Nvidia začala prodávat Shield, první recenze pějí oslavné ódy

První zájemci z USA a Kanady si mohou od dnešního dne objednávat mobilní herní konzoli Shield od Nvidie. Jedná se o zařízení připomínající gamepad s odklopným displejem. Hardware utáhne nejnáročnější mobilní hry a zařízení může rovněž fungovat jako vzdálený terminál standardního herního počítače.

Shield se nabízí za 299 dolarů, což by po přepočtu a zdanění znamenalo cca sedm tisíc korun. V ceně jsou rovnou dvě hry. Zařízení obsahuje komfortní herní ovladač, pětipalcový displej s rozlišením 1280 × 720 bodů, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, gyroskop, akcelerometr, reproduktory s bass reflexem, mikrofon a hlavně čip Nvidia Tegra 4 a 2 GB operační paměti. K dispozici je dále 16GB úložiště, slot na karty a výstup na monitor. Uvnitř pracuje operační systém Android.

První zájemci už mohou objednávat, nicméně zařízení k nim dorazí za dva až tři týdny. Americká technická média už ale dostala Shield k otestování s předstihem a dnes publikovala první testy, ve kterých silně převažují pozitiva. Recenzenti se shodují na perfektním konstrukčním zpracování a úžasném výkonu, pochvalují si i výdrž – přibližně 10 hodin simulované práce s internetem a multimédii při 65% jasu displeje, pět hodin nepřetržitého hraní. Jen zatím trochu panuje skepse, zda se pro Android objeví dostatek her, které by potenciál této konzole využili.

Váš názor Další článek: Humble Bundle nabízí nový balíček pěti her od Deep Silver

Témata článku: , , , , , , , , ,