Nový týden: recenze nového Tomb Raidera

Recenze her Tomb Raider: Angel of Darkness, Shinobi, Physikus * První dojmy z her Northland, BREED, XIII * Lula 3D – návrat erotického impéria * HW novinky – superrychlé paměti Kingston a vyhledávač Wi-Fi signálu * Srovnání časopisů Gamestar, Level a Score (červen 2003) * Byznys hrátky: Half-Life ve světě filmu? * A další články

Pondělí - 14.7.2003 ... První dojmy z Northlandu

Týden plný prvních dojmů začínáme pohledem na strategickou hru Northland v článku "První dojmy z budovatelsko-společenské strategie Northland":

"Každý Viking v jedné misi je jedinečný. Má své jméno, své potřeby a své charakteristiky. Feministky by z Northlandu asi moc velkou radost neměly, protože rovnost pohlaví je zde neznámý pojem. Ženy Vikingům slouží především k vaření a rozmnožování (takže v čem byli vlastně Vikingové pozadu?:). Každé postavě můžete přidělit domov, práci a také partnera (toho však jen nepřímo). Jakmile se dva Vikingové spárují a mají místo, kde si mohou užívat soukromí, objevují se na scéně malá "vikingťátka". Neproduktivní, řvoucí a nenažrané dětičky pomalu rostou, až se z nich stávají prácechtiví produktivní příslušníci vaší komunity. Můžete si samozřejmě vybrat, zda chcete kluka nebo holčičku - a tady dostává pojem "vypočítavost" zcela nový pojem." (celý článek)

Northland   Northland

Martin Zavřel vás v článku "Shinobi – znovuzrození legendární samurajské série" provede historií jedné herní legendy

"Byla by to chyba. Příběh nového Shinobiho je pouze o maličký kousek méně naivní (hloupý a zbytečný), než u největšího zklamání roku, kterým je nepochybně „nepřekonatelný“ Devil May Cry 2. Animace v engine hry jsou tak sice působivé zpracováním, ale obsah je nulový – v horším případě vám hru znechutí svojí nesmyslností. Snad stačí, když prozradím, že do Tokia dorazil černý mág, postavil uprostřed města gigantickou černou pagodu a vyrábí tam různé mutanty, stroje a další nesmysly, kterými likviduje klany ninjů, kteří místo policie střeží veřejný pořádek." (celý článek)

 

A projdete si s ním také nové číslo "OPS2 – recenze nového Tomb Raidera a hratelná ukázka Socomu":

"Rubrika Monitor, ve které si čtenáři vybírají připravované hry, o kterých redakce následně napíše článek, nabízí pohled na V.E.L.M.I. slibný horor Ghosthunter – grafická nádhera od tvůrců Primala nabízí tuny monster, která jsou na dobré cestě překonat skromný a nerůznorodý bestiář Silent Hillu. K dalším graficky ohromujícím peckám patří Ratchet and Clank 2, mnoho otázek vyvolává i přechod klasické adventurní série Broken Sword do 3D. Pro všechny fanoušky hororu a nejvýznamnějšího herního představitele - série Resident Evil – nabízí OPS2 pohled na stále lépe vypadající Resident Evil Outbreak (dříve online, nyní však byla hra přejmenována díky tomu, že půjde hrát i offline v jednom hráči!). Bez zajímavosti jistě není ani nový Pán Prstenů (pokračování Dvou věží ve stejném filmově-akčním duchu) a Syphon Filter 4." (celý článek)

Nechybí ani pravidelný přehled plných her "Týden v rubrice Plné hry: zastřelte zajíce Zazu a dr. Železného!".

Plná hra: "Erotic Life 2 - sbalte všechny"

Bleskovka dne: Demoverze DOOM 3 v srpnu? + detaily o systémových nárocích a multiplayeru

Úterý - 15.7.2003 ... Half-Life jako film?

Další pravidelný článek Kamila Grice nese titulek "Byznys hrátky: Half-Life ve světě filmu?".

