Nový Xbox 360: nejhezčí hry, jaké jste kdy viděli

Z nepochopitelného důvodu domácí herní magazíny věnují uvedení Xboxu 360 jen minimálně pozornosti. Přitom show na MTV ukázala, že se jedná o skutečně famózní kousek hardwaru. Stejně skvěle vypadá i seznam připravovaných her; Quake 4, Call of Duty 2, Need for Speed: Most Wanted či kupříkladu Unreal Tournament 2007... A to je jen malá ukázka.
Kapitoly článku

NBA 2k6

Výrobce: EA Canada
Distributor: Electronic Arts
Žánr: Sport

Bum, bum, pravá, levá, nahoru a už míč zase padá bezedným košem na palubovku, po které musím dusat zpátky do obrany. Vypíchnutí míče, rychlý dribling, otočka, závěs. To vše a ještě více akce vás čeká letos zase v lepší grafice a s aktuálními sestavami v NBA Live 2006 od Electronic Arts.

Trailer (18,7 MB): stáhnout

Need for Speed: Most Wanted

Výrobce: EA Canada
Distributor: EA
Žánr: Závody

Klasické závodní sérii NfS nedávno vlilo čerstvou krev do žil pokračování s podtitulem Underground 2. Další přírůstek do závodní rodinky ponese jméno Most Wanted a, jak je právě z tohoto podtitulu zřejmé, budeme muset krom soupeře překonávat i policii. Celá hra by se přitom měla odehrávat v ulicích jediného města, které by mělo být policejními jednotkami doslova přecpáno. Lákavá myšlenka závodit za zvuku helikoptér a sirén policejních vozů si nás získala již nyní. Přidáme-li k tomu několik dalších prvků jako tuning a desítky různých aut, máme se v listopadu opět na co těšit.

Trailer (3,1 MB): stáhnout

  

Ninety-Nine Nights

Výrobce: Q Entertainment
Distributor: Microsoft
Žánr: strategie

Tvůrci ze studia Kingdom Under Fire nejsou žádní troškaři. Pro novou konzoli se rozhodli udělat strategii, ve které zažijete opravdu obří bitvy. Až dva tisíce bojovníků spolu bude válčit naráz a vy si budete muset v nastalém zmatku udržet přehled a chladnou hlavu a svým velením dovést své muže k vítězství. Název hry pochází od skutečnosti, že se do světa dostane magický kámen, který přinese devadesát devět dní temnoty a až stý den přijde rozednění. Toliko příběh, na kterém pracují i filmoví režiséři nejen z Japonska, ale i Koreje a USA.

Trailer (7,4 MB): stáhnout

 

Perfect Dark Zero

Výrobce: Rare
Distributor: Microsoft
Žánr: akce

Nintendo ztrácí jednoho svého koně, protože Perfect Dark z Nintenda 64 přesedlává do stáje Microsoftu. Tato střílečka vás jistě zaujme svým arzenálem; vždyť kdo by si nevybral z dvaadvaceti zbraní, mezi kterými figurují i takové chuťovky jako zneviditelňovač, který však lze použít jen na sebe. Ke všemu se ještě přidá volný pohyb herním prostorem pomocí jetpacku a hnedle je tady velmi zajímavý konkurent pro Halo 2.

  

  

  

Project Gotham Racing 3

Výrobce: EA Canada
Distributor: EA
Žánr: Závody

První dva díly série Project Gotham Racing se staly jedněmi z vůbec nejprodávanějších her na Xbox, není tedy divu, že se chystá i třetí díl pro X360. Bohužel autoři cokoliv bližšího o třetím dílu této (již) legendární série úpěnlivě tají, můžeme tedy jen spekulovat, co nás čeká tentokrát. Prozatím se můžete alespoň pokochat sbírkou nejnovějších obrázků a prvním trailerem.

Trailer (5 MB): stáhnout

  

 

Quake IV

Výrobce: id Software
Distributor: Activision 
Žánr: FPS

John Carmack se obrací čelem ke konzolím další generace a tak není divu, že id Software vyvíjí další díl série Quake právě pro Xbox 360. Po singleplayerovém Doomu 3 bychom se zase měli dočkat titulu, který bude jako stvořený pro multiplayer. Čeká nás ale i hra pro jednoho hráče - musíme si však počkat, do jaké míry podlehne snaze podpořit online zápolení.

Trailer (2 MB): stáhnout

  

  

Saint`s Row

Výrobce: Volition
Distributor: THQ
Žánr: akce

Playstation má své San Andreas, Xbox se pokusí jej překonat pomocí Saint‘s Row. Klasická akce viděná z pohledu třetí osoby váse zavede do míst, kde je lepší nejdříve střílet a pak až se ptát. Velké zbraně, rychlá auta, zuřivé honičky s policií... Život gangstera prostě není žádný med. Proč ale nezkusit jen ve hře být pro jednou ten zlý a šetřit si dobrotu do reálného světa?

Trailer (1 MB): stáhnout

Test Drive Unlimited

Výrobce: Eden Games
Distributor: Atari
Žánr: závodní

Série Test Drive je velmi stará, přesto však má ještě dnes co nabídnout. Na Xboxu vyšly tři díly a právě tvůrci V-Rally - Eden Games - byli pověřeni tvorbou dalšího pokračování. Nejsou to rozhodně žádní troškaři a za herní prostředí zvolili havajský ostrov Oahu, který kompletně převedli do virtuální podoby pomocí satelitních fotografií. Pokud jste někdy na tomto ostrově byli, měli byste jej být schopni poznat. Navíc toto místo poskytuje dostatek příležitostí pro svižnější jízdu v zajímavé krajině.

