Nový týden: vyzkoušeli jsme PlayStation Portable

Recenze her Obscure, Garfield, ESPN NHL 2K5* Recenze filmu Hledání země nezemě * Preview válečné akce Brothers in Arms, adventury Still Life * První dojmy: Sony PSP - walkman 21. století * Herní blesk: za nedostatkem Xboxů je cítit konspirace! * Rozhovor: Herní rekordmani aneb Doom za patnáct minut * A další zajímavé články

5x tip týdne: Recenze filmu Finding Neverland - kouzelná hra na city, Recenze: Garfield - zábava pro celou rodinu, Brothers in Arms - hráli jsme válečnou FPS roku, Pvní dojmy: Sony PSP - walkman 21. století, Preview: Still Life – krvavý pohled z Chicaga

Plná hra týdne: The Hacky Sack Game - hakysák žije

Pondělí - 7.2.2005 ... Recenze Obscure

Recenze: Obscure - po škole se zombíky

Jiří Mataj: "Survival hororů na PC moc nevychází; kromě série Silent Hill předělané z PS2 a prvních tří dílu Resident Evila se hry tohoto typu naší platformě vyhýbají asi jako zombík zásahu do hlavy. O to více potěšující je tedy fakt, že nám v těchto dnech vychází lokalizovaná PC verze dlouhou dobu vyvíjené hororové hry Obscure. A já vám nyní povím, budete-li se u ní bát či smát." (celý článek)

   

Recenze filmu Finding Neverland - kouzelná hra na city

Kamil Gric: "Dnešní filmový svět produkuje snímky různých kvalit, žánrů i hloubky - a naštěstí se mezi nimi stále najdou výjimečné, jasně se skvoucí perly. Finding Neverland (česky Hledání Země Nezemě) zvolili kritici z National Board Reviews nejlepším filmem roku 2004. Neprohloupili. Nádherný a dojemný příběh se rozplétá v našich kinech a my vám prozradíme, proč ani vás nenechá chladnými." (celý článek)

Plná hra: Raz, dva, tří, je tu Level 123

Bleskovka dne: Resident Evil: Ještě nevyšla čtyřka a už je tu pětka

Úterý - 8.2.2005 ... Recenze Garfield

Recenze: Garfield - zábava pro celou rodinu

Petr Kolář: "Komixové proužky s líným kocourem Garfieldem baví snad většinu dospělých. Mladší generaci zase možná osloví film, který není tak cynický. No a pro úplně nejmladší zde máme počítačovou hru. Zvláště oni ji ocení a rodičovstvo aspoň bude mít dost času si číst komixy." (celý článek)

  

Byznys hrátky: Handheldy na vzestupu

Martin Boček: "Fantastic Four - hra podle filmu * Zajímáte se o tvorbu her? Game Developers Session 2005 se blíží! * Sony PSP - milión kusů pro USA * Barevné Nintendo DS míří do obchodů * Obsidian Entertainment, tvůrci hry KotOR2, uzavřeli svá internetová fóra * EverQuest 2 na vzestupu * A protože tohle jsou Byznys hrátky, nesmí chybět ani pravidlené tabulky" (celý článek)

Plná hra: Tardis Tenis - vyhrajete pohár? aDunlop Drivers Cup - auta, auta a zase auta

Bleskovka dne: Need for Speed Underground 2 - patch 1.2!

Středa - 9.2.2005 ... Preview Brothers in Arms

Brothers in Arms - hráli jsme válečnou FPS roku

Kamil Gric: "Od úspěchu Call of Duty se po kvalitních válečných hrách slehla zem. Rok 2005 ale slibuje zážitek, který pravověrným fanouškům nedává spát. Brothers in Arms na válku nahlíží z jiného úhlu, jenž se svých konkurentů v mnohém liší. Hráli jsme finální verzi hry, která je více taktická, emocionální a ve finále zřejmě i věrohodnější než cokoliv, co jsme doposud na PC viděli." (celý článek)

  

Herní blesk: za nedostatkem Xboxů je cítit konspirace!

