Obchod Epicu během prvního roku utratil na hrách zdarma přes 11 milionů

Epic do toho jde po hlavě.

Když obchod Epicu začínal nabírat na obrátkách, jedním z největším lákadel pro hráče byly a stále jsou hry zdarma, které firma rozdávala jako rohlíky. Jak prohlásil sám Epic, naprosto stěžejním pro něj bylo rozšíření fanouškovské základny s tím, že zisky až do roku 2027 mají být až na druhém místě. 

Když se Epic pustil do soudního sporu se společností Apple, omylem se zveřejnilo i několik citlivých dokumentů, které rozepisují finanční situaci obchodu během úvodních 9 měsíců a je rozhodně zajímavé sledovat, kolik peněz se vlastně do rozdávání her zdarma nasoukalo. 

Jak vidno, různé hry stály Epic různé částky a občas byl rozptyl docela markantní. Za atmosférickou hopsačku Limbo tak například dostalo studio PlayDead 350 tisíc dolarů, za Inside už 800 tisíc dolarů. Alan Wake stál Epic pouhých 150 tisíc, zatímco trilogie Batman Arkham už se vyšplhala na 1,5 milionu dolarů. 

Jak se můžete přesvědčit v kolonce nově příchozích fanoušků obchodu, indie hry byly jedním z největších tahounů uživatelů a jejich příchodu na platformu Epicu. Největším problémem tak zatím zůstává fakt, že jen 7% všech uživatelů si nejen přišlo pro hru zdarma, ale také si v obchodě něco koupilo, což je statistika, na které Epic ještě musí zapracovat. 

Váš názor Další článek: Sony oznamuje partnerství s platformou Discord, zlepší sociální interakci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,