OPS2, červencové číslo – atomovka aneb PS3

Obálka 40. čísla Oficiálního českého PlayStation 2 magazínu nemůže nechat nikoho chladným. PS3 učinila další krok směrem k našim obývákům a časopis samozřejmě nabízí 10 stránek nabitých informacemi a fotografiemi budoucí královny herních platforem. Připočítejte k tomu ještě dvě DVD přílohy místo jedné, na nichž najdete kromě jiného 4 hodiny herních trailerů z E3 2005.

Oficiální PlayStation 2 Magazín (OPS2)
Vydává:
Vogel Burda
Počet stran: 100
Příloha: 2 x DVD – videa, dema + E3 video speciál
Cena: 248,- Kč/ 396,- Sk
Internetové stránky časopisu:
www.ops2.cz

Stylový obal pro stylový obsah. V kulatém 40. čísle OPS2 se sešlo několik pěkných záležitostí dohromady – především bohatá nadílka informací a materiálů z E3 2005 (včetně druhého přibaleného DVD disku se 4 hodinami videí) v čele s odhalením PlayStation 3 konzole, ale najdete zde také jiné sladkosti (například recenzi na trhák roku God of War). Obálka i hlavní pozornost tentokrát zcela jasně patří dlouze očekávané budoucí královně hráčských doupat. Je tedy stejně stylová jako design samotné PS3 – velká fotografie stříbrné celebrity zarámovaná ve stříbrném rámu ladí s bílým pozadím a dost možná jde o vůbec nejpůsobivější obálku, jakou kdy OPS2 měl.

Jak si nejspíš umíte představit, šéfredaktor časopisu se v úvodníku rozplývá blahem nad E3, PS3 i druhým DVD a recenzovanými hrami. Není pochyb, pro fanoušky PS jde o mimořádně příjemnou dobu (a to nás v září čeká neodolatelné PSP). V úvodu časopisu se také odehrála jedna zajímavá změna – úvodní rubrika Otvírák byla nahrazena novou Oko, která nabízí detailní pohled na některou z připravovaných her, v tomto případě Kingdom Hearts 2, která mne na E3 zcela nadchla (jako ostatně každého fanouška Final Fantasy).

PlayStation 3 je zde (skoro)

Výrazným upozorněním na skutečnost, že jde o nejvýkonnější konzoli jaká kdy byla světu představena a dech beroucími obrázky z Killzone 2 zahajuje masivní tématický článek o PS3 svoji přesvědčovací kampaň. Je skutečně těžké odolat všem těm ohromujícím číslům, funkcím, obrázkům a slibům. Sony nás v minulosti nezklamala (někteří „odborníci“ možná budou mít námitky, ale čísla hovoří jasně) a podle všeho není důvod o prvenství PS3 v nadcházející válce platforem pochybovat. Většina desetistránkového článku je věnována pohledu na jednotlivé představené hry, nechybí komentáře od zasvěcených lidí z branže.

Autorův tip: Kupte si všechny tři konzole, každá má něco do sebe.

Další hity na cestě

Novinková rubrika TNT vás seznámí s vylepšenou verzí MGS3, nesoucí podtitul Subsistence. Nabídne nečekaný multiplayer, novou „klasicky 3rd person kameru“, nové mise do režimu Snake vs Monkey a také konverze MGS 1 a 2 pro SNES - vyprávějící začátek ságy, který jsme si na PS ještě nemohli užít. Stále větší pozornost na sebe strhává také Path of Neo, slibná akce podle trilogie filmů Matrix, nabízející pohromadě všechny nejlepší akční pasáže filmů a umožňující jejich prožití v kůži Vyvoleného. Komiksový Spider-Man naváže na úspěšnou herní sérii, kromě nových her na PSP naleznete upoutávku také na nejlepší erotické filmy Playboy, které budou pro přenosnou PS k dispozici.

