Nový Xbox prý bude vyžadovat trvalé připojení k internetu

Hry budou na Blu-ray médiu s kapacitou 50 GB a čeká nás nová verze Kinectu.

Před pár dny zveřejnil britský magazín Edge několik spekulací ohledně nástupce Playstatonu 3, teď vydal informace o novém Xboxu, které má od svých zdrojů. Jistě, stále se jedná o pouhé spekulace, nicméně Edge je uznávaný magazín a celá řádka jejich informací potvrzuje už dříve zveřejněné drby, takže se to nyní dá považovat za hodnověrné. Nicméně jistotu budeme mít až s oficiálním vyjádřením Microsoftu.

Asi tou nejméně příjemnou zprávou je údajná nutnost mít nástupce Xboxu 360 (kódové označení Durango) trvale připojeného k internetu. Nová verze online služby Xbox Live má být zásadní součástí Duranga, a přestože bude dle zdrojů Edge nový Xbox pevně propojený s online prvky, hry budou stále dostupné na discích. Konkrétně má jít o Blu-ray s kapacitou 50 GB. Hry však mají být k dispozici s aktivačním číslem, které hru sváže s účtem hráče. Microsoft tak hodlá tvrdě bojovat proti bazarovému prodeji her.

 

Microsoft tak hodlá tvrdě bojovat proti bazarovému prodeji her

 

Zdroje magazínu též potvrdily spekulované hardwarové specifikace. Durango bude pohánět osmijádrový x64 procesor od AMD s taktem 1,6 GHz, o grafiku se postará D3D11.x GPU na 800 MHz a konzole nabídne 8 GB DDR3 RAM. V tomto okamžiku prý není Microsoft rozhodnutý o finální kapacitě pevného disku, nicméně kvůli zvýšenému důrazu na digitální distribuci se dá předpokládat, že nový Xbox nabídne to největší úložiště, co zatím v konzolích od Microsoftu byly.

Údajné specifikace:

  • 8jádrové CPU od AMD na 1,6 GHz
  • GPU na bází D3D11.x s taktem 800 MHz
  • 8 GB GDD3 RAM
  • Nový Kinect

I když je architektura nového Xboxu velmi podobná PC, několik zdrojů z vývojářské sféry tvrdí, že řešení od Sony je v otázce využití výkonu lepší. Zatímco vývojářská studia, která tvoří obsah pro nový Xbox, jsou v současnosti nucena pracovat jen se schválenými vývojářskými knihovnami, Sony dává tvůrcům větší svobodu. Navíc prý i operační systém Duranga je více svazující a nový Plastation má tak ještě jednu výhodu.

Microsoft nicméně hodně úsilí věnuje pohybovému ovládání a u nového Xboxu by tak měla být i nová a lepší verze Kinectu. Avšak údajná nová verze kamery Playstation Eye prý nabízí podobné funkce, jako nový Kinect. Pravdu o PS4 se zřejmě dozvíme 20. února, na představení dalšího Xboxu si zřejmě budeme muset počkat delší dobu.

Zdroj: Edge

Diskuze (39) Další článek: Sci-fi MMO Wildstar vyjde letos a představuje herní frakci

Témata článku: , , , , , , , ,