Nový Xbox 360: nejhezčí hry, jaké jste kdy viděli

Z nepochopitelného důvodu domácí herní magazíny věnují uvedení Xboxu 360 jen minimálně pozornosti. Přitom show na MTV ukázala, že se jedná o skutečně famózní kousek hardwaru. Stejně skvěle vypadá i seznam připravovaných her; Quake 4, Call of Duty 2, Need for Speed: Most Wanted či kupříkladu Unreal Tournament 2007... A to je jen malá ukázka.
Kapitoly článku

Full Auto

Výrobce: Pseudo Interactive
Distributor: SEGA 
Žánr: Akční závody

Město Staunton ovládl gang, který terorizuje občany a pořádá v ulicích města závody na život a na smrt. Pokud nechcete skončit jako většina obyvatel (tedy utlačovaní a dost možná i mrtví), tak se budete muset hrozbě postavit čelem. To není možné jinak než právě prostřednictvím zmiňovaných závodů.

Bohužel se nejedná jen tak o ledajakou soutěž typu „kdo tam bude první“, nýbrž o závod, kde je možné využívat doslova a do písmene všeho. Raketomety a kulomety tak patří k povinné výbavě každého auta. Krom toho si ale budete muset do batohu přibalit i velkou dávku štěstí, které se vám bude při soubojích s četnou přesilou hodit. Hra nabídne několik módů; multiplayer až pro 8 hráčů, pursuit mod, arcade mod a chybět samozřejmě nebude ani kariéra, jež bude čítat na 60 závodů. Na své by si prý měli přijít jezdci všech druhů; ve Full Auto se tak budou moct vyřádit jak příznivci reálné fyziky, tak vyznavači arkádového stylu jízdy, kde se nějaký ten smyk nehledí. 

  

  

  

Frame City Killer

Výrobce: Namco
Distributor: Namco 
Žánr: Akční adventura

Již na prosinec tohoto roku si pro nás společnost Namco připravila zajímavě pojatou akční adventuru Frame City Killer, která běží na Unreal 3 enginu. Nejen skvělá grafika ale tvoří dobrou hru, takže autoři nabídnou i propracovaný příběh. Ten bude pojednávat o nájemném vrahovi, jenž si nechává říkat Crow. Pokud hádáte, že se během hraní hráč zhostí právě Crowovy role, tak máte pravdu. Dostanete však nezáviděníhodný úkol – zabít vůdce drogového kartelu a mezinárodního teroristu v jedné osobě - Khana, jednoho z nejobávanějších zločinců vůbec. Než se však dostanete k samotné vraždě, budete muset Khana vypátrat. O zábavu tedy je postaráno; autoři slibují automobilové honičky a dramatické přestřelky. To vše zasazené do fiktivní metropole East Asia.

Trailer (12,7 MB): stáhnout

  

Gears of War

Výrobce: UbiSoft
Distributor: UbiSoft
Žánr: Akce

Byť je studio Epic v současné době ponořeno do vývoje jejich hlavního taháku - hry Unreal Tournament 2007 - rozhodně se nejedná o jedinou hru, kterou připravují. Společně s detaily o konzoli Xbox 360 se na povrch dostaly informace o prvních plánovaných titulech Epicu pro tuto next-gen hračku od Microsoftu. Jak vyplynulo z nedávného rozhovoru s členem týmu Epic Cliffem Blezsinskim, Gears of War poběží na Unreal Engine 3, jehož síla by se na Xbox 360 měla naplno ukázat. Vývojáři vyzdvihují pefrektní flexibilnost enginu, kdy jsou schopni během několika málo hodin změnit kameru nebo od základů překopat umělou inteligenci. A o čem vlastně tento "černý kůň" Epicu bude?

Celou hrou a jejím dějem se budete probíjet v roli bývalého vězně Marcuse Fenixe. Ten je spolu s ostatními lidmi obklíčen na planetě Sera, na které probíhá boj mezi lidskou koalicí a nepřítelem známým jako The Locusts. Zde je již jasné, že Gears of War bude akční hra, přičemž se v ní utkáme s gigantickými nestvůrami - ať už pěšky nebo v nějakém bojovém vozidle. Důležitým aspektem bude i to, že hrát půjde i ve spolupráci s ostatními hráči. Společně s nimi budete hledat úkryty mezi troskami zbořených staveb, v kráterech a výmolech a bojovat proti strašnému nepříteli. Jako transport mezi jednotlivými bojovými liniemi vám poslouží bojové mechy, tanky a jiná vozidla.

Pokud jde o technické zpracování, bude na tom Gears of War velmi dobře. Podle očitých svědků předvedl Epic zatím nejlépe zpracovanou next-gen hru, jaká byla dosud k vidění. Celý dojem by pak měla zvýrazňovat "filmová" kamera, snímající hlavního hrdinu z pohledu třetí osoby. To sice není žádná velká novinka, avšak v Unreal Engine 3 by měla nabýt zcela jiných rozměrů, než je tomu dnes.