"Alespoň tak tomu je podle posledních informací z několika různých světových zdrojů. Podle nich se tak Valve, překvapeni až neuvěřitelně kladným ohlasem na svůj nadcházející PC titul Half-Life 2, rozhodli ještě více přihřát polívčičku pro sebe i tuto stále úspěšnější herní řadu. Jak jsem již zmínil, výsledný film by měl spojovat všechny významné prvky hry a je tak pravděpodobné, že se bude úzce držet tématiky svého herního vzoru. Jeho konkrétní podoba však záleží především na dohodě. Doufejme, že zástupci tvůrčí společnosti neopustí kvůli vidině zisku vše, na čem tak pracně stavěli svůj herní výtvor." (celý článek)

Právě 4. června jsme vyhlásili soutěž o 10 kusů vylepšeného platinového vydání veleslavné vláčkově-budovatelské strategie Railroad Tycoon 2, poskytnutých firmou US Action. Vyhlášení výsledků naleznete v článku "Výherci soutěže o platinovou edici Railroad Tycoon 2".

Plná hra: "Alex the allegator 4 - v kůži krokodýla"

Bleskovka dne: G-Man v nejnovějším traileru Half-Life 2

Středa - 16.7.2003 ... První dojmy z 3D akce BREED

Ještě než se pustíme do dalších prvních dojmů, máme tu "Srovnání časopisů Gamestar, Level a Score (červen 2003)" od Martina Blatného.

"Score zavedlo možnost předplatit si časopis s CD přílohou na rok a dostat jako bonus k předplatnému kvalitní plnou hru, nebo získat slevu na předplatném (v tabulce je uvedena tato zlevněná cena). Ceny za roční předplatné je nutné porovnávat obezřetně, neboť u Gamestaru je počítáno s 11 čísly za rok (a plná hra pouze 4x do roka), kdežto u Levelu se 13 čísly za rok a plnou hrou v každém čísle. Jako nejvýhodnější se stále jeví čtvrtletní předplatné Gamestaru s DVD, kdy přijde jedno číslo na 99 Kč – jen nechápu, proč stále musí předplatitelé žádat o prodloužení předplatného o jedno číslo v letním období, kdy vychází dvojčíslo, a není jim čtvrtletní či pololetní předplatné prodlužováno automaticky." (celý článek)

Očekávaná akce BREED má být konkurencí pro pomalu, ale jistě přicházející PC verzi hry HALO. Jaký tedy BREED vlastně je? Dozvíte se v článku "První dojmy: BREED - akční klenot tohoto léta":

"BREED nabízí takřka neomezené herní možnosti. Po mapě jsou rozmístěny obranné pozice BREEDů, které je možné obsadit a použít. Sem tam narazíte i na mobilní hlídku v jakémsi vznášedle - pokud se vám podaří odstranit řidiče a střelce, můžete do vznášedla nasednout a ovládat jej. Všechno, co dokáží ovládat Breedové, dokážete i vy. Jejich zbraně jsou účinné právě tak, jak byste to čekali od mimozemských technologií. Tedy hodně. Proto se po ostrově povalují také lékárničky, případně bedny s municí a někdy také zbraně, kterých může mít každý váš voják víc a jednoduše mezi nimi "roluje" pomocí kolečka u myši." (celý článek)

BREED   BREED

Plná hra: "Puyo Puyo - tetris jinak"

Bleskovka dne: Max Payne 2 vyjde s nástroji pro tvorbu módů!

Čtvrtek - 17.7.2003 ... První dojmy z komiksu XIII

Originální. Zábavná. Skvěle provedená. Taková je akce XIII o jejíž první dojmy se postaral Kamil Gric v článku "XIII: první dojmy - komiks vlastníma očima".

"37 misí znamená v překladu a přesném slova smyslu dlouhé hodiny kvalitního pobavení, které se tvůrci spolu s plnou verzí XIII zavázali přinést. Klíč k úspěchu však netkví pouze v bombastických číslech, ale mnoha dalších ohledech - mimo jiné vyvážené obtížnosti. A jak vidno, právě zde XIII skóruje. Zatímco pozřít a vychutnat první misi dema lze za několik okamžiků, druhá je již o poznání těžším oříškem - vojáci s ručními samopaly, granáty a neprůstřelnou vestou se s vámi nijak nepářou. XIII je sice ocelový chlapík, nepochází však ze světa Supermanů, Batmanů a podobné havěti - několik dobře mířených ran jej tak pošle za stejně neopatrnými protivníky." (celý článek)

   

Článek "HW novinky – superrychlé paměti Kingston a vyhledávač Wi-Fi signálu" informuje mimo jiné o nových Wi-Fi zařízeních nebo boxovaných chladičích AMD.

