Nový Xbox bude prý odhalen koncem května, má stát 500 dolarů

Konzole se má jmenovat jednoduše Xbox a údajně se začne prodávat na začátku listopadu.

Spekulace kolem nástupce konzole Xbox 360 se množí, ale dost možná to přestane koncem příštího měsíce. Analytik Paul Thurrot totiž prohlásil, že 21. května se prý bude konat akce Microsoftu, na niž novou konzoli představí. Datum potvrdil nezávisle i web The Verge, který tvrdí, že původně jsme mohli znát nový Xbox už 24. dubna, ovšem Microsoft plánovanou akci odložil.

Thurrot dále zmínil, že nová konzole se bude jmenovat prostě Xbox a na trhu se objeví někdy zkraje letošního listopadu. Cena by měla být 500 dolarů (přes 10 000 Kč), ovšem v nabídce by se měla objevit i levnější verze za 300 dolarů (asi 6000 Kč) s nějakou formou předplatného.

Co se týče údajné nutnosti mít Xbox stále připojený k internetu, tak má Thurrot pouze staré informace, kde toto bylo zmíněno, ale víc k tomu nedokáže říct.

Zajímavé je, že Microsoft prý kromě Duranga (kódové označení nového Xboxu) má další dva produktu spojené se značkou Xbox. Tedy v jednom případ měl – zařízení s kódovým označením Yumo mělo být zaměřené jen na zábavní aplikace (nikoliv hry), nicméně Microsoft projekt zrušil, aby se vyhnul matení zákazníků.

Druhý projekt jménem Stingray žije a údajně půjde o novou levnější verzi Xboxu 360. Dočkáme se jí prý někdy v průběhu tohoto roku a má stát 99 dolarů (zhruba 2000 Kč). Podle Thurrota to může znamenat, že nový Xbox nebude zpětně kompatibilní s Xbox 360 hrami.

Zdroj: Eurogamer

Váš názor Další článek: Tvůrci v novém Thiefovi kladou důraz na kradmý postup + nové obrázky

Témata článku: , , , , , ,