Nový Unreal Engine s novými konzolemi

Unreal Engine je bezpochyby jedním z nejpoužívanějších, a mezi tvůrci nejoblíbenějších, enginů vůbec. Především proto je netrpělivě očekáván jeho další nástupce, jemuž byla přisouzena číslovka čtyři. Jak ale uvedl ředitel studia Epic Games, Mike Capps, této technologie se všichni zájemci dočkají teprve až s další generací herních konzolí.

"Sice jsme již zahájili produkční práce na čtvrtém Unreal Enginu," prozradil Capps. "Ale počítáme s jeho uvedením na trh až někdy mezi léty 2012 a 2018, kdy by se měla pravděpodobně objevit i nová generace konzolí."

Již z tohoto prohlášení je tak patrné, že se, narozdíl od dřívějších let, rozhodli v Epic Games zacílit nový engine především na konzole. Ostatně, není se čemu divit, jmenované studio se za léta existence plynule přeorientovalo především na zábavní systémy, na nichž slaví mnohem větší úspěchy (Gears of War mluví za vše).

"V pořadí již čtvrtá verze našeho enginu se zaměří exkluzivně na další generaci konzolí," uvedl Tim Sweeney a dodal. "Tedy na nástupce Xboxu 360 od Microsoftu a Playstationu 3 od Sony. Ve hře je samozřejmě i Nintendo, pokud přijde s konzolí, která se bude hardwarově oboum zmíněným mašinkám alespoň trochu přibližovat ... PC bude následovat až poté."

Zdroj: Shacknews

Váš názor Další článek: Download: NHL a další

Témata článku: , , , , , ,