Operation Overcrouded – trochu akce nezaškodí

Všichni jistě znáte Moorhuhn či podobné hry na téma: Zastřel si svého… Dnešní plná hra se nese v tomto duchu. Nebudeme v ní však střílet slepičky nebo upíry, ale nějaké neznámé kreatury, které se podobají svišťům zkříženým s dinosaury. Jste-li nadšenými lovci, nebo se chcete jen tak odreagovat od všedních problémů, určitě čtěte dále, nebudete litovat.
Píše se rok 2050 a lidé začínají osídlovat další planety v jiných galaxiích podobných té naší. Jednou se dostali až na planetu Rebbusgup, kterou okupuje rasa mimozemšťanů s názvem Pugsubbers, což jsou velmi hloupí tvorové s IQ pod bodem mrazu. Ti jsou pro lidi neužiteční – jejich maso je jedovaté, a tak není důvod, proč tyto tvory na této planetě nechávat přežívat. Je tedy třeba tento problém vyřešit. Vy se dostanete do role snipera, který má za úkol vymýtit celou populaci těchto mimozemšťanů. Toť příběh celý příběh této hry.

Hraní je velice prosté – po hrací ploše vám všude běhají již zmiňovaní mimozemšťané a vy je zabíjíte svou puškou s explodujícími náboji. Ve zbrani můžete mít nanejvýše pět nábojů a tak čas od času (=velice často :-) budete muset nabíjet kliknutím na zásobník. Přiblížíte-li zaměřovač k některému z tvorů, indikátor vám zezelená, což je pokyn k tomu, aby jste vystřelili. Hra končí většinou tím, že zabijete všechny mimozemšťany nebo po uplynutí určitého časového limitu.

Můžeme si vybrat jedno ze tří prostředí, ve kterém chceme provádět svou sniperskou práci. Je to buď kraj travnatý, písčitý či sněhový. Všechny jsou moc pěkně udělané a i celkově je hra na dobré úrovni. Při hře samotné zaujmeme pohled na celou oblast z ptačí perspektivy a sledujeme všechny tvory jak se nic netušíc pasou.

Hru hodnotím jako průměrnou, nevyniká sice žádným skvělým námětem, poněvadž myslím, že toto téma je už dosti ohrané, ale určitě je zábavná. Našlo se pár chybek, ty byly ale jen vizuální, teď mám na mysli menu, které na mě působilo, autoři prominou, až moc amatérským dojmem. Jinak však není hře co vytknout. Velikost je 1,8 MB a stáhnout ji můžete z Doupěte nebo si ji nechat vypálit na VypalCD.

Písčitý kraj – většina mimozemšťanů je již mrtva, ostatní budou následovat.Sněhový kraj – poslední tři náboje v pušce. Prásk, prásk, prásk a jde se nabíjet.
Diskuze (2) Další článek: Syndicate – klasika na druhou

Témata článku: , , ,