Autorův tip: Samozřejmě Path of Neo, nebo snad znáte lepší filmovou trilogii než je Matrix? Hra nabídne také alternativní konec třetího filmu.

PS2 nekončí, naopak

Pokud jsme si mysleli, že nejlepší vánoce zažila PS2 loni, pak letošní vánoce a aktuální obsah rubriky Monitor v OPS2 nám daný názor spolehlivě vyvrátí. V tématických preview se blíže seznámíte s takovými peckami jako jsou nová pouliční mlátička od tvůrců GTA s názvem The Warriors, dále Final Fantasy 12, The Sims 2, Stargate SG-1, 24, Shadow of Colossus (pokračování Ico vyhrálo většinu cen na E3), Hitman: Blood Money, King Kong nebo Fahrenheit.

Rozsáhlejší tématické články detailně představí True Crime 2: New York a Star Wars: Battlefront 2. Poslední z velkých tematických článků rozebírá osmičku překvapení, jakých jsme se na PS2 nenadáli – ve výběru naleznete menší ňadra Lary v novém Tomb Raiderovi, homosexuální vztahy v erotické hře 7 Sins, Resident Evil 4 bez zombií nebo tvorbu vlastní postavy v pokračování mlátičky Soul Calibur.

Autorův tip: Final Fantasy 12. Bez komentáře:-).

Válka a Bůh = perfektní hra

God of War je doslova bleskem z nebe. Strhující, epicky výpravná podívaná připomíná ty nejlepší hollywoodské trháky, přitom ale nabízí také špičkovou hratelnost a díky jednomu z nejlepších studií Sony také revoluční grafiku. Zaručený šampión na hru roku získal v OPS2 hodnocení 9/10 díky poněkud frustrující pasáži u konce hry a chybějícímu přenesení zbraní do nové hry na vyšší obtížnost po prvním projití.

Zvláštní pozornost si zaslouží také Killer 7, nepopsatelně extravagantní (a dost možná šílená) akční hra od tvůrců Resident Evil. OPS říká 8/10, což platí také pro novou Medal of Honor: European Assault. Zklamáním pro redakci byla Star Wars Episode 3: ROTS (6/10). Monster Hunter má smysl jen online (7/10), Brave nijak nepřekvapil (7/10), Predator: Concrete Jungle a Ghost in the Shell: SAC doslova zklamaly na celé čáře (3/10 a 4/10).

Autorův tip: Ať jste kdokoliv a upřednostňujete cokoliv, druhá hra jako God of War zkrátka neexistuje a pokud ji nezkusíte, Bůh s vámi.

Nakupte popcorn

Už je to tak, aktuální DVD příloha, tvořící rovnou dva disky, je nabitá více než 4 hodinami filmů z her, představených na E3 2005. A že to je podívaná, která stojí za to! Doporučuji především Killzone 2, MGS4 a Alan Wake. Můžete si samozřejmě také zahrát, jako vždy nabízí OPS2 paletu hratelných ukázek v čele s Destroy all Humans, Brothers in Arms, Super Monkey De Luxe nebo Killzone.

Zpátky k časopisu: filmová rubrika vám doporučí DVD s Řadou nešťastných příhod, Team America (hodnotím 10/10:-)), Hard Boiled nebo Kostka 0. Z hudby se přikláním k doporučení nového alba Coldplay: X and Y. V závěru časopisu najdete návod na lepší jízdu v GT4, pohled strojem času na tři roky staré číslo OPS2 a samozřejmě tradičně zábavnou dopisovou rubriku s úsměvným dopisem měsíce, v němž čtenář prosí o poněkud dospělejší adresování čtenářů, jelikož nechce mít ve svých 39 letech pocit, že čte časopis pro školáky. Příští číslo se ponese v duchu souboje recenzí Need for Speed: Most Wanted a Burnout: Revenge, ale bude toho samozřejmě mnohem víc. Dočkáme se již 20. července.

Diskuze (1) Další článek: Datadisk pro Battlefield 2 je už v přípravě!

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,