Vaše hraní začne tvorbou vašeho hrdiny, kde si budete moci údajně sestavit skoro jakéhokoliv myslitelného člověka. Získáte sídlo s bazénem a v něm máte přístup ke všem statistikám, stejně jako k velmi důležité garáži. Tam už na vás čekají naleštění mazlíčci na čtyřech i dvou kolech, aby vás provezli po ostrově. Online budete moci závodit s jinými hráči, stačí jen zablikat světly a objeví se jednoduché menu závodů, kde si vyberete z tisíců kilometrů silnic. Ani offline nebudete o zábavu ošizeni, postupně budete poznávat krásy ostrova, jak si jej budete v soutěžích otevírat.

Trailer (28 MB): stáhnout

  

  

  

  

Tomb Raider Legend

Výrobce: Crystal Dynamics
Distributor: Eidos Interactive
Žánr: akce

Lara by se tentokrát měla vrátit zpět na výsluní slávy. Aspoň tak si to představují vývojáři z Crystal Dynamics, kteří tvrdí, že Legend bude úplně nový start série. Lara se tak stane reálnější a dostane se jí do rukou spousta novinek - jako třeba magnetický přitahovač, granáty, speciální brýle a mnohé další vybavení. I vzhled úrovní dozná značných změn, takže je docela možné, že se tyto sliby skutečně vyplní.

Trailer (8 MB): stáhnout

  

  

  

  

  

  

  

 

Tiger Wood`s PGA Tour 2006

Výrobce: Electronic Arts
Distributor: Electronic Arts
Žánr: golf

Kdo by neznal sympatického černocha Tigera Woodse, když se na nás usmívá každým rokem z nového dílu série PGA Tour? Jeho reálné výkony v dnešní době už nejsou to, co bývaly, ale i tak patří ke světové špičce. Nicméně Electronic Arts neradi ztrácejí své slibné série. Opět by nás mělo čekat jedenáct golfových hřišť světových formátů, kde budete moci prohánět svého golfistu - nebo golfistku - podle libosti. Hlavní pokrok oproti jiným platformám by měl spočívat v grafice, tak uvidíme.

Trailer (5,3 MB): stáhnout

Tony Hawk`s American Wasteland

Výrobce: Neversoft
Distributor: Acticvison
Žánr: skateboarding

Další díl série skateboardového kouzelníka Tony Hawka by měl nabídnout všem hráčům to, co jim v minulých dílech chybělo. Každý prknař si nyní rád užije volnost a nekonečné prostory, které mu poskytuje město. Neversoft se totiž rozhodli vytvořit vlastní Los Angleles - celé obří město celé věnované skateboardingu, kde můžete sjet každou tyčku v okolí, na každém zábradlí hodit blunt a přes každý kanál flip. Přidá se nám ještě možnost projet se na BMX, takže se připravte na opravdu hustou jízdu.

Trailer (3,1 MB): stáhnout

Unreal Tournament 2007

Ačkoliv na PC byl oznámen již dříve, teprve s úplným odhalením Xbox 360 se začíná mluvit i o Unreal Tournament 2007 pro nový Xbox. Stejně jako PC verze, i tato bude poháněna mocným Unreal Engine 3, který si zatím vybudoval slušné renomé, aniž bychom jej mohli na vlastní kůži otestovat v nějaké hře.

Ta doba se však kvapem blíží; doba, kdy komplexní modely postav, realtime dynamické osvětlení, displacement mapping, či složité křivky nebudou výsadou pouze nadupaných stolních počítačů, ale i konzolí. Vývojáři z Epicu se tentokrát zaměřili nemalou měrou i na singleplayer hru, kdy s počítačem ovládanými spolubojovníky budete moci komunikovat pomocí hlasových příkazů a stejně tak jim zadávat i směr pohybu a rozdělovat mezi ně úkoly. Navíc jednotlivé charaktery se od sebe budou odlišovat specifickými vlastnostmi a chováním, které se při hraní (údajně) nejednou projeví. Epic v tomto směru jde do detailu, takže boti se mezi sebou budou dohadovat, vtipkovat nebo se třeba častovat nelichotivými poznámkami.

Kromě nových zbraní se můžeme těšit na zbrusu nový mód Conquest, do kterého jsou všeobecně vkládány velké naděje. Ten by měl šikovně využít potenciálu Unreal Enginu 3 (postupné streamování celé herní plochy), takže mapy by měly dosahovat obřích rozměrů. Pochopitelně nebudou chybět ani nová vozidla a bojové prostředky, jež v takto rozlehlých mapách budou jedině k užitku.

  

  

  

A to už je opravdu vše, co je nyní o titulech připravovancých pro Xbox 360 známo. Neříkejte, že vás alespoň jeden z nich nenalákal, že alespoň u jednoho ze screenshotů vám nepoklesla čelist a že jste ani na chvilku nezauvažovali o koupi tohoto next-gen přístroje. Protože pokud ano, něco není v pořádku - i největší odpůrci Xboxu, Microsoftu či konzolí obecně totiž musejí chtíc nechtíc přiznat, že tituly, které jsme vám dnes představili, v sobě mají jistý potenciál. A ne zrovna malý...

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,