Nvidia odhalila herní set top box Shield se systémem Android

Herní série zařízení Shield má nového člena, který je podstatně nabušenější než ty předchozí.

Nvidia nám představila už několik herních zařízení z rodiny Shield, posledním z nichž byl skvělý tablet se lvím výkonem. Na GDC 2015 byl nyní představen další přírůstek do série Shield. Jde o set tob box s operačním systémem Android, který vás vyjde na 200 dolarů a dorazí na trh v květnu letošního roku.

Podle informací se jedná o první 4K Android TV zařízení, podporující 4K obsah s kódováním h.265. K malé krabičce dostanete také dálkové ovládání a konzolový ovladač pro hraní her. V ovladači nechybí ani mikrofon pro ovládání hlasem prostřednictvím Google Voice a zdířka pro sluchátka.

94d3f4e7-106632.jpg

Shield má pouze 16 GB interní paměti, jelikož je předurčen hlavně ke streamování veškerého obsahu, je tu však přítomen slot pro paměťové karty microSD a dva USB 3.0 porty pro připojení externích disků. Ze zařízení budete mít také přístup do obchodu Google Play a v době vydání bude k dostání 50 optimalizovaných nativních her pro Android včetně The Talos Principle, Metal Gear Solid: Revengeance, Crysis 3, Limbo a dalších. Jejich bezproblémový chod by měl zaručit čip Tegra X1 a 3 GB RAM paměti.

d7c89eec-106634.jpg

Kromě herních portů klade Shield velký důraz na streamování. Služba Grid+ dovolí streamování s rozlišením 1080p a rychlostí 60 FPS přes cloudové servery s latencí 150 ms. K dispozici budou také dvě verze předplatného služby Grid+, Basic a Premium. Zatímco první předplatné je zdarma a dovolí vám objednávat hry stylem "a la carte", s Premium můžete stahovat do aleluja.

Nvidia se nám podle všeho snaží sdělit, že herní PC už nepotřebujeme a budoucnost je na cloudu. Co si o tom myslíte vy?

Diskuze (2) Další článek: Zaklínač 3 se předvedl v nových záběrech na akci GDC 2015

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,