Nový týden: třetí díl Combat Flight Simulatoru na cestě

Microsoft pro nás chystá již třetí díl svého propracovaného bojového leteckého simulátoru * Mimoto ale také na tento rok chystá datadisk k Mechwarrior 4 a další zajímavé tituly, jejich přehled zde dnes najdete * Slavný spisovatel Piers Anthony se bude podílet na tvorbě hry Dragon Empires * V anglickém Manchasteru se uskuteční jedna z největších herních konferencí * Znovu přichází na naše monitory Jurský Park * A další zprávy.
Microsoft pro nás chystá již třetí díl svého propracovaného bojového leteckého simulátoru * Mimoto ale také na tento rok chystá datadisk k Mechwarrior 4 a další zajímavé tituly, jejich přehled zde dnes najdete * Slavný spisovatel Piers Anthony se bude podílet na tvorbě hry Dragon Empires * V anglickém Manchasteru se uskuteční jedna z největších herních konferencí * Znovu přichází na naše monitory Jurský Park * A další zprávy.

Konference o počítačových hrách
Manchesterská univerzita bude ve dnech 5. až 7. dubna pořádat akci nazvanou "PLAYING WITH THE FUTURE: Development and Directions in Computer Gaming" čili pěkně po česku "Zahráváme si s budoucností: Vývoj a směry počítačového hraní". Jejím cílem je koncentrovat na jednom místě jak vzdělané akademiky, tak i hardcore a profesionální hráče, aby mohli společně diskutovat o problematice hraní, herního průmyslu a hráčů. Témat jistě nebude málo - od vzdělávacího potenciálu počítačových her přes debatu o násilí až po analýzy trhu. Zajímavé to všechno jistě nebude pouze z hlediska témat, ale i toho, kdo se diskuse zúčastní - totiž hráči bývají spíše mladší, takže je klidně možné, že náctiletí gameři budou rokovat s dvakrát (a možnbá i třikrát) staršími profesory. Již teď se na konferenci přihlašují lidé z takových zemí jako Brunej, Dánsko, Francie, Německo, Itálie, Švýcarsko, Taiwan, UK, Spojené Arabské Emiráty či samozřejmě neopominutelné USA. Jak vidět, složení je tedy vskutku mezinárodní. Celá akce si vysloužila pozornost také několika průmyslových i vládních organizací, jako jsou ELSPA (European Leisure Software Publishers Association - evropská asociace vydavatelů výukového software), BECTa (British Education Communication and Technology Agency - britská agentura pro vzdělávání, komunikaci a technologie), IGDA (International Game Developers Association - mezinárodní asociace herních vývojářů) a nakonec jedna čistě gamerská záležitost - CPL (Cyberathletes Professional League - liga profesionálních hráčů). Je tedy zajištěno i "oficiální" krytí. Mezi další témata, o kterých se bude diskutovat, patří mobilní telefony a jejich propojení s herním světem, herní konzole, digitální televize. Hlavními řečníky budou například Mike Rawlinson - generální manažer ELSPA, Jason Della Rocca - programový ředitel IGDA, Edward Watson - otec projektu Csports.net, Ralf Reichert - manažer evropské sekce CPL a další.

Podrobnější detaily o této velkolepě pojaté konferenci naleznete na adrese http://www.cric.ac.uk/cric/gamerz/.

Piers Anthony v Dragon Empires
Světoznámý fantasy a science fiction spisovatel Piers Anthony se podílí na tvorbě historického pozadí hry Dragon Empires, připravovaného MMORPG od Codemasters. Tento autor, známý zejména pro svou sérii Xanth (celkem však napsal kolem sta knih), byl zvolen tisíci členů online komunity Code M, kterou podporují právě Codemasters. Všichni ti hráči jistě dobře věděli, proč zvolili právě jeho z více než dvaceti, neméně známých jmen - svěřili mu nejen historii světa, ale i všechna jména, se kterými se ve hře později setkají - celý svět tak dostal název "Fortitude".

Dragon EmpiresDragon Empires

Dragon Empires se právě teď dostávají do fáze betatestování - přihlásily se již desetitisíce hráčů. Pokud se chcete zúčastnit i vy, klikněte sem. Plná verze Dragon Empires by se měla objevit ve třetím kvartále tohoto roku, bude se prodávat klasicky v krabici a hráči budou muset platit pravidelný měsíční poplatek. Více se dozvíte například na adrese http://www.codemasters.com/dragonempires. Více o Piersi Athonym se dozvíte na jeho homepage http://www.hipiers.com/.

Combat Flight Simulator 3
Nejen civilním létáním živ jest Microsoft, a tak pro bojechtivé hráče připravuje již třetí pokračování svého Combat Flight Simulatoru, bojové odnože klasického Flight Simulatoru. Hráči se budou moci stát stíhači, ale také vojáky v pozemní obraně či letci v bombardéru. Celé se to bude odehrávat mezi lety 1943 - 1945 a podíváte se po celé Evropě - buďto v barvách U.S. Army Air Force, britské Royal Air Force (RAF) či německé Luftwaffe. Mise budou zahrnovat nejrůznější úkoly jako taktické bombardování, doprovody, čištění oblohy, a tak dále. Celkem dostanete na výběr 18 letadel, samozřejmě maximálně realistických ve všech ohledech, včetně fyzikálního modelu. Combat Flight Simulator 3 bude také vybaven zcela novým grafickým enginem, který dokáže lépe zobrazovat terén. Nebude chybět multiplayer - zde Microsoft sází zejména na kooperativní hru.