Jan Horčík: "Podle britských prodejců konzole Xbox prý Microsoft schválně omezuje dodávky * Mark Rein z Epicu vyvrací velké řeči velkých herních vydavatelů o tom, jak strašně drahé budou hry příští generace * Krátký pohled na nezávislé herní vývojáře * Japonsko je v šoku - v čele Sony Američan!" (celý článek)

Rozhovor: Herní rekordmani aneb Doom za patnáct minut

Martin Demiger: "Překonávají rekordy a činí nemožné skutečným. Jsou to bohové nebo blázni? Soutěží v tom, kdo co nejrychleji dohraje jednu jedinou hru – Doom – a i dnes ho vydrží hrát několik hodin denně. Proč to dělají? Baví je to ještě vůbec? Stejné otázky jsme položili hráčům samotným výsledkem je následující článek o lidech, kteří kdysi našli svou životní lásku jménem Doom." (celý článek)

Plná hra: Virus: The game - zachraňte všechny! a Smashing - staré s novým

Bleskovka dne: Screenshoty z Medal of Honor: European Assault

Čtvrtek - 10.2.2005 ... První dojmy z PlayStation Portable

První dojmy: Sony PSP - walkman 21. století

Martin Zavřel: "Právě takové označení pro svůj nejnovější produkt, PlayStation Portable aka PSP, využívá herní divize Sony. A dané pojmenování rozhodně sedí! Podle nás se totiž tahle neuvěřitelně vyspělá „hračka“ rozšíří mezi lidmi se stejně drtivým úspěchem, jako walkman v minulém století. Pojďme si říct, proč PSP obrátil naši redakci naruby a co je na něm tak úžasného." (celý článek)

Score 133 - Kmotr vás vidí

Petr Kolář: "Máme tady další měsíc a s ním i nové Score. Přestálo otřesy v redakci a zběsile se vrhá klidně i na filmovou klasiku, jakou je Kmotr. Cože? Filmovou? Vždyť teď se už připravuje hra. Recenzím klasicky kraluje SW: KotOR 2 a druhou vlnu zastupuje datadisk The Sims: University." (celý článek)

Nové hry na obzoru: modlete se, přichází Preyground!

Jan Horčík: "Pořádná finská akce, která kombinuje starý přístup s novými technologiemi? Preyground! * Kdo má chuť na pořádnou tahovou sci-fi strategii, pochutná si na Supremacy: Four Paths to Power * A pro milovníky akčních arkád je tu hra CT Special Forces: Fire for Effect" (celý článek)

  

Plná hra: The Hacky Sack Game - hakysák žije

Bleskovka dne: Game developers conference včera odstartovala v San Franciscu

Pátek - 11.2.2005 ... Preview Still Life

Preview: Still Life – krvavý pohled z Chicaga

Martin Demiger: "Adventury nejsou jen mírumilovné hry založené na logických hádankách a dialozích. Jak dokazuje novinka jménem Still Life, tento žánr stále má co nabídnout dnešním hráčům. Still Life totiž nabízí nejen tolik krve, že by se za ni nemusela stydět žádná střílečka, ale i hutnou atmosféru a vynikající temný příběh." (celý článek)

Recenze: ESPN NHL 2K5 – hokej jak má být

   

Michal Klement: "Díky hamižnosti hráčů a jejich agentů existuje pro fanouška severoamerického hokeje v letošní sezóně jediná možnost jak si užít boje o Stanley Cup – zahrát si hokej na svých televizích nebo monitorech. A teď už dokonce dostáváte možnost vybrat si ze dvou kvalitních titulů. Tahle recenze bude o jednom z nich, ESPN NHL 2K5." (celý článek)

Týden v rubrice Plné hry - Simpsonovi vládnou

   

Tomáš Vrána: "Kopání s hakysákem, sněhová válka, piškvorky, pivní hra či další z mnoha světů, v nichž se ocitá legendární postavička Mario. Takhle nějak by se dal heslovitě vyjádřit uplynulý týden v rubrice Plné hry. Čeká vás však mnohem víc." (celý článek)

Plná hra: MC Baseball - bez pálky ani krok!

Bleskovka dne: Fyzika lepší jak v Half-Life 2 - o Duke Nukem Forever a nejen o něm

Sobota - 12.2.2005 ... Stahujte kupy novinek

Nová mega: stahujte demo Domination

Jan Horčík: "nes jsme pro vás přichystali demoverzi strategické hry Domination, originální akční strategie Fire Department 2, akční LEGO Star Wars nebo tahovky Battles in Normandy. Z videí vybírám Stubbs The Zombie, Act of War: Direct Action nebo Battlefield 2. To samozřejmě není všechno, takže čtěte!" (celý článek)

Plná hra: Mario Basketball - jako Jordan!

Bleskovka dne: Fable: The Lost Chapters - z Xboxu hurá na PC!

Váš názor Další článek: Videoherní průmysl v USA roste

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,