OPS2, srpnové číslo - další PS3 hry na cestě

Zatímco opravdový trhák mezi recenzemi 41. čísla Oficiálního PlayStation 2 magazínu chybí, na preview a novinky je bohaté dost – včetně mnoha dalších informací o hrách pro PSP a PS3. Mezi hratelnými ukázkami najdete například Tekken 5 nebo Worms 4, dalšími zajímavostmi jsou velký článek od kontroverzního řezníka nebo srovnávací preview blížících se nových dílů NFS a Burnoutu.

Oficiální PlayStation 2 Magazín (OPS2)
Vydává: Vogel Burda
Počet stran: 100
Příloha: DVD – videa, dema
Cena: 248,- Kč/ 396,- Sk
Internetové stránky časopisu:
www.ops2.cz

Víte, co je jasným důkazem technického pokroku ve světě videoher? Že zblízka zíráte na obálku nového čísla herního magazínu a několik dlouhých okamžiků si prostě nejste jistí, zda ta nádherná slečna je živá nebo vytvořená v počítači. Přesně to se mi stalo s obálkou 41. čísla OPS2 a uznání tak patří jak redakci, tak tvůrcům nové Need for Speed. Již dlouho jsem neviděl tak kvalitní počítačem generovanou postavičku, nemluvě o tom sexy tílku a sexy pohledu:-)

V úvodníku se šéfredaktor rozplývá nad silně kladnou reakcí čtenářů na druhé bonusové DVD s materiály z E3 2005, které bylo přiloženo u minulého čísla (kladné reakce čtenářů lze jistě pochopit). Ve zbytku úvodníku Farid Starman rozebírá fakt, že start PS3 se zdá být stále zajímavější, nicméně i PS2 pořád slibuje záplavu fantastických titulů, alespoň pro tuto vánoční sezónu. Nelze než mu dát za pravdu. Úvodní rubrika „Oko“ graficky zajímavým stylem rozebírá všechny současné filmové verze slavných her, budete asi překvapeni, kolik jich je (a jak vysoké procento z toho má na svědomí mimozemšťan jménem Uwe „na co sáhnu to pohřbím“ Boll).

Odpočítávání začalo

Novinková rubrika je do značné míry těžištěm tohoto čísla OPS2. Po prvním pohledu na očekávané pokračování nejúspěšnější fotbalové série všech dob Pro Evo 5 se můžete potěšit dalšími obrázky z hodně dobře vypadajícího King Konga Petera Jacksona, druhého dílu atmosférické válečné akce Brothers in Arms, extrémně tvrdé simulace drsňáka na internátní škole s názvem Bully nebo vůbec prvními obrázky z PS2 verze Resident Evil 4 (nevypadá to tak dobře jako na GameCube, ale vypadá to pořád dostatečně dobře na to, aby majitelé PS2 vydrželi slintat až do vánoc).

Další sekce novinek je věnována kompletnímu přehledu všech 25 her, které budou k dispozici během startu očekávaného revolučního přenosného PlayStationu – PSP – během září. Ke hrám si připočtěte filmy (do konce roku by měly na UMD discích vyjít například Sin City, Skála nebo Vetřelec) a bude vám jasné, že PSP z vás nějaké ty peníze navíc nejspíš vytáhne. To samé platí pro PS3, které je věnována závěrečná část novinek. Redakce odpovídá na nejčastější dotazy ohledně PS3 z dopisů od čtenářů a na několika stránkách představuje další ohlášené trháky pro PS3 jako Alan Wake nebo Hellgate.

Autorův tip: King Kong. Každé další video z této hry od autora Betone Good and Evil, vytvořené na základě nejzajímavějšího filmu ohlášeného na tento rok, vyvolává vlnu úžasu a nadšení.

2005 – nejbohatší vánoce pro PS2

Už je to tak: mysleli jsme, že lepší než loni to nemůže být, že PS2 si svůj vrchol užila na vánoce 2004. Podle všeho jsme se ale mýlili a to hlavní přijde teprve nyní. Stačí se podívat na preview „westernového GTA“ jménem Gun, umělecké a vizuálně šokující legendy o koloběhu přírody pod názvem Okami, dle všeho kvalitně vzkříšené série Tomb Raider s podtitulem Legend, vtahující Call Of Duty 2: Big Red One, samurajské Oninumushy 4, hororové Project Zero 3, The Matrix: Path of Neo, strhující Prince of Persia 3 nebo NHL 06.

Větší tématické články rozebírají Hitman: Blood Money a její originální herní mechanismy, dopřávající nájemným vrahům mezi námi dostatek možných přístupů a kombinací pro jejich práci. OPS2 dále shrnuje pro a proti blížích se nových dílů série NFS a Burnout, za doprovodu podpásově vzrušujících fotek modelek v plavkách rozebírá nový díl wrestlingové série Smackdown! a v posledním tématickém článku se překvapivě řezník svým osobitý stylem zamýšlí nad největšími videoherními pakárnami současnosti.

Autorův tip: Okami spolehlivě okouzlí všechny se silným uměleckým citem… a pejskaře.

Trhákem čísla je satanistické RPG

Ačkoliv největší prostor mezi recenzemi je věnován nápadité sci-fi akci Destroy all Humans! v níž jakožto řádně odporný ufoun vraždíte lidi ve velkém (8/10), nejvyšší hodnocení (9/10) si v tomto OPS2 odneslo japonské temné a filozoficky orientované RPG Lucifer´s Call (v Japonsku známé jako série Shin Megami Tensei či Digital Devil Saga). Smutně dopadla adaptace nového filmového Batmana (6/10), vyloženě výsměch je erotická a úchylná 7 Sins (3/10). Kromě F1 2005 (7/10) ostatní recenzované tituly vesměs potvrzují přítomnost okurkové sezóny.

Autorův tip: Shin Megami Tensei je povinnost pro všechny přemýšlivé hráče a fanoušky RPG či přímo Final Fantasy!

Přidaná hodnota

Slušně nabitý DVD disk tentokráte nabízí hratelná dema Tekken 5, F1 2005, indiánskou plošinovku Brave, japonské RPG Ys, Worms 4, FF X-2, strhující fantasy akci Demon Stone, Pro Evo 4, SoulCalibur 2 nebo Spyro. Videa představují Spartana, Stargate nebo God of War.

Mezi recenzemi filmových DVD přidávám svůj hlas k titulům Od soumraku do úsvitu, Lovec pokladů, Let Fénixe, Cellular a především Twin Peaks: Ohni se mnou pojď, což je obecně jeden z mých dlouhodobě nejoblíbenějších filmů díky mnoha uměleckým přesahům a také díky nezapomenutelné hudbě. V návodech najdete průvodce dosavadním šampiónem na PS2 hru roku – God of War. Rubrika Stroj času vám připomene tři roky staré číslo OPS2, mezi dopisy se jistě pobavíte u SMS měsíce („Killzone 2: 100/10. Štípněte mě někdo!!!“) a originální reakce jednoho z čtenářů na ohlášenou revoluční FPS Black. Jasným těžištěm příštího čísla OPS2 bude start PSP u nás, který by měl přinést podobnou revoluci jako v roce 1995 start PlayStation One. Na stáncích se ptejte již 17. srpna.

Váš názor Další článek: Devin Moore neskončí jako ve hře

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,