Objevte tajemství Paříže dokud můžete!

Žil byl jednou jeden Vévoda. Tenhle Vévoda, to byl velice vzdělaný a vznešený, avšak poněkud výstřední člověk. Velice se zajímal o archeologii a filozofii, byl to takový zanícený učenec. Francouz, opomněl jsem dodati. Miloval Paříž. Svá archeologická bádání zasvětil jedinému - slavnému paláci Chateau d´Or.
Žil byl jednou jeden Vévoda. Tenhle Vévoda, to byl velice vzdělaný a vznešený, avšak poněkud výstřední člověk. Velice se zajímal o archeologii a filozofii, byl to takový zanícený učenec. Francouz, opomněl jsem dodati. Miloval Paříž. Svá archeologická bádání zasvětil jedinému - slavnému paláci Chateau d´Or. Tam se nachází zařízení pojmenované ještě divněji než samotný palác - Ústřední Smyslové Zařízení, což je jeden z největších archeologických objevů proslulého Vévody (asi něco jako CML - Centrální Mozek Lidstva:). Ovšem také nejpodivnějších - všichni členové expedice, která zařízení vypátrala, do jednoho zemřeli či naprosto bezestopy zmizeli. To vedlo mnoho obyčejných lidí k domnění, že už tak tajemný palác a zařízení uvnitř je ještě tajemnější a k tomu prokleté. Samotný Vévoda zasvětil výzkumu tohoto podivného stroje (?), který dovoluje prohlédnout časy budoucí, celý svůj život, a zaměřil se s ÚSZ na místo, které nejvíce ze všeho miloval - na Paříž.

Adventure at the Chateau d´OrAdventure at the Chateau d´Or

Toť pozadí hry Adventure at the Chateau d'Or. Samotný hráč se pak vžije do role hrdiny, kterého si vybral královský dědic (dědička), a který povede pátrání za rozluštěním tajemství Chateau d'Or. Bude muset hledat tajemné magické artefakty a skryté poklady. Dokonce budete muset vyvolat ducha ztraceného Vévody, kterému když odpovíte na jistojistě velice zapeklité otázky, pomůže vám odhalit ona četná tajemství.

To však přijde zřejmě až ke konci hry, nejdříve se budete muset prodírat džunglí rozlehlého paláce, hledat byť i ty nejnenápadnější stopy, třeba i v dávných bájích a pověstech, které stačily za 2000 letou historii Paříže vzniknout.

Adventure at the Chateau d´OrAdventure at the Chateau d´Or

Jak to vypadá, máme tu další hru ve stylu Versailles, Traitor's Gate, a jim podobných, povětšinou z dílen francouzských či anglických vývojářů. Tyto "poučné" 3D adventury musejí splňovat dva základní požadavky - totiž zaprvé vynikající grafické zpracování (Adventure at the Chateau d'Or slibuje renderovanou fotorealistickou) a zadruhé propracovaný příběh (ten je v tomto případě více než jen propracovaný, čekají na vás totiž v podstatě tři samostatné "questy" - porozumět starému Vévodovi, vynajít tajemství ÚSZ a nakonec jej použít na vyhledání obrovského pokladu pro dědičku).

Adventure at the Chateau d´OrAdventure at the Chateau d´Or

Hra vyjde jak pro PC tak i pro Mac platformu. Na oficiální stránce (http://www.adventurechateau.com/) si lze stáhnout zajímavá videa (několik velikostí), hudbu a zvuky (proslov Vévody) ze hry. Přesné datum vydání zatím nebylo stanoveno.

Váš názor Další článek: Co dělá z dětí muže a z mužů chlapce?

Témata článku: , , , ,