Obrazárna: Call of Duty 2 a čtvrtá Civilizace

S dalším novým týdnem zde máme novou obrazárnu. Tentokráte se v ní dočkáme převážně pokračování slavných titulů, však jaká strategie je slavnější Civilizace, nebo má snad jméno Call of Duty slabý hlas? K tomu se přidává Far Cry Instincts a máme skoro zdání, že se netvoří nic originálního. Z omylu nás snad vyvede Matrix: Path of Neo a Spartan: Total Warrior, však posuďte sami.
Každý díl Obrazárny je svým způsobem výjimečný. Jeden je zaměřený na konzolové tituly, druhý se zase věnuje očekávaným PC hitům a třetí se pro změnu může pochlubit obojím, a to hned v neuvěřitelné kvantitě. Ani dnešní díl není výjimkou. Sice tentokrát nevyniká co do počtu obrázků, nabízí ovšem vskutku kvalitní podívanou.

Stačí se podívat hned na první vystavovaný titul. Call of Duty 2: The Big Red One je konzolovou verzí slavné akce Call of Duty, na rozdíl od prvního dílu však vychází zcela nezávisle na svém PC kolegovi – důkazem je i podtitul, který u počítačové verze nenajdete.

Druhého v pořadí netřeba ani představovat. Legendární Civilizace se již brzy dočká čtvrtého pokračování, které by krom mnoha podstatných vylepšení mělo přinést i převratnou změnu – třetí rozměr. Jak to zatím vypadá, můžete posoudit na devítce obrázků.

Závěrečnou trojici si projedeme jen bleskově. Spartan: Total Warrior je pokračovatelem strategické série Total War, jenže jak už název napovídá, tentokrát nepůjde o strategii, ale o čistokrevnou rubačku. Všechny indicie nasvědčují tomu, že se dočkáme velkého překvapení… Alespoň po vizuální stránce je o co stát. K Far Cry Instincts také nemusím nic dodávat; původní verze Far Cry na počítačích vyvolala doslova šílenství, neexistuje tedy nejmenší důvod, proč by se něco podobného nemělo opakovat i s konzolovou verzí. A dnešní příděl můžete zakončit s hrdinou akční trilogie Matrix. Path of Neo vypadá velice lákavě, snad se ale na rozdíl od nejmenovaných kousků, snažících se o ztvárnění světa Matrixu, povede.

Call of Duty 2: The Big Red One

Žánr: FPS
Platforma: PS2/Xbox
Výrobce hry: Spark Unlimited
Vydavatel hry: Activison
Předpokládané datum vydání: Vánoce 2005

Doupě napsalo:
Dojmy z PC verze








  
  
  

Civilization 4

Žánr: Strategie
Platforma: PC
Výrobce hry: Firaxis Games
Vydavatel hry: Take 2
Předpokládané datum vydání: Listopad 2005

Doupě napsalo:
Oznámení, Novinka #1

 

 

 

  
  
  

Spartan: Total Warrior

Žánr: Akce
Platforma: PC
Výrobce hry: Creative Asembly
Vydavatel hry: Sega
Předpokládané datum vydání: Září 2005
Doupě napsalo:
E3 obrázky, Obrázky




 


  
  

Far Cry Instincts

Žánr: Akce
Platforma: Xbox/PS2
Výrobce hry: UbiSoft
Vydavatel hry: UbiSoft
Předpokládané datum vydání: Vánoce 2005
Doupě napsalo:  
Obrázky #1, Obrázky #2Obrázky #3, Info







  
  

The Matrix: Path of Neo 

Žánr: Akce
Platforma: PC/Xbox/PS2
Výrobce hry: Shiny Entertainment
Vydavatel hry: Atari
Předpokládané datum vydání: Vánoce 2005
Doupě napsalo:  
Info







  
  
 

A tím je dnešní Obrazárně konec. Na další nášup nejnovějších obrázků se můžete těšit už přístí pondělí!

Váš názor Další článek: TES4: Oblivion - v zajetí technologií a matematiky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,