Ohlášen Imperium Romanum II

Někteří z vás si možná vzpomenou na strategii Imperium Romanum, jejíž recenzi jsme vám přinesli v březnu letošního roku. Nejednalo se o nikterak skvělou hru, prostě mírný nadprůměr. Nicméně nově oznámené druhé pokračování by mělo být o poznání lepší. Ujmete se zde role patricije (šlechtic, vážený a vysoce postavený člověk), který má na starost jednu bezvýznamnou provincii, avšak jeho ambice sahají až do samotného Říma. Na dosažení tohoto cíle máte jednu kampaň čítající 20 map.

Prioritní je samozřejmě výstavba prosperujícího města. Do rodiny budov přibylo několik nových kousků, tentokrát jich celkem bude něco kolem šedesátky a neabsentují ani historicky významné stavby jako je například Coloseum nebo Pantheon. K postupu do elity národa vám však mohou pomoci i vlivné kontakty. Takové posezení se samotným Julie Caesarem nemusí být na škodu. Na druhou stranu proti vám nebudou stát jen nepřátelští vojáci, o své slovo se přihlásí přírodní katastrofy (požáry, zemětřesení atp.) i civilizační problémy jako je hlad, nepokoje ve městě a další. Dočkáte se přepracovaného ekonomického systému i bojové složky hry.

Dle slov tvůrců má být Imperium Romanum II jedním z hitů roku 2009 (datum vydání je stanoveno na březen toho roku). Nápomocna tomu má být vyleštěná grafická stránka, která na prvních uvolněných screenech vypadá solidně. Atmosféra starověkého Říma na vás dýchá na každém kroku a to se nám líbí. Hodně líbí.

imperium2ir2-01-alpha-shotaug15.jpg imperium2ir2-02-alpha-shotaug15.jpg
imperium2ir2-03-alpha-shotaug15.jpg imperium2ir2-04-alpha-shotaug15.jpg
imperium2ir2-05-alpha-shotaug15.jpg

Zdroj: Worthplaying
Dostupné pro: PC
Žánr: Strategie | Mix RTS a budovatelské strategie
Výrobce: Kalypso Media
Váš názor Další článek: Need for Speed: Undercover oficiálně

Témata článku: , , , , , , , , ,