Nový týden: ultimátní 3D akce na obzoru

Teprve včera se objevily první informace o 3D akci pojmenované BlowOut, která jde skutečně k samotné podstatě tohoto žánru * Dále zde máme informace o chystané německé obchodně-budovatelské strategii Port Royale * Fallout 3? * Žebříček nejprodávanějších her * Plno screenshotů a další zajímavosti a zajímavůstky ze světa počítačových her, ostatně jako obvykle.

Port Royale aneb jak na piráty

Nová strategie od německého herního studia Ascaron nese název Port Royle. Slovíčko "port" (anglicky přístav) dává tušit, že tady půjde o vodu, resp. o moře a oceány. A tušíte správně - Port Royale je nová obchodně-budovatelská strategie odehrávající se v šestnáctém století, tedy ve století rozkvětu námořních plaveb - po objevení Nového Světa a před Třicetiletou válkou. Port Royale se ve smyslu ovládání.

Hráč začíná hru jako námořník-začátečník s jednou malou lodičkou kdesi na východním pobřeží Severní Ameriky. Cílem je, jak už to tak u tohoto žánrů bývá, vydělat co největší množství peněz, navíc prozkoumat co nejrozsáhlejší území, kam byste poté mohli své aktivity rozšiřovat, a nakonec se stát tohoto území guvernérem. Abyste toho dostáhli, musíte ale začít docela skromně - obchodováním s jednotlivými městy, převážením zboží. Je nutné získat si sympatie jednotlivých starostů, kupříkladu plněním zadaných misí a úkolů. Jakmile se sám stane guvernérem, začne mít o mnoho více starostí. Bude muset hájit zájmy svého národa, "starat" se o nepřátelské lodě a města a vypořádávat se s nájezdy pirátů.

Důležitou součástí Port Royale bude i politika. Čtyři země - Španělsko, Francie, Anglie a Holandsko zde soupeří o bohatství Nového světa. Hráč se tady musí starat o svou pověst, protože politikaření může být stejně zhoubné, jako piráti - když se nějakému vysoce postavenému týpkovi nebudou zamlouvat vaše postupy, prostě s vámi odmítne obchodovat. A to může znamenat citelné ztráty. Proto je lepší na svou pověst dohlížet - pak máte lepší možnost získat lepší ceny za lodě i náklady, budete moct najmout více námořníků a nakonec získáte i lepší zakázky od guvernérů.

Port Royle je ale také budovatelská strategie. To znamená, že v pozdější fázi bude možné stavět nejrůznější druhy budov, zejména továren. Nejprve je ale nutné postavit si vlastní dům, teprve potom můžete přemýšlet o stavbě dalších výrobních závodů. Nakonec budete mít přístup k množství různých budov a lodí (deset typů), které se pokaždé budou hodit k jinému účelu.

Shrnuto a podtrženo, vypadá to na další velice zajímavou německou (původ této hry je nezbytně nutné zdůraznit, jelikož zaručuje jisté neodmyslitelné kvality) strategii, svou propracovaností a detailností se blížící serii The Settlers od Blue Byte, ovšem zaměřenou více na nedávnou historii obchodních a objevných mořeplaveb 16. století.

Homepage: http://www.ascaron.com/deutsch/pc/portroyale/

BlowOut - odpalte je všechny!

"Zapomeňte na všechno, co jste se až dosud naučili. V příštích pěti minutách budete muset odpálit 150 nejhnusnějších cizáckých stvoření, na které jste kdy mohli narazit. Jinak zemřete."

Tak takhle začíná popis hry BlowOut, kterou včera představila světu společnost Diezelpower Studios. O co půjde? BlowOut bude 3D akční střílečka toho nejtvrdšího ražení pro ty nejtvrdší hráče. Budete komandovat četu 5. námořního komanda a vaším úkolem bude vyčistit 65 000 tun vážící vesmírnou bárku, na které se prohánějí nejkrutější zrůdy vesmíru. Abyste mohli svůj úkol zdárně splnit, budete mít k dispozici arzenál následujících zbraní: 7.68mm GE minigun, 75 librovou průmyslovou motorovou pilu, 20mm "pumpovku", osmimetrový plamenomet, plasmovou pušku, kulomet, 8" hřebíkomet a další.

