Od září budete muset za hraní online na Switchi platit

Nintendo Switch je dost atypická konzole, nicméně v jedné věci se konkurenty v podobě Xbox One a PS4 inspirovala. Bude mít placené hraní online a poplatky budete muset platit od září tohoto roku.

 

Původně měla být služba spuštěná již ke konci minulého roku. Až na změnu času jejího spuštění se však nic nezměnilo. Nintendo Switch Online bude výrazně levnější než Xbox Live Gold a PS Plus. Za měsíc zaplatíte 4 dolary (přibližně 80 Kč), za tři měsíce 8 dolarů (přibližně 160 Kč) a za rok 20 dolarů (přibližně 400 Kč).

Co služba nabídne si můžete prohlédnout na obrázku pod tímto odstavcem. Nutno zdůraznit, že všechny služby budou zdarma, dokud se Nintendo Switch Online nespustí. I když nenabídne každý měsíc hry zdarma jako Xbox Live Gold a PS Plus, zpřístupní vám Classic Game Selection, díky čemuž si budete moci zahrát klasické hry jako Super Mario Bros. 3, Balloon Fight a Dr. Mario.

nintendo_switch_online.png

Závěrem bych se rád pozastavil nad tím, že čas spuštění Nintendo Switch Online je nastaven na září 2018 v USA. Na stránkách českého Nintenda je udán pouze rok 2018, takže je teoreticky možné, že se to u nás bude lišit (ostatně nebylo by to poprvé, co v Evropě vydá Nintendo něco později než v USA a v Japonsku). 

Diskuze (4) Další článek: Nintendo podporuje hraní na mobilech, oznamuje Mario Kart Tour

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,