Odhalena česká hra Memento Mori

Jestli my, čecháčci, umíme dělat nějaké hry, jsou to rozhodně adventury. Jména jako Horké léto, Polda, Gooka, nebo Dreamland mluví za vše. Není tedy divu, že nejnovější hra, jež vzniká v dílnách Centauri Productions, za přispění dtp Entertainment, spadá znovu do zmiňovaného odvětví.

 

Ač je titul Memento Mori už nějaký ten pátek ve vývoji, na jeho finální podobu si, dle slov autorů budeme muset počkat až do začátku příštího roku. Odměnou nám však bude atmosférou překypující příběh o loupeži tří uměleckých děl z ruského muzea v Petrohradě. A jak už to tak bývá, postupem času vyjde najevo, že se ani omylem nejedná o obyčejnou loupež, ale o něco mnohem většího.

Za vším totiž stojí tajná finská organizace, která byla založena proto, aby prostým lidem zabránila ve spatření Anděla smrti. Zmiňovaný řád tak komunikuje s umělci, kteří se pokouší nějakým způsobem zachytit jmenovaného posla špatných zpráv, a snaží se je všemožnými způsoby přesvědčit, aby tak nečinili. Snad nemusíme dodávat, že se v zájmu své věci neštítí ani vraždit.

 

Vy, hráči, dostanete do rukou dva hratelné charaktery – Maxim Durand, Larisa Světlovová – aby jste se s jejich pomocí  pokusili nejen rozluštit záhadu zmizelých obrazů, ale rovněž zjistit jak je to s Andělem smrti ve skutečnosti.

Související informace (Memento Mori):
Platforma: PC
Žánr: adventura
Výrobce: Centauri Productions (
http://www.centauriproduction.cz/)
Vydavatel: dtp Entertainment (
http://www.dtp-ag.com/)
Předpokládané datum vydání: Q1 2008

Zdroj: TZ

Váš názor Další článek: Galerie: Starcraft 2

Témata článku: , , , , , , , , , ,