BlowOut bude adrenalinem skutečně nabitá 3D nonstop akce, ve které si od poletujících vnitřností neoddychnete ani na minutku. Budete kosit vlny nových nepřátel a probíjet se skrze zdi. Pomocí přiloženého editoru bude navíc možné si tvořit vlastní levely. Minimální hardwarové nároky: PentiumII 300 MHz, Windows 95, 98 , ME, 2000 nebo Windows XP, 32 MB RAM, 3D akcelerátor.

Homepage: http://www.blowoutgame.com/

Neprodávanější hry

Tentokrát zde máme žebříček nejprodávanějších her posledního týdne v březnu.

1. The Sims: On Holiday
2. Star Wars: Jedi Knight II: Jedi Outcast
3. Heroes of Might & Magic IV
4. Freedom Force

5. The Sims
6. Medal of Honor: Allied Assault
7. The Sims: Hot Date
8. Star Wars: Jedi Knight II: Jedi Outcast Collector`s Edition
9. Tom Clancy`s Ghost Recon: Desert Siege
10. RollerCoaster Tycoon

Tenhle žebříček si komentář skutečně zaslouží - konečně v něm totiž na nejvyšších místech vidíme nové tváře. Jak se dalo čekat, na prvním poli se umístil nejnovější datadisk k nejprodávanější hře všech dob The Sims, mimochodem jeho recenzi chystáme. Na druhé místě si lebedí druhé pokračování 3D akční střílečky ze světa Hvězdných válek, které dokonale naplnilo očekávání. Na třetím místě všemi fandy tak dlouho očekávaní Heroes of Might & Magic, jejichž česká verze dorazí do obchodů v nejbližších dnech. Bramborová medaile patří komiksové realtime strategii Freedom Force od australské společnosti Irrational Games.

Nové screenshoty

American Conquest

Divine Divinity

Dungeon Siege
(malá přípravka na zítřejší recenzi)

Chrome

Lost Continents

The Elder Scrolls III: Morrowind

Warcraft 3
(obrázek krabice)

Krátce ze světa her

  • Pokud chcete znát detaily o chystaném PvP (Player versus Player) serveru pro MMORPG Dark Age of Camelot, podívejte se sem. A jaké tedy budou jeho vlastnosti? Tak kupříkladu bude možné útočit skutečně na každého, vyjma příslušníka vlastní skupiny, guildy či aliance. Hráči za to budou dostávat zkušenosti, naopak bude také zavedena penalizace za smrt. Jedinými bezpečnými zónami budou hlavní města
  • Během týdne se na internetu objevily zvěsti o titulu "Fallout Fantasy". Podle jistého francouzského herního magazínu se mělo jednat o třetí pokračování RPG série Fallout, ovšem ve čtvrtek se objevily neoficiální informace o tom, že by se mělo jednat o PS2 předělávku Fallouta běžící na enginu Baldur`s Gate: Dark Alliance
  • Pro fandy online her tu mám jednu špatnou zprávu - vývoj chystaného MMORPG jménem Lost Continents od VR1 Entertainment, které se inspirovalo zejména filmy s Indiana Jonesem v hlavní roli, byl pozastaven - nikoliv však zrušen. Je možné, že díky heroickému úsilí všech lidí, kteří na této hře pracovali, brzy uslyšíme o jeho obnovení. To ale bohužel zdaleka není jisté.

Týden v aktualitách

Čtení odjinud

Co týden dal…

Váš názor Další článek: Patch pro GR: Desert Siege

Témata článku: , , , , , , ,