OPS2, lednové číslo – 100 her pro rok 2005

V pořadí 34. číslo Oficiálního PlayStation 2 magazínu přináší přehled stovky nejočekávanějších PS2 her pro rok 2005, ale kromě toho také recenzi konzolové Call Of Duty či představení her Scarface, Batman Begins nebo Resident Evil 4. Nový rok nám začíná pěkně optimisticky, minimálně podle fanoušků PS2. na nové číslo OPS2 se nyní podíváme podrobněji.

Oficiální PlayStation 2 Magazín (OPS2)
Vydává: Vogel Burda
Počet stran: 100
Cena: 248,- Kč/ 396,- Sk
Internetové stránky časopisu:
www.OPS2.cz

Vánoční prázdniny vám mohlo zpříjemnit nové číslo Oficiálního PlayStation 2 magazínu, které nabízí mimořádně bohatý obsah časopisu i DVD přílohy. Není divu, jak všichni víme, v herním byznysu jsou vánoce dobou, kdy vychází drtivá většina nejočekávanějších titulů. Zatímco nesvátečně válečnou obálku časopisu zdobí voják z Call Of Duty: Finest Hour, ve svátečně odlehčeném úvodníku vám šéfredaktor nabídne pětici poněkud svérázných argumentů pro přesvědčování rodinných příslušníků, aby přestali koukat na televizi a začali s vámi hrát na PlayStation 2.

Novinky začíná třetí Splinter Cell s podtitulem Chaos Theory a OPS2 vám nabízí první PS2 screenshoty. Výrazný pokrok technologie od prvních dvou dílů by měl předvést hrátky se stíny, jaké jsme ještě neviděli. Další novinka je opravdový macek a sólokapr: Resident Evil 4, technicky i obsahově revoluční pokračování legendární série, na které fanoušci čekají již přes pět let, nebude exkluzivně pro GameCube, jak bylo plánováno – dočkáme se také konverze na PS2, i když později (Nintendo dostane RE4 již tento měsíc).

Bez zajímavosti není novinka, že původně plánované pokračování MOH: Rising Sun se po neúspěšném zaměření na Pacifik vrací na bojiště v Evropě. Pokračujeme prvními obrázky z hry podle Epizody 3 Hvězdných válek („nečekaně“ se jedná o akci z pohledu třetí osoby) a připomínkou blížícího se evropského vydání MGS3, kterou americká média vesměs chválí.

Bude to stát za to

Rubriku preview na přání otevírá Super Money Ball Deluxe, což je konverze úspěšné logické hříčky z Nintenda, dále je v menu Area 51, stále slibněji vypadající FPS o boji s mimozemšťany, kterou designovala stejná firma jako filmy o Vetřelcích nebo Predátorech (Stan Winston Studios). Následuje Project Snowblind, FPS z blízké budoucnosti, která se očividně chystá křížit několik herních stylů (týmová akce, stealth, sólo mise taktické i akční), což možná není nejlepší nápad. Enthusia je nová závodní hra, která klade takový důraz na realismus, až z toho jde trochu strach. Oproti tomu Monster Huunter je realitě vzdálen na hony – jde totiž o lovecký simulátor a RPG v jednom - v prostředí zamořeném draky z pohádek a dalšími příšerami. Punisher nápadně připomíná hry ze série Max Payne a naštěstí se inspiruje komiksem místo slaboduchého filmu. God of War a Destroy All Humans jsou stále omílané očekávané akční hry se slibným potenciálem.

Batman začíná a PS2 slibuje nabitý rok

Tématické články zahajuje Batman Begins. Pro nezasvěcené vysvětlím, že můj nejoblíbenější komiksový hrdina nemusí být jen magorem v trikotu a slaboduchých hrách/filmech. Batman podle Franka Millera (autor Sin City a moderní definice žánru noir) je prostě drsný chlápek, který si hodlá na někom vylít vztek za smrt svých rodičů. Zrození téhle temnější verze legendy bude sledovat slibně vypadající nový velkofilm (v hlavní roli Christian Bale z Equilibria), hra ale prozatím nevypadá příliš slibně. S novými obrázky a popisem možností ve hře začíná stále lépe působit simulátor milionáře Playboy: The Mansion a Scarface očividně těží z maximálně charismatické postavy hlavního hrdiny maximum.

Největší tématický článek se na rozloze celých 16 stran zabývá hrami, ohlášenými na rok 2005. Najdete zde tituly jako Far Cry Instincts, Constantine (Hellblazer), Gran Turismo 4, Ghost In The Shell: SAC, MGS3, Brothers In Arms, Devil May Cry 3, Kingdom Hearts 3, Final Fantasy XII, Okami, Fahrenheit, ICO 2, StarCraft: Ghost, 24 hodin, Tomb Raider 7, Final Fantasy 7: Virge Of Cerberus, Black a další. Jak vám to zní?

Válka jako doják

Call Of Duty se díky svojí výpravnosti a arkádovitě snadné hratelnosti od začátku hodila pro konverzi na konzole, ovšem já poslední bych čekal, že autoři udělají hru tak těžkou… na vině je zřejmě absence pro tuto sérii poněkud nezbytné funkce ukládání pozice kdykoliv. Silně skriptované momenty často nejdou řešit jinak než pokus-omyl. Hra si odnesla 8/10. Sedmičku dostalo zajímavé RPG ve stylu Final Fantasy LOTR: Third Age, šestku sklidilo zklamání jménem GoldenEye: Rogue Agent. Překvapivá je osmička u vtipného titulu Outlaw Golf, čtverka vás odradí od nového Larryho a pětka od Úžasňákových. Mezi dalšími recenzovanými tituly stojí za pozornost třeba nový díl wrestlingu WWF nebo klasika jménem Metal Slug 3.

Zahrajte si

Na DVD příloze tentokrát najdete hratelné ukázky Prince Of Persia 2, Getaway 2, Demon Stone, EyeToy: Play 2 a Dancing Stage Fusion. Vyvážená nabídka kvalitních titulů, řekl bych. Videa vás nalákají na Brothers In Arms, Devil May Cry 3 (ach, ta ústřední písnička… ), Area 51 nebo Gran Turismo 4.

Pobavte se jinak

Poslední dvacítka stránek OPS2 nabízí recenze filmů, vycházejících aktuálně na DVD (za sebe vřele doporučuji výpravnou sci-fi Riddick: Kronika temna, shakespearovsky dramatický, reálný a dojemný Dům z písku a mlhy nebo prodlouženou verzi Návratu krále, po které vám film z kina přijde jako trapná pohádka bez pořádné hloubky). Následují hudební tipy, např. nové album U2 nebo Nirvana: With The Lights Out. Návod vám pomůže s první částí GTA: San Andreas, řezník trochu váhá nad cenou a výdrží baterie PSP, rodokmen rozebírá FPS a v dopisech nabízí čtenář ledvinu za MGS3. Příští OPS2 vyjde 19. ledna a přinese recenzi na Mercenaries, PSP a další.

Váš názor Další článek: Jehovisté útočí na brány her

Témata článku: , , , , , , ,