Nový týden: V řežii "velké" strategie

Co přinesl tento týden? * Preview her Burnout 5, Titan Quest: Immortal Throne a Enemy Territory: Quake Wars * Recenze titulů Final Fantasy XII, Tom Clancy`s Splinter Cell: Double Agent, Actionloop a The Birds * A samozřejmě řadu dalších pravidelných článků, downloadů a novinek

Článek týdne

PC: Recenze: Supreme Commander – velká strategie

Martin Demiger: Příběh překvapivě není pouhým přívěškem, „nutným zlem“ chcete-li. Obsahuje řadu zvratů, díky nimž se drama odehrává nejen na bojišti, ale i mimo něj. Zajímavě je vyřešena komunikace v rámci frakce, kterou si vyberete (každou z ras můžete provést šesticí misí), a koneckonců i s nepřáteli. Začátek mise se odehrává pokaždé ve stejném duchu: primární úkol je pouze zástěrkou, jíž vyřešíte během pár minut. Až se tak stane, velitel vám sdělí, že boje ani zdaleka nekončí –  že se kdesi na druhém konci mapy objevil další problém.

   

Bleskovka týdne: Stalker je gold!
Download týdne: Command and Conquer 3: Tiberium Wars - demo
Freehra týdne: Slicing Apples - řezání jablek

Recenze

PS2: Recenze: Final Fantasy XII – zbrusu nová

Lenka Vlková, Karel Kališ: Vývojáři nových dílů Final Fantasy (dále jen FF) to nemají vůbec lehké. Laťka nastavená během dvaceti dlouhých FF let je hodně vysoko a očekávání na každý další díl rostou, stejně jako náklady na jeho výrobu. Není proto divu, že neuvěřitelnému tlaku podlehl i původní režisér FF XII a musel být ze zdravotních důvodů nahrazen. Také rozporuplně reakce na postupně uvolňované materiály způsobily, že hra byla několikrát upravována a bohužel několikrát i odložena.

  

Mobily: Recenze: The Birds – ptáci útočí
Wii: Recenze: Tom Clancy`s Splinter Cell: Double Agent – mission failed
NDS: Recenze: Actionloop – kanál plný zábavy

Preview

PC:
Preview - Enemy Territory: Quake Wars 

Josef Murcek: Splash Damage je nezávislý vývojářský tým, který se proslavil zejména díky svému povedenému datadisku k Return to Castle Wolfenstein, známým pod jménem Enemy Territory. Tento produkt je zaměřen čistě jen na multiplayer a můžete si jej zdarma stáhnout z oficiálních stránek vývojářů. Víc psát zřejmě nemusím, protože většina z vás s ním nejspíš přišla do styku. Hra byla natolik  úspěšná, že se zalíbila i samotnému id Software (zdravím pana Carmacka), a proto oslovil tento nezávislý tým a udělal jim výhodnou nabídku.

  

PS3: Preview: Burnout 5 - totální destrukce
PC: Preview – Titan Quest: Immortal Throne – Hádes vrací úder!

Další články

Nová mega: Command and Conquer potřetí, prodáno
Muzeum: Final Fantasy VII
Týden v rubrice Plné Hry: adventura ze staré školy
FlashFun: Super Robostruction - stavte roboty
Časopisy a knihy: Score 157: Očekávaný šok
Jízdní řád: na 10. týden 

Váš názor Další článek: Scarface dobylo další konzoli

Témata článku: , , , , , , ,