Nový týden: samé recenze

Další týden za námi. Co přinesl? Zejména recenze na tituly Splinter Cell: Double Agent, ArmA: Armed Assault, Battlefield 2142, Neverwinter Nights 2, Dark Messiah of Might and Magic nebo Gears of War * Samozřejmě se setkáte i s řadou pravidelných článků a her zdarma.

Článek týdne

PC: Recenze: Splinter Cell: Double Agent – ze stínu do přímého světla

Karel Kališ: Základní prvky stealth akce jsou na místě – noc, plížení, tichá likvidace protivníků…, ale okamžitě váš překvapí absence detektoru hluku a viditelnosti, stejně jako libovolného ukazatele života. Místo toho si všimnete krabičky s barevným světýlkem, která visí hlavnímu hrdinovi na zádech. Zelené světlo znamená klid, bezpečí. Žluté indikuje, že vás někdo zahlédl a zaděláváte si na problémy. A červená? To už do vás většinou někdo střílí z kulometu, takže je prozrazení jasné. Zjednodušení systému detekce se nese ruku v ruce s celkově o trochu nižší nutností se krčit ve stínu, v první misi to ještě není tak evidentní, ale postupem času vám svitne, proč došlo ke změně. Ta se týká i systému zdraví, jenž staví na Call of Duty 2. Pokud schytáte pár kulek, objeví se malá ikona štítu, která s přibývajícími zásahy ztrácí barvu, až úplně zčerná a vy umřete. Tedy Sam Fisher umře. Pokud se ale zdekujete do bezpečí, stačí chvilka odpočinku a jste zase Jura. Proč ta zjednodušení? Někteří z vás se zřejmě už dovtípili, ti ostatní si musí počkat.

Freewarovka týdne: Morals - korupce na denním pořádku
Download týdne: Gothic 3 – demo
Novinka týdne: Flash na Doupěti - podívejte se na hry v akci

Recenze

Xbox 360: Gears of War – máme tu Halo killer?

Karel Kališ:
Datum Gears of War bylo určeno na stejný den, kdy se na trh měla dostat konzole PS3. Náhoda? Těžko. Spíš skryté eso v rukávech Microsoftu do next-gen konzolové partičky. Slíbená konfrontace se nakonec nekonala, ale i tak má určitě smysl seznámit se s adeptem na hru roku.

  

PC: Dark Messiah of Might and Magic – fantasy v akčním hávu
PC: Neverwinter Nights 2 – návrat zaprášené legendy
PC: Battlefield 2142 – budoucnost války
PC: ArmA: Armed Assault – velkolepý simulátor války
PS2: Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII – čas změnPSP: Moto GP - malá verze velké hry
PS2: Open Season – aneb medvěd sapiens sapiens
PS2: Justice League Heroes – rande se superhrdiny
Mobily: Juiced Eliminator – na plný plyn

Ostatní články

Jízdní řád na 47. týden:

Petr Kolář:
Co naše počítačové miláčky příští týden čeká a co je nemine? Na jaké hry si máme počkat? Prolezli jsme pro vás snad i kanály, abychom zjistili, co vychází u nás, v Evropě a v USA. Pojďte se těšit s námi.

  

FlashFun: Ammo Ambush 2 - útóóóók!
Týden v rubrice Plné hry - alternativní umění?
Nová mega: Gotické překvapení

Váš názor Další článek: Nová mega: Gotické překvapení

Témata článku: , , , , ,