Nový týden: vyřkli jsem ortel nad slovenským Chaserem

Recenze her Chaser, Robocop, Microsoft Flight Simulator 2004 * První dojmy z Heaven & Hell aneb jaké to je býti Bohem * Level 102 – recenze nadprůměrných titulů * Byznys hrátky: Lara Croft coby důvod k vyhazovu? * Podrobnosti o datadisku Zero Hour pro C&C: Generals * HW novinky – dnes kompletně v rytmu grafických karet ATi! * Obsah Score 113 a rozporuplné dojmy z CD přílohy * A další články

Pondělí - 21.7.2003 ... Recenze Chasera

Definitivního zhodnocení očekávané slovenské 3D akce Chaser se ujal sám šéfredaktor v článku "Chaser – slovenská příprava na Half-Life 2":

"Po efektním útěku z explodující vesmírné stanice se hlavní hrdina dostává na Zemi, na jejímž orbitu Majestic kroužil. Než však dostane šanci začít pátrat po svém původu (jak už jste možná vytušili, měla operace co do činění s mozkem a hlavní hrdina si vůbec nic nepamatuje) a původu lidí, kteří jej chtěli zabít, stává se nedobrovolným členem gangu, vládnoucím městu, v jehož ulicích únikový modul nouzově přistál." (celý článek)

 

Pravidelný přehled plných her uplynulého týdne přináší Kamil Gric v článku "Týden v rubrice Plné hry: erotika a Bin Ládin!".

Plná hra: "ElastoMania - hurá na motorku"

Bleskovky dne: Už nikdy žádní Heroes of Might and Magic?, Unikly tajné informace o Quake 4!

Úterý - 22.7.2003 ... Lara Croft coby boží dopuštění

A opět jeden pravidelný článek Kamila Grice, tentokrát velmi zajímavé "Byznys hrátky: Lara Croft coby důvod k vyhazovu?".

"Jak je navíc patrné, v případě šestého dílu Lary Croft zvítězili businessmané a vidina zisku před rozumnými vývojáři. Výsledek jejich dlouhé práce tomu napovídá. Přesto nese podle světových odborníků (a také našeho názoru) největší díl viny za pochybnou kvalitu titulu Tomb Raider: The Angel of Darkness především samotný vydavatel, kterým je právě společnost Eidos. Problematiku vydání hry jsme již vzpomínali před několika týdny v našem pravidelném článku Byznys hrátky. Podle dosavadních a zřejmých údajů je navíc jasné, že se Eidos rozhodl brzkým vydáním hry nasytit své akcionáře a především zamezit dalšímu pádu akcií. Toto rozhodnutí se ukázalo být neuváženým - několik dalších týdnů práce a odklad hry se totiž na její kvalitě mohl projevit jen a jen pozitivně." (celý článek)

Martin Blatný opět hodnotí nejnovější číslo papírového herního magazínu Score. Více v článku "Obsah Score 113 a rozporuplné dojmy z CD přílohy".

"Kromě standardní porce novinek a preview zaujme v červencovém čísle především rubrika Zoom, kde se dočteme poměrně rozsáhlé informace nejen o připravovaném hitu Doom 3, ale i o datadiscích k několika oblíbeným herním titulům. V tématickém článku se podíváme pod pokličku herním společnostem a především klíčovým lidem, na kterých vývoj her stojí a kteří jsou zodpovědní za úspěchy či neúspěchy vytvořených titulů. Článek je poměrně slušně napsán, i když by mu podle mého názoru prospělo, kdyby šel buď víc do šířky (a obsahoval i informace o méně známých herních vývojářích) nebo více do hloubky (většina informací zde uvedených již tiskem i internetem proběhla a pro hráče to není nic nového)." (celý článek)

Plná hra: "Magic Racer - karetní autíčka"

Bleskovka dne: Čtyři nové screenshoty z Broken Sword 3

Středa - 23.7.2003 ... Srdce grafických stanic SGI bije v rytmu ATi!

Dnes jsou tu další "HW novinky – dnes kompletně v rytmu grafických karet ATi!".

"Přesný typ grafických čipů, které budou osazovány do stanic Onyx4, není doposud veřejně znám. Dá se však očekávat, že to bude minimálně Radeon 9700 či 9800 nebo některá jejich variace. Vývoj komponent pro běžně dostupné počítače tedy dosáhl takového stupně, že se v příštích letech budeme setkávat s integrací běžně dostupných součástí počítačů do veřejnosti nedostupných systémů čím dál tím častěji." (celý článek)

V novince "Podrobnosti o datadisku Zero Hour pro C&C: Generals" se dozvíte přesně to, co říká titulek.

"Podle informací ze zahraničních webů by se ve hře měly častěji objevovat in-game animace (většině lidí, kteří Generals hráli asi dodnes v paměti uvízla výborná scéna s protrženou přehradou). Někteří již měli možnost vidět rannou demoverzi datadisku a popisují například podařenou scénu, kdy se GLA podaří převzít kontrolu nad částicovým kanónem USA a nad středozemním mořem je potopena americká letadlová loď." (celý článek)

C&C: Generals Zero Hour   C&C: Generals Zero Hour

Plná hra: "Attaxx - králem žetonů"

Bleskovka dne: Vydání Dooma 3 odloženo na rok 2004!

