Nový týden: Vánoce, vánoce přicházejí

Vánoce se blíží. To znamená, že právě probíhá jedno z vůbec nejúrodnějších období roku, kdy vycházejí kvalitní tituly jako na běžícím pásu a v redakci je můžeme prohrabovat vidlemi. Však nás politujte - tento týden jsme museli vytrpět Need for Speed: Most Wanted, Harry Potter 4, Final Fantasy XII a The Movies.

Pondělí 28.11. ... Kdo bude Nej Hledanější?

Recenze: Need for Speed: Most Wanted - Hledali jsme dobře?

Petr Kolář: "Co vlastně chci? Tohle je první otázka, kterou by si každý měl položit před hraním NFS: Most Wanted. Až si na ni odpoví, bude sám vědět, jak jej hra bude bavit. Kdo by čekal převrat v sérii a realistickou jízdu, bude zklamán. Ostatní už posoudí dle naší recenze." (celý článek)

  

Recenze: Matrix Path of Neo – technologický zázrak

Martin Zavřel: "Filmy Matrix si stále drží primát nejvýpravnější akční podívané všech dob. Nyní se dočkaly důstojného herního zpracování. Matrix: Path of Neo vás nechá projít zásadními momenty celé filmové trilogie a díky ohromující technologii se budete cítit jako opravdový akční Bůh. Jenom nezkoušejte tenhle uragán zvládnout s myší a klávesnicí." (celý článek)

Wallpapery: Gun

Martin M. Boček: "Gun. Hra z dob Divokého západu s atmosférou, která by se dala krájet. Také vám učaroval Colton White a jeho proklatě rychlé kolty? Pokud ano, možná oceníte možnost dát si wallpapery z této hry i do svého počítače." (celý článek)

Plná hra: SuDoKu - logický hit letošního roku na váš mobil
Bleskovka dne: Kolik tratí Microsoft za kus Xboxu 360?

Úterý 29.11. ... Zlo se vrátilo

Recenze: Harry Potter 4: Ohnivý Pohár – Harry se vrací

David Marák: "Konečně je zde další Harryho pokračování. Jedná se o pouhopouhou reklamní značku s nadsazenou cenou, nebo se za tímto titulem skrývá i něco více? Co se na nás chystá ve světě čar a kouzel tentokrát? Jisté je jen jedno - zlo je blízko." (celý článek)

  

Level 133 – Kdo, s kým a jak?

Martin Demiger: "Určitě vás vždycky zajímalo, jak se měnil herní svět od svých začátků až do dneška. Stejně zajímavé je také sledovat, které hry na sebe navazují a čím se nechávají inspirovat. Právě tyto otázky řeší aktuální Level. Navrch přidává ještě recenze takových hitů jako je King Kong, The Movies či Prince of Persia: The Two Thrones." (celý článek)

Byznys hrátky: Přišel nám Xbox 360

Petr Kolář: "Přes sto dolarů ztráta na každém Xbox 360 * Nokia opouští N-Gage * Stainless Steel Studios skončili * Další úmrtí hráče v Číně, Blizzard čelí žalobě * Tři sta tisíc konzolí Xbox 360 pro Evropu * A mnohé další, následované obvyklými tabulkami" (celý článek)

Plná hra: Virtual Stratton - snowboarďák v akci
Bleskovka dne: Nintendo si registrovalo nový patent

Středa 30.11. ... Final Fantasy, dějství dvanácté

První dojmy: Final Fantasy XII – velké změny

Jan Šnajdrhons: "Final Fantasy je jednou z nejsledovanějších herních sérií na světě již více než 20 let. Nyní se otřásá v základech: po dlouhých pěti letech přichází dvanácté plnohodnotné pokračování... A je to jiná hra. Zakladatel webu finalfantasy.cz (a nejen on) se s vámi podělí o své dojmy z nedávno vydaného hratelného dema." (celý článek)

  

