Online služby Nintenda Switch budou stát asi 650 korun ročně

Chystané Nintendo Switch bude mít od podzimu placené online služby. Budou stát přibližně 650 korun ročně v Japonsku.

Když se minulý měsíc konala konference podrobně představující Nintendo Switch, krátce na to jsme zaslechli, že tato konzole bude mít placené online služby. Tuto taktiku známe u Microsoftu již dlouho v podobě Xbox Live Gold, ale také od SONY v podobě PS Plus a nyní se do zástupu přidává i Nintendo.

Naštěstí však nebudou poplatky moc vysoké. Kimishima, prezident Nintenda, to prozradil Nikkei a informaci dále sdílel na svém Twitteru analytik Dr. Sarkan Toto. Cena na rok se bude údajně pohybovat kolem 2 až 3 tisíc yenů, což je asi 17,50 až 26,50 dolarů. Budeme-li pesimističtí a předpokládat, že cena bude spíše kolem 26 dolarů, znamenalo by to, že nás při aktuálním kurzu budou stát online služby přibližně 650 korun ročně.

Tato cena je však stanovená přímo pro Japonsko, dá se očekávat, že u nás to bude podobné. Pro používání konzole Switch přes internet nebudou poplatky nezbytné, jsou však požadovány, pokud chcete hrát online multiplayer a dá vám i některé výhody navíc jako exkluzivní slevy nebo hry zdarma. Zpočátku bude hraní online zdarma a placené služby odstartují až někdy na podzim. Dle Nintenda pomůžou poplatky online služby zkvalitnit.

Pokud se Nintenda Switch nemůžete dočkat, možná vám udělá radost nově sdílené video na kanálu Nintendo UK. Jedná se o klasické reklamní video, které demonstruje kvality konzole, chystané hry a hlavně zvýší vaši nedočkavost.

Váš názor Další článek: 6 tipů, jak být neohroženým bijcem v Resident Evil 7: Biohazard

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,