Cloud | Nvidia | Hry

Nvidia vylepšuje GeForce Now: S krabičkou u televize si zapaříte i Fortnite

Chytrá krabička k televizi Shield TV od Nvidie vyniká nejen výkonem, ale také rychlými aktualizacemi a Nvidie je obvykle mezi prvními, kdo na tato zařízení dostane nejnovější verzi operačního systému Android TV. Nvidia ale vylepšuje i samotnou funkcionalitu ve spojení s televizí, ale tentokrát se zaměřila na hraní her.

Shield TV totiž dostává novou verzi GeForce Now, což je cloudová herní platforma od Nvidie, která umožňuje hrát „velké“ moderní hry i na takto jednoduchých zařízeních. GeForce Now už v současnosti obsahuje kolem 225 her, přičemž další rychle přibývají. Nyní přibyla i řada špičkový titulů (AAA). Zahrát si tak můžete například Rise of the Tomb Raider, Just Cause 3, CS:GO, StarCraft 2, Dark Souls 3 (včetně nového Dark Souls Remastered), Prey, Far Cry 5, Fortnite a další.

Nvidia Shield TV se i s herním ovladačem u nás prodává za cenu 6 tisíc korun, s novou aktualizací lze ale použít třeba i ovladač z Xboxu 360 a další, takže pokud ho máte, můžete ušetřit a koupit levnější variantu bez herního ovladače od Nvidie.

I přes průběžné inovace zůstává GeForce Now stále v režimu betaverze, které není volně dostupná. Přístup získáte s nákupem zařízení Shiled TV, jinak si můžete zažádat o pozvánku a čekat. Poté je možné GeForce Now vyzkoušet také na počítačích. Je to jedna z možností, jak si zahrát nejnovější hry i na slabších noteboocích nebo třeba na počítačích od Applu bez virtualizovaných Windows.

Diskuze (11) Další článek: Testujeme OnePlus 6. Sklízí chválu, láká cenou, ale bez výhrad to není

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,