OPS, červnové číslo – nová Final Fantasy, Gran Turismo 4 a Medal Of Honor

Patnácté číslo Oficiálního Playstation 2 magazínu je doslova nabito vzrušujícími materiály: dlouhý článek o Final Fantasy X-2 z pera samotného šéfredaktora, nášup informací o nové - ještě lepší – Medal Of Honor, očekávaném Gran Turismu 4 a Matrixu v konzolovém provedení, na DVD najdete dlouhé hratelné demo Silent Hillu 3. Pojďme se nyní obsahem nového OPS2 probrat podrobněji.

Co jiného by mohlo vévodit aktuální obálce herního magazínu, než Matrix? Kromě detailu letící kulky má patnáctý OPS2 „nakřivo“ text na obalu, takže celý design kopíruje „dynamický styl“ Matrixe, který vtrhnul na plátna, monitory i obrazovky televizorů, připojených k PS2. Otvírák tentokrát obstaral přehled herních vývojářů z Japonska, což je velmi zajímavé počtení vzhledem k tomu, že právě z této zaslíbené země (něco jako Promised Land z FF VII) přichází téměř všechny konzolové hry, které za něco stojí.

Novinková rubrika TNT nabízí pohled na Gran Turismo 4, což je pouze zlomek mimořádných materiálů, které se na svět vynořily při příležitosti letošní výstavy her E3 v Los Angeles, která byla opravdu šokující a povedená. Kromě jiného se tak můžete podívat i na obrázky z nového LOTRa – Návrat krále pro PS2 jde ve šlépějích akčních Dvou věží, ale vypadá ještě o kus lépe. Rozporuplná rubrika Řezník se s námi loučí, škoda, některé postřehy stály za úvahu, jakkoliv byly podány vulgárně a bez servítek.

Monitor – čtenáři volené zaostření na připravované tituly – tentokrát pitvá novou Medal Of Honor: Rising Sun. Kromě bitev v exotickém prostředí džunglí si užijete především akce uprostřed náletu na Pearl Harbor, která vypadá snad ještě dramatičtěji a lépe, než pláž Omaha v první MOH. Dalším zajímavým výlupkem v monitoru je komiksová FPS akce XIII, která díky stále slibnějším trailerům zajímá většinu herní scény. Horor Clock Tower 3 slibně útočí na Silent Hill 3 a adventuristi si brousí zuby na nádherně vypadající třetí díl Broken Swordu. Virtua Fighter 4 Evolution snad ani komentář nepotřebuje.

Monstrózní tématický článek pitvá nejnovější Final Fantasy – díl X-2. Autorem je sám šéfredaktor časopisu, zřejmě nechtěl riskovat svěření tohoto článku někomu, kdo by jej nenapsal podle jeho představ – tedy dokonale. Přesně takový článek je – zasvěcený, využívající informací z Internetu i z hraní japonské NTSC verze. Pro FFF povinnost! Hodně slibně vypadá i Jak 2, pokračování slavné plošinovky, které vypadá technicky neuvěřitelně dobře. Další skupina stránek se zabývá originální válečně-akční hrou Freedom: Soldier Of Liberty, která zobrazuje boj Američanů s Rusy po invazi do USA.

Recenze zahajuje samozřejmě Enter The Matrix, který se i na PS2 velmi povedl (hra je ve všech konverzích stejná, na Doupěti jste mohli číst recenzi PC verze) a v OPS2 si odnesl silné ohodnocení 8/10, stejně jako zřejmě první pořádná konzolová online akce, Socom. Music 3000, celosvětově extrémně oblíbený program na skládání hudby pro PS2, si dokonce vybojoval 9/10, možná také díky přibalenému zařízení na nahrávání vlastních melodií a jejich převádění na libovolný nástroj (wow!?!). Sportovní trháky zastupuje NBA Street 2 a Def Jam Vendetta, další hry jako například Bloodrayne nebo Rygar si už odnesly slabší známky, ačkoliv posledně jmenovaná v ledasčem překonavá podobný Devil May Cry 2. Adventura Syberia opravdu není na PS2 dvakrát ve své kůži, dostala průměrné hodnocení 5/10. Nechybí ani recenze nových platinových titulů, mezi kterými najdete GTA3 nebo Maxe Paynea.

Novinkou v OPS2 je rubrika hardware, kterou jistě všichni PS2 hráči velmi rádi uvítají – něco podobného u nás v ČR velmi chybělo. Průvodce herním žánrem si tentokrát vybral stealth akce, takže vám vřele doporučí MGS2, pak dlouho nic... a Splinter Cell. Recenze DVD filmů vám představí Harryho Pottera 2, klasiku o vietnamské válce Apocalypse Now, Insomnii a další. Přehled připravovaných novinek „brzy uvidíte“ považuji za nejzajímavější část této sekce OPS2, dozvíte se třeba o nových DVD verzích Terminátora 2 a Black Hawk Dawn. V kulturní rubrice najdete i zajímavé knihy a hudbu. Návody vás provedou skrz Splinter Cell a začátek Silent Hillu 3, dopisy nabídnou další neotřelé pohledy na svět hráčů a jejich partnerek, které má Michal Rybka tolik v lásce, stejně jako my ostatní.

DVD nabízí především obří hratelnou ukázku ze Silent Hillu 3 (pokud se vám kouše, zkuste přeskakovat filmečky stiskem tlačítka start), jestliže by to snad někomu nestačilo, je tu ještě Virtua Fighter 4 Evolution, Rygar, Burnout 2, Baldur´s Gate: DA a další. Mezi videi najdete zajímavý klip ze Silent Hillu 3 a povedený dokument o hře Shinobi (a japonských samurajích).

Do příštího čísla nám autoři OPS2 slibují masivní reportáž z mimořádně povedené výstavy her E3, recenzi Tomb Raidera (už zase), Wolfensteina a dalších. Stánky byste měli vzít útokem 25. června 2003. OPS2 si po drobných změnách designu a rubrik opět utvrdil svoji neochvěnou pozici nejdražšího a nejlepšího časopisu o konzolích u nás, obsahem, formou i čtivostí. Jen tak dál!

Váš názor Další článek: 23. století v podání akce Star Ancestor

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,