Ochrana PlayStationu 5 byla prolomena. Může za to chyba ve starší verzi systému

U všech dosavadních konzolí bylo jen otázkou času, než se najde někdo, kdo prolomí jejich ochranu a začne s ní dělat věci, které její tvůrci úplně nezamýšleli. K něčemu takovému má nakročeno i PlayStation 5. Nemusíte se ale bát, že by i vaše PS5 měla otevřená zadní vrátka. Tento způsob obcházení ochrany totiž spoléhá na chybu v aktualizaci 4.03, která je v novějších verzích systému už opravena.

Možnosti, ke kterým se dostanete, jsou zatím dost omezené. Šance, že to vůbec bude fungovat, je zhruba 30 %. Když se vám to ale podaří, získáte přístup do debugového nastavení konzole. Zatím je možné jen číst nebo zapisovat, ale nemůžete skrz něj spouštět žádný kód.

I když jsou to zatím vesměs drobnosti, tak je to v ohledu PlayStationu 5 první velký úspěch a další postup je jistě jen otázkou času. Nejedna ze starších konzolí měla s obcházením ochrany velké problémy. Ze starších je to PSP, ale i aktuální Nintendo Switch v tomhle ohledu dosti strádá. Nintendo ale zatím marně brojí proti lidem, kteří jeho ochranu obcházejí. 

Zdroj: Wololo.net

Váš názor Další článek: Horizon: Zero Dawn má dostat remaster pro PS5 a multiplayerový spin-off. Shoduje se na tom několik zdrojů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,