Nvidia chce Indii naučit pořádně hrát, pořádá tam turnaj v Overwatch

I když je Indie co do rozlohy obrovská země, tak by se počet hráčů dal počítat na tisíce. Turnaje v tzv. e-sportech jsou pro tuto zemi unikum, ale to se již brzy změní.

Když se řekne e-sport, řada hráčů si vybaví země jako je Jižní Korea nebo Japonsko, kde je tento fenomén velmi populární a existují tam i profesionálně placení hráči Doty nebo League of Legends. V Evropě, ale už lze také najít různé ligy a turnaje. Ojedinělým případem je však Indie, kde donedávna nic takového neexistovalo. 

V Indii existuje jen poměrně malá herní scéna, která byla velmi dlouhou dobu omezena pouze na hraní Counter-Strike, Call of Duty a Dota. Tento stav se rozhodla zvrátit Nvidia a v rámci soutěže GeForce Cup pořádá v Indii první turnaj v nové hře Overwatch. Koná se od 23. září do 8. října.

151.jpg150.jpg152.jpg153.jpg

Hraje se v osmi vybraných hernách v rámci 7 turnajů po celé zemi a účastnit se budou soutěžní týmy z celé Indie. Každá z vybraných heren dostala nedávno i certifikát Nvidie pro pořádání těchto událostí. Ke hraní se budou používat nejnovější grafické karty GeFerce řady GTX. Na soutěži se bude podílet Dell se svými herními počítači Alienware.

„E-sporty zaplavily svět jako bouře a Indie nebude výjimkou. Formát zaujme hráče díky možnosti předvést svoje schopnosti a porovnat je s ostatními. Mohou tak získat prestiž v herních komunitách," řekl Vamsi Krishna, ředitel marketingu Nvidie pro jižní Asii (TechReport, září 2016)

Nedávno spuštěná novinka Overwatch se stala jednou z nejlépe prodávaných FPS za poslední dobu. Dnes Overwatch hraje už kolem 15 milionu hráčů dle statistik National Purchase Diary, čímž se hra vyšvihla i před populární GTA 5.

zdroj: VG247, TechReport 

Váš názor Další článek: Tvůrci Metra 2033 připravují novou hru, bude se jednat o sci-fi s podporou VR

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,