Nvidia | Grafické karty | GeForce RTX 3000

Nvidia stále neuvedla nejvýkonnější GeForce RTX 3090 Ti. O důvodu všichni mlčí

V lednu Nvidia s velkou parádou představila nejvýkonnější desktopovou grafickou kartu GeForce RTX 3090 Ti, která přináší jak výkonnější grafický čip, tak i rychlejší použité paměti. Nvidia uvedla jen naprosté minimum informací s tím, že více se dozvíme koncem ledna. To se ale nestalo.

Už se blíží konec února a stále nemáme vůbec žádné informace o tom, jaké má GeForce RTX 3090 Ti oficiální parametry (všechny doposud známé informace jsou neoficiální), natož aby byla v testech a na trhu.

Zahraniční redakce se snaží ze zástupců dostat alespoň nějaké informace k tomu, proč Nvidia stále mlčí a nic se neděje. Jediné, co se podařilo získat webu The Verge, je vyjádření Jena Anderssona - „Momentálně nemáme další informace k GeForce RTX 3090 Ti, až nějaké budeme mít, ozveme se“.

Objevily se spekulace, že Nvidia přikázala výrobcům grafických karet, aby zastavili výrobu GeForce RTX 3090 Ti, ale důvod není známý. Jedním z potenciálních důvodů by mohla být chystaná výkonná grafická karta Radeon RX 6950 XT od AMD, se kterou bude nejspíše soupeřit ve stejné výkonnostní kategorii. Může ale jít i o klasické problémy s biosem nebo výrobou tak velkého a složitého čipu. Konstrukce a chlazení rovněž nebude zrovna jednoduchá část, protože karta má nadstandardně vysoké TDP 450 W.

Diskuze (11) Další článek: Evropa sní o vlastním programu lidských vesmírných letů. Chce se vyrovnat USA, Rusku a Číně

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,