Ochutnávka z letošních updatů a hudba na pozadí pro Xbox One

Zatím přibudou hlavně komunitní funkce, které by měly spřátelit konzoli a počítač. Na hudbu na pozadí si budeme muset počkat. A i pak to nejspíš nebude žádná sláva.

První nové funkce pro Xbox One v letošním roce přibydou již tento měsíc, bohužel se k nim dostanete jen pokud jste členy Xbox One Preview programu. Prozatím se setkáme převážně s komunitními funkcemi, což se nespíš dalo čekat. O žádný převrat se sice nejedná, ale hezké nové vylepšení nic nepokazí. Nicméně nikdo nevylučuje, že dané funkce budou až součástí větší a komplexnější aktualizace.

Zde je krátký seznam nových funkncí:

  • možnost vidět předem uživatele, kteří jsou v připojeni v "Party"
  • tabulka vašich přátel (a vás) dle počtu skóre
  • možnost měnit uspořádání dlaždic i v režimu offline
  • upozornění, pokud se objeví něco nového ve vašich novinkách
  • vylepšené návrhy přátel
  • schopnost skrýt hry, bety nebo aplikace ze seznamu připravených na instalaci

Další aktualizace v rámci Xbox One Preview programu by měly přinést obchod s avatary, zlepšení aplikace Xbox News, Trending a stejně tak zjednodušený mód pro aplikaci Xbox.

xbox_one_preview_jan_2016-600x338.jpg

Kromě toho šéf divize Xboxu na Twitteru prohlásil, že hudby na pozadí se pravděpodobně u Xboxu One tak brzy nedočkáme. Tudíž nejdřív přes léto, a to už bude Spotify na Playstationu slavit více jak rok existence. S největší pravděpodobností lze navíc konstatovat, že Microsoft sáhne po vlastní hudební streamovací službě - Groove Music, která nahradila Xbox Music. Pokud jste o ní ještě neslyšeli, ani tak brzy nemusíte - knihovnou a funkcemi totiž v oblasti streamování hudby hodně zaostává. Navíc, předplatné zatím není možné obstarat v našem regionu. Ale nezoufejte, v případě, že by se naše vize proměnili v realitu, služba má i svou světlou stránku - ku příkladu dokáže přehrát vámi uchované hudbení soubory ve službě OneDrive.

Diskuze (1) Další článek: Resident Evil Origins Collection se připomíná trailerem a galerií

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,