OPS2, červnové číslo – o krok před E3

Být oficiálním magazínem konzolí Playstation má svoje nesporné výhody, mezi které patří přístup k exkluzivním informacím. Nové číslo časopisu tak přináší poctivou nadílku senzací, navzdory tomu, že mělo uzávěrku ještě před letošní E3.

Oficiální PlayStation 2 Magazín (OPS2)
Vydává: Vogel Burda
Počet stran: 100
Příloha: DVD – videa a dema, pastelky na tvář v národních barvách
Cena: 289,- Kč/ 459,- Sk
Internetové stránky časopisu:
www.ops2.cz

 

Máme tady v pořadí již 51. číslo Oficiálního českého Playstation 2 magazínu. Barevně vyváženou, pro fotbalisty jistě lákavou obálku zdobí zlatá trofej Fifa World Cup, odkazující na exkluzivní recenzi hry Fifa World Cup: Germany 2006. Na obálce nechybí také česká vlajka v pozadí, symbolizující naděje všech našich fanoušků (a redakce) na vítězství českého týmu. Redakce podporuje fanoušky také přibalením trojice pastelek na kůži pro ty, kdo chtějí vyrazit do ulic a fandit s obličejem pomalovaným národními barvami.

Šéfredaktor v úvodníku rozebírá své nadšení blížícím se fotbalovým mistrovstvím i největším herním veletrhem na světě. Ačkoliv šlo toto číslo OPS2 do tisku před tím, než E3 proběhla, podařilo se redakci díky těsné vazbě na mateřskou Sony získat dostatek exkluzivních materiálů, zařazených v masivní tématické sekci „o krok před E3“. Příští číslo časopisu má ovšem být ještě mnohem zajímavější, jelikož bude - stejně jako loni - obsahovat druhé DVD, plné reportáží a trailerů ze samotné E3.

Bohatá budoucnost

Novinkou sekci otevírá dvojstránka věnovaná nové hře se slavným dobrodruhem jménem... Indiana Jones. Údajně by mělo jít o spojovací (příběhovou) část mezi třetím filmem (Poslední křížová výprava) a připravovaným čtvrtým (filmovým) pokračováním. Mezi dalšími novinkami určitě zaujme „rychlejší a agresivnější“ Pro Evo 6, v niž častěji padají góly, FPS na motivy mého oblíbeného, černočerného komiksu Darkness... nebo ještě ujetější ufounský hon na lidi v druhém dílu Destroy All Humans. Mezi preview na přání najdete otevřenou kolumbijskou akci Just Cause, ohromně výpravné RPG Rouge Galaxy, Lego Star Wars 2 a další.

Následuje monstrózní tématický článek „O krok před E3“, který otevírá šest stran věnovaných Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots pro PS3. Kromě zajímavých detailů o postavách a světě hry obsahuje článek také dvě stránky přímého rozhovoru s tvůrcem nejfilmovějších her, Hideo „Režisér“ Kojimou. Mezi dalšími informacemi o žhavých hitech E3 najdete hry jako Bioshock (pokračování legendární PC série Systém Shock), God Hand, Killzone: Liberation pro PSP nebo God of War 2 pro PS2. Další dva tématické články rozebírají revoluční hru s barvami a mýtickou japonskou vlčicí (Okami) a historii série Gran Turismo.

Autorův tip: MGS4 prokopne dveře graficky i obsahově ohromujícím hrám na PS3!

A přece se točí

I když redakce Doupěte zaznamenala během E3 nepříjemné herní sucho, tak redakce OPS2 si nějaké ty tituly na recenze našla. Samozřejmě nechybí Fifa z obálky, která si odnesla slušnou osmičku. Dále tu najdeme například tradičně kvalitní pokračování série Hitman: Blood Money (9/10), překvapivě strhující FPS Urban Chaos (9/10), neférově náročnou Tourist Trophy (7/10), atmosférickou, leč graficky zastaralou komiksovou akci Rouge Trooper (7/10) a řadu dalších. PSP sekce se soustředí na preview nádherně originální hry Loco Roco (ovládáte deformovatelnou usměvavou hromadu slizu či co to je:-)), nabídne ovšem také recenze vynikající plošinovky Daxter nebo třeba sběratelsky povinné Silent Hill Experience.

Autorův tip: Z nějakého důvodu, který doteď pořádně nechápu, jsem si ze všech recenzovaných her nejvíce užil uhlazenou akci Rouge Trooper.

Věci okolo

„Okolo“ časopisu najdete například DVD přílohu, nabízející hratelné ukázky nového Hitmana, Outrunu nebo třeba Black, 24 či Tomb Raider Legend. Strhující trailer vám přiblíží neskutečně přitažlivé RPG Rouge Galaxy. Závěrečná část časopisu dále patří tipům na filmová DVD, kterým vévodí ruský „epický horor“ Noční hlídka nebo Metal Gear Saga vol.1, což je dokument přibalený k platinové MGS3. Rubrika Stroj času vám připomene tři roky staré číslo OPS2, které nabízelo například nejisté preview Final Fantasy X-2. V dopisové rubrice zarazí dopis měsíce, který obsahuje pouze otázku "který redaktor ovládá ten či onen herní žánr nejlépe". Také mi došlo, že vlastně nevíme, kdo na dopisy odpovídá (ze stylu psaní to vypadá na jednoho člověka). Oblíbená rubrika SMS recenze opět chybí. Příští číslo každopádně nabídne velký E3 speciál - včetně druhého DVD plného trailerů atd., takže se rozhodně máme pořádný důvod na 14. června těšit!

Diskuze (1) Další článek: Vyhraje v Japonsku Wii nad PS3?

Témata článku: , , , , , , ,