"Pokud jste také propadli bezdrátové horečce a zuřivě využíváte Wi-Fi zařízení, možná vás bude zajímat naše další novinka, přicházející z tohoto světa. Touto novou vymožeností je přenosný a lehce použitelný vyhledávač Wi-Fi signálu. Pokud už máte - nebo si v budoucnu pořídíte - například notebook schopný Wi-Fi připojení, nebude vám určitě příjemné zapínat notebook pokaždé, když budete chtít zjistit na určitém místě přítomnost Wi-Fi signálu. Navíc musíte počítat s tím, že každé zapojení notebooku zabere určitý čas a snižuje už tak nízkou výdrž baterií, kterou byste jinak mohli využít pro práci." (celý článek)

Jirka Černý sepsal recenzi výukové adventury "Physikus - zajímavá adventura nebo učebnice fyziky?".

"Samotná myšlenka výukových adventur samozřejmě není ničím novým - stačí zapátrat například v historii firmy Cryo a hned se vcelku vyjasní, o čem teď bude přibližně řeč - i když od prohlídky paláců Versailles se čas posunul a spolu s ním i tyto programy (které - řekněme si to na rovinu - jsou povětšinou u mladších uživatelů PC méně populární, než třeba takový Warcraft 3) začínají být stále lépe zpracované. A přes počáteční skepsi mi nezbývá než konstatovat, že právě Physikus mě svým zpracováním vcelku mile překvapil." (celý článek)

 

Server Živě.cz přináší jako každý týden článek "Vývoj cen hardwaru: ceny pamětí stoupají, DVD vypalovačka pod 5500 Kč".

Plná hra: "Kutar - čtyřikrát jinak"

Bleskovka dne: Akce v docích ve videu Half-Life 2

Pátek - 18.7.2003 ... Recenze Tomb Raider: Angel of Darkness

Recenzi jednoho z nejočekávanějších herních titulů poslední doby naleznete v článku "Tomb Raider: Angel Of Darkness – velké potíže v malé Praze".

"Jde o hledání pěti ztracených středověkých kreseb, které jsou klíčem k probuzení Mrtvého. Lara se pro nevyřízené účty z Egypta s Von Croyem pohádá a ve strkanici upadá na zem. Pak se ozvou výstřely a Von Croy umírá. Jediné co si Lara pamatuje naprosto jistě je, že Von Croye nezabila. To si ovšem nemyslí pařížská policie, která tak zoufale hledá pachatele obětí Monstra. Lara má v patách policii, potřebuje očistit své jméno a odkrýt záhadné okolnosti smrti Von Croye a jeho práce na pěti ztracených kresbách. Navíc se do cesty plete ambiciózní Kurtis a celá ta záležitost s Mrtvým, posledním existujícím rasy Nephilim, smrdí." (celý článek)

 

Novinka "Lula 3D – návrat erotického impéria" informuje o novém dílu slavné erotické strategie/adventury.

"Pravda, nejednalo se o žádnou prvotřídní pecku, ale i tak Lula strčila zbylé své konkurentky s přehledem do kapsy. Hra byla zajímavou kombinací adventury a strategie. Nejdříve jste museli v roli celostátně hledaného lupiče s pomocí Luly získat novou identitu a pak (opět s pomocí této přírodou obdařené dívčiny) založit prosperující filmové studio s orientací na tituly, které se v nabídce televizních stanic vyskytují převážně až po 22. hodině. Třetí část hry se pak zaobírala vládnutím celého erotického impéria ve Spojených Státech." (celý článek)

  

Plná hra: "AlterJig - tradiční puzzle"

Bleskovka dne: Třetí video Half-Life 2, tentokráte v Kleinerově laboratoři!

Sobota - 19.7.2003 ... Nové downloady

Jako obvykle je tu článek "Nová mega: demo XIII, tři trailery Half-Life 2 a video STALKER!" a s ním kupa nových souborů ke stažení, namátkou demoverze komiksové akce XIII a závodní šílenosti Midnight Club 2, patche pro tituly Warcraft III: The Frozen Throne a Morrowind: Bloodmoon.

Plná hra: "Bin Laden Liquors - chytíte jej vy?"

Bleskovka dne: Nové obrázky z multiplayeru Commandos 3

Váš názor Další článek: Nové obrázky z multiplayeru Commandos 3

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,