Nový update do AreaZ hru výrazně zjednodušší

V neděli vyjde do slovenské survival hry AreaZ update, který umožní výrazné snížení obtížnosti. Hra se tím má otevřít většímu množství hráčů.

Chystaný slovenský survival titul AreaZ od začátku láká na drsné přežívání v divočině a realismus. Hra má poskytnout tak komplikované survival prvky, aby přežití byla skutečná výzva. Jenomže ne každý hráč dokáže něco takového ustát. Proto se vývojáři rozhodli vyjít těmto hráčům vstříc a hru zjednodušit.

Jednodušší hratelnost je pouze jednou z možností nastavení a vyjde tuto neděli 5. dubna s updatem Eden ("Ráj"). Zaměřuje se spíše na příležitostné hráče. Zvyšuje objem lootu na desetinásobek oproti základnímu nastavení a zároveň v podstatě ruší staminu. Základní hra je na plánování vašich akcí přes den v podstatě založena a vychází z toho většina výzvy. V Eden je její spotřeba ale jen třetinová a namočení nemá vliv na rychlost pohybu. Při navíc při nedostatku kalorií neumírá na vyčerpání.

gameplay101.jpggameplay106.jpggameplay123.jpg
Zjednodušení hry ji zpřístupňuje i příležitostným hráčům

Dále se pravděpodobnost deště snižuje na 10 % a první den vůbec neprší. Při tomto nastavení nejsou ani bouřky, které by neopatrnému hráči uhasily oheň. Zároveň se zmenšil počet agresivních varanů ze třech na jednoho. Ten je však stále zákeřný a snaží se najít a zlikvidovat vaše zásoby potravin.

To, co i na lehčí obtížnosti zůstává stejné, jsou kalorie potřebné pro činnosti týkající se craftingu, tedy výroba nástrojů, zbraní a přístřeší. Pořád se tedy nejedná o úplné lenošení na pláži.

bananatre7.jpgbeachrock03.jpggameplay57.jpg
Na hře se usilovně pracuje a jsou do ní plánovány další novinky

Další změnou je životní cyklus banánovníků. Jakmile mu dozrají plody, tak zahyne. Není tedy možné vytipovat si lokace, kam se opakovaně vracet. Další novinkou je zašpinění postavy, které se zvyšuje pohybem v divočině a dá se smýt ve vodě. Je výhodné pro lov malých zvířat, jelikož si vás pak později všimnou.

Do hry se plánuje více updatů jako výběr více postav, systém oblečení, střelné zbraně a jízda na koni. V přípravě je i výrazný technologický posun hry a v podstatě reskin mapy.

Váš názor Další článek: České Fireball vstupuje na Kickstarter, podpořte virtuální Dračí doupě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,