Čtvrtek - 24.7.2003 ... Robocop se vrací!

Vzpomene si ještě někdo z vás na akční "klasiku" jménem Robocop? Osvěžte si paměť recenzí Zdeňka Němečka "Recenze: Robocop - vzkříšení filmové klasiky do 3D akce".

"Míra kriminality je zde totiž tak velká, že při její procentním vyjádření by si bývalý ředitel jedné naší nejmenované televize připadal se svými koláči jako břídil. Počet zločinců mnohonásobně převyšuje počet policistů a všem je jasné, že situace se musí urychleně vyřešit. Na scénu tak přichází společnost Omni Consumer Products (OCP), která s městem uzavře smlouvu o financování policie a snaží se přijít na řešení krize. Tím má být nasazení bojových robotů místo policistů. Jak se však na prezentaci ukáže, nový ED-209 bude chtít ještě trošku doladit." (celý článek)

 

Vyšlo také nové číslo magazínu LEVEL, a tak nechybí Martin Blatný se svým článkem "Level 102 – recenze nadprůměrných titulů":

"Tématický článek se sice v čísle 102 jen jeden, zato opravdu pěkný. Rozsáhlé pojednání o modifikacích pro Half-Life, ale i Battlefield 1942, Operation Flashpoint, Unreal Tournament, Quake 3 a další hry je doplněn materiály na DVD, kde je většina těchto modifikací (téměř 1,5 GB) umístěna. Rubrika Hardware tentokrát moc rozsáhlá není, kromě několika málo novinek ze světa HW obsahuje prakticky jen „velký test reproduktorových sestav do lidových tří tisíc korun českých“. Vcelku pěkně provedený test šesti sestav 2.1 a sedmi sestav 5.1 si sice nemůže činit nárok na úplnost, jako orientační přehled reproduktorových sestav střední třídy však rozhodně vyhovuje." (celý článek)

Magazín Živě.cz pak jako každý čtvrtek přináší článek "Vývoj cen hardwaru: jdeme nahoru".

Plná hra: "Falling Shit - "voňavá" práce"

Bleskovka dne: Halo se prodalo tři milióny!

Pátek - 25.7.2003 ... Recenze nového létání od MS

Microsoft připravil všem zájemcům o létání novou pochoutku jménem Flight Simulator 2004 a tady je naše recenze - "Recenze: Microsoft Flight Simulator 2004 – král žánru".

"V polovině devadesátých let tak na trhu byly tři projekty, které se ucházely o přízeň hráčů. Microsoft Flight Simulator, Fly! a Flight Unlimited. Všechny hry se tvářily víceméně jako realistické simulátory. Hry Fly! i Flight Unlimited se dočkaly pokračování, ale s postupujícím časem bylo stále jasnější, že Flight Simulator prostě jasně vede ligu a nikdo na něj nemá. Tato situace trvá v podstatě do dneška. Sice existuje například zajímavý projekt velmi realistického simulátoru X-Plane, ale ten jde na celou simulaci podle mého názoru příliš ze široka – umožňuje simulovat přistání raketoplánu a nezaměřuje se na to, co je pro většinu lidí podstatné – identifikace se známým prostředím. Nic nemá takové kouzlo, jako když v nové verzi FS přistáváte na letišti v Ruzyni a víte, že posazení drah i terén okolo letiště zhruba odpovídá realitě. Poměrně reálně vyvedené jsou i další části naší republiky. O takových lokalitách jako jsou například Alpy snad ani mluvit nemusím." (celý článek)

 

Vyjma recenze pro vás máme také jedno zajímavé preview - "První dojmy z Heaven & Hell aneb jaké to je býti Bohem".

"Loajalita vašich obyvatel je druhým nejdůležitějším ukazatelem, na který v této hře narazíte. Čím více spokojených obyvatel, tím více many - to dá rozum. Každé město a vesnička má svůj ukazatel loajality, která se pohybuje v rozmezí dobra a zla. Abyste vylepšili své skóre a pohnuli obyvatele daného městečka na svou stranu, je nutné na ně působit nejrůznějšími prostředky. Cílem je změnit jejich domečky z pochmurných šedých barev s šedivým podkladem na krásné, zlatem se třpytící příbytky obrostlé sytě zelenou trávou - v případě hry za stranu Dobra. Pokud hrajete za Zlo, je naopak vaším cílem obrátit příbytky obyvatel v nevzhledné slumy." (celý článek)

Heaven & Hell   Heaven & Hell

Plná hra: "Overflow - voda v akci"

Bleskovka dne: Schneemod pro českou Mafii je na světě!

Sobota - 26.7.2003 ... Nové downloady!

Jako obvykle je tu článek "Nová mega: trailery FIFA 2004 a Schneemod pro českou Mafii!" a s ním také nejnvoější downloady, tentokrám pro vás máme například nová videa FIFA 2004, závodní demo Live for Speed, nový patch pro RTS C&C: Generals či vůbec první ukázka slovenského Conana.

Plná hra: "Nuclear Nibble 3D - radioaktivní had"

Bleskovka dne: Stáhněte si všechna doposud vydaná videa Half-Life 2!

Váš názor Další článek: Stáhněte si všechna doposud vydaná videa Half-Life 2!

Témata článku: , , , , ,