Recenze: Vietcong 2 v češtině - válka není pro děti

Petr Kolář: "Vietcong 2 u nás vychází v kompletní české lokalizaci. Naštěstí se autoři nerozpakovali použít stejně peprný slovník, jaký má anglická verze, takže můžete zažít pravé válečné peklo i v češtině. Jak se lokalizace do našeho mateřského jazyka povedla se dozvíte v naší recenzi." (celý článek)

Plná hra: Brainless - krvavý masakr!
Bleskovka dne: Half-Life 2 na herních automatech

Čtvrtek 1.12. ... Spielbergovi roste konkurence

Recenze: The Movies - Až vyrostu, budu Uwe Boll

David Sláma: "Režisér Uwe Boll se proslavil tvorbou neuvěřitelně špatných filmů. Lionhead Studios proslula tvorbou originálních počítačových her. A The Movies? Vyrobili je lidé z Lionhead a Uwe Boll s nimi nemá vůbec nic společného. Snad jen úroveň snímků, které ve hře natočíte, pokud se nebudete snažit. Kamera – akce!" (celý článek)

Nové hry na obzoru: Že by další Fallout?

Petr Kolář: "Série Ford Racing se přesunuje do světa pouličních závodů * Příznivci baseballu očekávají další ročník MBL od Sony * Nezávislé studio tvoří post-apokalyptickou RPG Nuclear Nightmare" (celý článek)

Plná hra: Ski Challenge ´06 - lyžařský král
Bleskovka dne: Hry nejsou umění, tvrdí filmový kritik

Pátek 2.12. ... Hrajeme, neplatíme

Recenze: Zdarma: Aquadelic - jeden z vítězů Becher Game 2005

David Marák: "Becher Game 2005 včerejším dnem skončila a my vám obratem přinášíme hru, která si odnesla prvenství v kategorii simulátorů. Můžete se přesvědčit, že zlaté české ručičky zkrátka umí, i když z toho pro ně nekouká žádný výdělek. Aquadelic je výborná závodní hra s motorovými čluny ve špičkovém technickém zpracování. Hurá na ni!" (celý článek)

Týden v rubrice Plné hry - jízda na sněhu

Tomáš Vrána: "Nejlepší freewarovou hrou uplynulého týdne se stal perfektní sportovní simulátor sjezdového lyžování, který nese název Ski Challenger 06. To však není ani zdaleka vše. O vaši přízeň se snaží i remake Maria, páreček robotů a v neposlední řadě i stádo tučňáků. Chcete vědět víc?" (celý článek)

Play, 12. číslo – GTA do kapsy

Martin Zavřel: "Ústředním článkem aktuálního čísla nezávislého Playstation 2 magazínu je nepochybně recenze GTA: Liberty City Stories pro PSP. Dále v něm najdete tématický článek o sexu ve hrách, mohutné preview Driver 4 i s rozhovorem nebo Final Fantasy: Advent Children. Recenzím jasně vévodí Resident Evil 4, adept na akční hru roku." (celý článek)

Plná hra: Wild Water Ski - lyžování na vodě
Bleskovka dne: Sto milionů PS2 vyexpedováno

Pátek 2.12. ... Stahujeme, linky zahlcujeme

Nová mega: Srpem a kladivem

Petr Kolář: "Nebojte se, nevrátil se komunismus, jen přišla demoverze Hammer and Sickle doprovázená trailerem. Ale ani ostatní nezaostává, vždyť Neuro Hunter a Live for Speed S2 také přinášejí dema, stejně tak vás čeká kupa trailerů." (celý článek)

AbecedaHer ve zkratce

Abecedaher: "Co nového se v uplynulých dnech objevilo na AbeceděHer? Jako nové návody, cheaty, trainery či češtiny tam naleznete? Věřte, že návod na Cold Fear není zdaleka to jediné, co se tam poslední dobou objevilo." (celý článek)

Plná hra: Space Merchants: Conquerors - zmocněte se vesmíru!
Bleskovka dne: Electronic Arts u soudu kvůli nápadu

Váš názor Další článek: Electronic Arts u soudu kvůli nápadu

Témata článku: , , , , ,