O sérii Splinter Cell se Ubisoft náležitě stará, ještě si ale počkáme

Tlak je velký, o budoucnost značky se však bát nemusíme.

Rozhodně nebudeme sami, kdo prahne po pořádném pokračování špionážní série Splinter Cell, po které se už velmi dlouhou dobu slehla zem. Šéf Ubisofu Yves Guillemot se naštěstí podělil o některé informace a řekl, abychom se o budoucnost série nebáli. 

V rozhovoru pro IGN se Guillemot rozpovídal, že je hned několik důvodů, proč jsme se od novodobého pojetí Sama Fishera v roce 2013 nedočkali žádné další zmínky ani pokračování. Jedním z důvodů mimo jiné je, že dalším sériím v čele s Assassin's Creed se daří tak skvěle. 

"Když tvoříte hru, musíte se ujistit, že přinesete na trh něco nového ve srovnání s tím, co bylo dříve," řekl Guillemot. "Po posledním Splinter Cellu jsme byli pod velkým tlakem od fanoušků, které říkali, co máme a nemáme dělat, co nechat atd. Několik týmů se tedy chtělo pochopitelně vrhnout na vývoj dalšího dílu.

"Nyní se na to díváme jinak a jsou lidi, kteří se o značku starají. Jednou něco určitě uvidíte, to je ale vše, co prozatím mohu říci," dodal. 

Už dlouho se po internetu rozmáhají spekulace o dalším dílu série, jehož oznámení má být na spadnutí. Dočkáme se na letošní E3? 

Váš názor Další článek: Darksiders: kapesní Válka (recenze Switch verze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,