Novým dílem série Total War bude Warhammer II: první trailer a detaily

Vývojáři ze studia Creative Assembly dnes oznámili, že jejich novou hrou bude Total War: Warhammer II.

„Před tisíci lety konkláve mágů z řad vznešených elfů pod tlakem invaze Chaosu vytvořila rozsáhlý, tajemný vír. Měl ze světa vysát kouzelné vichry stejně, jako když se vypouští oceán a odvát démonské hordy zpátky do říše Chaosu. Velký vír však začal slábnout a svět se opět ocitl na pokraji zkázy.

Začaly se srocovat mocné síly, jejichž cílem je vír opět posílit katastrofu odvrátit, jenže se objevili I tací, kteří chtějí jeho strašlivou energii ovládnout pro své temné plány. Závod začal a osud samotného světa leží v rukách vítěze.“

Tyto dva odstavce převzaté ze stránky hry na Steamu nastiňují úvod do příběhu nové hry ze série Total War - Total War: Warhammer II. O tom, že se chystá nový díl, jsme se dozvěděli teprve nedávno s tím, že vývojáři na svém Youtube kanálu spustili video s odpočtem.

Někdo očekával starověk, někdo středověk, jiný zase doufal v moderní dějiny... pravdou však je, že vývojářům se prostředí posledního dílu série očividně zalíbilo a mají v plánu ve světě Warhammer ještě chvíli zůstat.

Na citované dva odstavce příběhu zareagují ve hře čtyři různé rasy - vznešení elfové pod velením prince Tyriona, ještěrané pod velením slannského kněžského mága Mazdamundi, hordy temných elfů z Naggarothu v čele s čarodějným králem Malekith a jistá čtvrtá dosud zdrženlivá rasa se zlověstnými plány.

Ve hře se v rámci kampaně Velký vír vžijete do jednoho z osmi lordů z jedné ze čtyř ras a vaším cílem bude vykonat řadu mocných tajemných rituálů, které slouží ke stabilizaci nebo narušení Velkého víru... a samozřejmě se zbavit každého, kdo vám bude stát v cestě. Odměnou za splnění má být rozhodující vrcholná koncovka, jakou jsme v sérii Total War zatím nezažili.

Vývojáři slibují, že každý z velitelů bude mít unikátní startovní pozici a každá rasa rozdílný herní styl s různými jednotkami, kouzelnickými schopnostmi a taktikou válčení. To, co zní hodně zajímavě, je jistá spojená kampaň pro budoucí majitele Total War: Warhammer II, ale také pro majitele prvního dílu. Má v ní dojít ke splynutí pevninských ploch Starého světa a Naggarothu, Lustrie, Ulthanu a Jižních zemích do jedné mapy a tím pádem k masivnímu tažení v roli jedné z ras z obou titulů.

To je zatím všechno, bližší informace vývojáři bohužel nespecifikovali. Nemáme gameplay, neznáme hardwarové požadavky, ani přesné datum vydání. Víme však, že hra vyjde někdy v průběhu tohoto roku na PC. Co říkáte na nový Total War?

Váš názor Další článek: Guardians of the Galaxy od Telltale hýří v novém traileru akcí a humorem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,