Trailer (1,8 MB): stáhnout

  

  

  

Ghost Recon 3

Výrobce: UbiSoft
Distributor: UbiSoft
Žánr: Akce

První díl taktické akce Ghost Recon slavil úspěchy napříč všemi platformami. S druhým pokračováním to bohužel už tak slavné nebylo; na PS2 se GR2 stal doslova propadákem, a tak se autoři raději rozhodli PC verzi zrušit. Vše nám však chtějí vynahradit třetím dílem, s nímž by opět chtěli zabodovat doslova všude, kde to jen půjde. A co jim má tento úspěch zajistit? Předně bychom se měli dočkat nového enginu, který konečně naplno využije hardware moderních konzolí. Okolní obrázky jsou hmatatelným důkazem toho, že se máme na co těšit.

Trailer (1,7 MB): stáhnout

  

undefined  

The Godfather

Výrobce: EA
Distributor: EA
Žánr: Akční adventura

Známý film Kmotr se již brzy dočká herního zpracování, které se chystá prakticky na všechny platformy. Výjimkou samozřejmě nemůže být ani Xbox 360, kde nás hra chce překvapit hlavně svým propracovaným příběhem a krásnou grafikou. Přestřelky, vyřizování účtů, vybírání výpalného a rychlá jízda - to jsou věci, které každý gangster dělá alespoň jednou denně. A Godfather nám přesně tyto možnosti nabídne a i když bude hra s filmem spjata skrze (filmové hlavní, herně vedlejší) hrdiny, jež budou představovat virtuální obdoby skutečných herců z filmu, nabídne značnou míru volnosti.

  

 

Kameo: Elements of Power

Výrobce: Rare
Distributor: Microsoft
Žánr: Akce

Společnost Rare nejdříve nadějně vyhlížející akci Kameo: Elements of Power hodlala vydat exkluzivně pro GameCube. Poté, co ji koupil Microsoft, se ale tyto plány radikálně změnily a Kameo se sice exkluzivně dočkáme, ale namísto GameCube vyjde na Xboxu 360. Název hry je zároveň i jménem hlavní hrdinky; Kameo je sličná dívka, do které by asi jen málokdo tipoval obrovskou sílu, jíž disponuje. Tato elfí princezna se ale rozhodne zatočit se všemi odpornými trolly, kteří unesli celou její rodinu. Kameo se skutečně nezdá; dokáže se ohánět nejen pěstmi, ale i proměňovat se v různá zvířata. 

Trailer (1,8 MB): stáhnout

  

  

King Kong

Výrobce: UbiSoft
Distributor: UbiSoft
Žánr: Akce

Režisér Peter Jackson se proslavil svou trilogií na motivy Pána Prstenů. Jeho další filmový počin nemá o nic menší ambice, i když jde „jen“ o předělávku stařičkého King Konga. Spolu s filmem se dostane na pulty obchodů i stejnojmenná hra, o níž se stará francouzská větev UbiSoftu, která má na svědomí kupříkladu akční adventuru Beyond Good & Evil. Právě s tímto titulem by herní King Kong měl mít mnoho společného. Již nyní se na tento horor těší celá řada fanoušků navzdory faktu, že se o něm prakticky nic neví. 

Lost Odyssey

Výrobce: Mistwalker
Distributor: Microsoft
Žánr: Akce

Japonská RPG patří podle mnoha hráčů k vůbec nejlepším kouskům ve svém žánru, proto bude dvojnásobně zajímavé sledovat, jak si podobný typ her povede na Xbox 360. Lost Odyssey je druhým ohlášeným RPG studia Mistwalker. Hrát budeme za Kaima, který je z neznámých důvodů „odsouzen“ k 1000 letům života. Typicky rozvětvený příběh ukazuje Kaimův průchod jednotlivými generacemi lidstva, jeho zážitky, konflikty - nebo také lásky. To vše v temné době „mystické průmyslová revoluce", kde lidstvo dosáhlo temné síly. Na hře by se mělo podílet celá řada zkušených osobností, technické zpracování má být prvotřídní - zejména co se grafiky a hudby týče. Ve spojení s vydavatelským kolosem Microsoft se už nyní jedná o jasnou volbu. Jen to nezakřiknout.

Trailer (7,4 MB): stáhnout

  

 

Madden NFL 2006

Výrobce: Tiburon
Distributor: EA
Žánr: Sport

Sportovních sérií ze stáje EA je mnoho, ovšem jen málokterá je tak kvalitní jako NFL. S každým novým přírůstkem do rugbyové rodiny přicházejí i nové užitečné prvky, krásnější grafika a zábavnější hratelnost. Ani ročník 2006 snad nebude výjimkou; hra přináší změny v nahrávání a ovládání – nyní bychom měli mít větší přehled o situaci na hřišti a také o tom, co ten který hráč právě vidí. To vše díky novému unikátnímu systému.

Trailer (8,2 MB): stáhnout

  

 

V další kapitole náš nášup představených her pokračuje. Čeká na vás například Need for Speed: Most Wanted nebo Quake 4.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,