Oculus získal další investici na virtuální realitu v hodnotě 75 milionů dolarů

VR brýle Oculus Rift jsou na rychlé cestě za úspěchem. Dostali totiž další investici a pokračují zdárně ve vývoji.

Minulý měsíc vám kolegové na Živě.cz přinesli podrobný rozbor virtuálních brýlí Oculus Rift, které jsou zatím sice k dispozici ve vývojářském kitu, příští rok se ale do prodeje dostane finální verze s vysokým rozlišením a dalšími pokročilými senzory.

Oculus měl vynikající start na Kickstarteru a zatím už prodal přes 30 000 kusů prototypů brýlí pro virtuální realitu. Obrovský zájem vývojářů a velké prodeje produktu, který vlastně ještě vůbec není finální, zaujal investory natolik, že tvůrci dostali dalších 75 milionů dolarů od skupiny Andresse Horowitze. Oculus už tak celkově získal investice v hodnotě 100 milionů dolarů, i když na trh neuvedl produkt ve finálním stádiu. Oproti jiným startupům ale dosahuje velmi slušných prodejů i popularity s omezeným prototypem.

Dle vyjádření vidí investoři velký potenciál v revoluci v herním segmentu a vzhledem k tomu, že Oculus je co se týče technologií a vize nejdál a jednička na trhu, lze očekávat i velmi slušné zhodnocení investice.

Peníze jsou určeny nejen na sériovou produkci finální verze Oculus Rift, ale také nábor nových zaměstnanců z oblastí hardwaru, softwaru a dalších důležitých profesí.

Diskuze (4) Další článek: Valve uvolnilo ke stažení svůj nový systém SteamOS

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,