NTSC PSone hry na evropském PSN

PSone Classics jsou na PSN příjemným zpestřením. Zahrát si tyto tituly z prvního Playstationu s bezdrátovým Dualshockem a za kvalitního upscalingu potěší snad každého, kdo má slabost pro staré klasiky. Jenže to má háček - v Evropě jsou k dostání jen evropské verze her, které jsou často pomalejší než jejich americké a japonské protějšky a občas mívají na vrchní a spodní straně černé pruhy.

Proč tomu tak je, je na delší vysvětlování, můžeme však napsat, že za to může jiná televizní norma. Pokud byste si tedy chtěli PSone hry zahrát v jejich původní podobě, museli byste si je koupit z amerického nebo japonského PSN (což je o to těžší, že již na nich nemůžete platit kartou).

Nemusíte však zoufat, Sony přišlo s vynikajícím řešením. Firma na evropském Store hodlá vydávat americké a japonské verze her, díky čemuž nutnost nákupu ze zahraničí odpadne. Musíte však počítat s tím, že tituly nebudou dodatečně lokalizovány (tj. japonská verze bude japonsky) a že budou vyžadovat obrazovku podporující 60 Hz, což by ale neměl být v dnešní době problém.

Jaké tituly na naše PSN dorazí jako první, se zatím neví, dozvědět bychom se to ale měli velmi brzy.

Zdroj: EU Playstation blog
Váš názor Další článek: Valve chystá miliónový turnaj v Dota 2

Témata článku: , , , ,