Combat Flight Simulator 3Combat Flight Simulator 3

Combat Flight Simulator 3Combat Flight Simulator 3

Další add-on pro MechWarrior 4
Již druhý add-on pro mechovskou bojovku MechWarrior 4 nese název MechWarrior 4 Inner Sphere ‘Mech Pak a vyvíjejí ho opět Cyberlore Studios s Microsoftem "v zádech" (tedy jako vydavatelem). Co přinese nového? Čtyři nové inner sphere mechy, které si zvolili sami hráči během lednového průzkumu. Jsou to Hunchback, vybavený obrovským kanónem, rychlý a pohyblivý Dragon, masivní skákající Highlander a nakonec klasický Zeus. Noví mechové ale samozřejmě nejsou to jediné, co se zde objeví - dále jsou to nové technologie, zbraně, štíty a také zcela nová možnost v multiplayeru, totiž "Koloseum", kde proti sobě hráči bojují v gladiátorské aréně. Datum vydání: jaro 2002.

Co na nás chystá Microsoft
Společnost Microsoft uveřejnila přehled plánovaných herních titulů pro nadcházející měsíce. Většinou jsou to buďto velké pecky nebo pokračování lukrativních titulů.

Počínaje skutečně veleočekávanou RTS Age of Mythology (konec 2003), která má být nástupcem Age of Empires, následují MMORPG Asheron's Call 2 (brzy přineseme preview) - vydání je plánováno na zimu tohoto roku, Combat Flight Simulator 3, o kterém jsem psal výše, Dungeon Siege (duben 2002) - další z očekávaných pecek, více se o něm dozvíte v našem preview, Freelancer (konec tohoto roku) - vesmírný simulátor kombinovaný s adventurou, originální RTS Impossible Creatures (léto 2002) od Relic Entertainment, tvůrců Homeworlda, golfisté si smlsnou na Links 2003 (konec 2002), po něm přichází MechWarrior 4 Inner Sphere 'Mech Pak o něm jsme dnes již také psali, a nakonec - milovníci zvířat jistě nepohrdnou datadiskem Zoo Tycoon: Dinosaur Digs (květen tohoto roku).

Jurský Park aneb dinosauři zase doma
Filmová společnost Universal Interactive oznámila ve spolupráci s australskými vývojáři Blue Tongue Software (sídlícími v Melbourne) další hru, v níž jsou hlavními hrdiny prehistoričtí ještěři. Má jméno Jurassic Park: Project Genesis a na trhu by se měla objevit ve čtvrtém kvartále tohoto roku pro platformy PC a Xbox. O co půjde? Buďto o stavbu toho nejlepšího a nejskvělejšího "dinoparku", jaký svět kdy viděl anebo o "probojování" se celkem 12 misemi plnými nečekaných nástrah přírody, ale i samotných dinosaurů. V zásadě půjde o velkou konkurenci připravovanému datadisku Zoo Tycoon: Dinosaur Digs k Microsoftímu Zoo Tycoonu.

Nové screenshoty
Dnes pro vás mám neobvyklé množství zbrusu nových kvalitních screenshotů z českého Team Factoru - je to prvních osm kousků. Následuje páreček z Impossible Creatures, připravované RTS od Relic Entertainment, ve které si budete zahrávat s geny zvířat, a nakonec tu mám čtyři obrázky z očekávaného 3D RPG Dungeon Siege (které, jen tak mimochodem vydává, stejně jako Impossible Creatures, společnost Microsoft - dnes se to tu Microsoftem jenom hemží).

Team FactorTeam Factor

Team FactorTeam Factor

Team FactorTeam Factor

Team FactorTeam Factor

Impossible CreaturesImpossible Creatures

Dungeon SiegeDungeon Siege

Dungeon SiegeDungeon Siege

Krátce ze světa her
  • LucasArts spustili na adrese http://www.lucasarts.com/products/swkotor oficiální stránky projektu Star Wars: Knights of the Old Republic, připravovaného ve spolupráci s BioWare. Bude se jednat o 3D RPG pro PC a Xbox, které by se mělo objevit začátkem roku 2003. Více informací přineseme brzy v podrobném článku.
  • společnost Ubi Soft získala práva na populární televizní show stanice CBS jménem CSI: Crime Scene Investigation (čili vyšetřování na místě činu). Dohoda zajišťuje Ubi Softu možnost vydávat hru založenou na tomto pořadu pro všechny známé platformy. A o co vlastně v seriálu, který se poprvé objevil koncem roku 2000, jde? Hlavním hrdiny jsou členové týmu vyšetřovatelů z Las Vegas, kteří řeší složité případy pomocí podrobných studií a analýzy důkazů. První CSI hra by se měla objevit na PC přibližně v polovině roku 2003.
  • švédští Iridion Interactive chystají automobilové závody nazvané prozaicky MPH čili "Miles per Hour". Co můžeme čekat? Rychlost, adrenalin, pěkné bouráky, množství zajímavých tratí a reálný fyzikální model. Více na oficiálních stránkách http://www.iridon.com/iridon.htm.
  • na serveru LUPA se objevila zajímavá spekulace ohledně konce herního serveru GameNet, provozovaného Atlasem.
Downloady
Čtení odjinud
Co týden dal…
Směska
Váš názor Další článek: Válka distributorů – III. díl: cena, obchody

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,