OPS2, srpnové číslo – 25 obrázků z nového GTA

Léto konečně ukazuje slunečnou tvář a zasažen byl i oficiální PlayStation 2 magazín. Opálená kráska si olizuje rty na obálce, další takové čekají uvnitř čísla. Kromě nádherných žen si s novým OPS2 užijete největší tématický článek v historii časopisu (GTA: San Andreas – 12 stránek), pořádnou porci odhalení z MGS3 a nebo další lákavé obrázky a informace z Final Fantasy XII.

Když jsem si tentokrát přinášel domů OPS2, nebyl jsem si tak docela jistý, jestli v redakci nedošlo k nějakému komplotu za účasti Jirky Pavlovského – obálka totiž spíše připomínala „jeho domovský“ časopis Crew, který mimochodem patří k nezbytné výbavě každého (moderně) kulturního obyvatele této země. Komiksové ladění obálky mne ale zmátlo pouze do té chvíle, než jsem časopis otevřel.

Otvírák aktuálního OPS2 náležitě demonstruje, že letní vedra a rozjitřené hormony nezavařily mozky pouze v redakci Doupěte: tématem je „13 ďábelských her, které by nikdy neměly spatřit světlo světa“. Fakt je, že takové Umučení Krista od Electronic Arts se záběry, natáčenými během výroby filmu speciálně pro hru, znělo strašidelně realisticky (rozumějte – EA jsou klidně schopní něco takového udělat, ono by se to prodalo).

Autorův tip: 10 důvodů, proč si každý z nás koupí PSP

Atraktivní odhalení

Au! Dát novinkové rubrice výše zmíněný název a na první stránku vrazit velký obrázek Stacey Keibler, za to by měl někdo nést zodpovědnost – takhle totiž není možné číst OPS2 jinde než ve sprše a to je skutečně o zdraví (časopisu). Nuže, co se připravuje pro PS2? Tak třeba nový Oddworld, konverze Vietcongu i s jeho datadiskem do titulu Vietcong: Purple Haze, velmi úspěšná akce Chronicles Of Riddick podle vynikajícího sci-fi filmu s Vinem Dieselem, eroticko-hororová detektivka Michigan a další.

Rubrika monitor ostří na Prince Of Persia 2, který skutečně vypadá s každou další ukázkou dospěleji, temněji a přitažlivěji, dále nepopsatelnou cell-shadingovou hardcore šílenost Killer 7 od autora série Resident Evil, PlayBoy The Mansion (další celostránková fotka velmi spoře oděné modelky), vysněnou Final Fantasy XII, jež podle nových zpráv nabízí zvláštní variantu real-time soubojů podobnou Vagrant Story (hru vyvíjí stejný tým), Getaway: Black Mondey (perfektně realistická detektivka připomíná mix mezi Max Payne a Half-Life 2) a další.

Autorův tip: Final Fantasy 12... ta hra prostě nemůže mít žádnou chybu

Poznámka: autor je Final Fantasy Fanatik

GTA: San Andreas – tři města

Gigantický článek, jaký nemá svým rozsahem v OPS2 obdoby, se věnuje připravovanému přírůstku do rodiny GTA. 25 obrázků (zbytek světa měl dosud k dispozici pouze tři), 12 stránek o hře napříč třemi obřími městy (a krajinou mezi nimi), 2 rozhovory s tvůrci hry a vůbec: povinný poklad a těžiště informací pro každého fanouška. Až se čtením tohoto článku skončíte, zjistíte, že jste se dostali do poloviny stránkového rozsahu časopisu.

Poněkud zvláštně (asi zase to vedro a hormony) působí tématický článek 42 způsobů, jak využít PS2 (daný způsob humoru prostě není kdovíco, zvláště když jde o citelnou propagaci vlastní značky). Chuť si ale spravíte na čtveřici stran, zaplněné hustě novými informacemi o postavách a herních vlastnostech Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Tahle hra prostě nemůže dopadnout špatně!

Autorův tip: MGS3 se všemi svými filozofickými podtexty a fascinujícími hratelnostními nápady

Driv3r nezaparkoval nejlépe

A jsme u recenzí. Ačkoliv městská automobilová akce Driv3r pravděpodobně potěší všechny fanoušky série, celkově zdaleka nedopadla tak dobře, jak se od ní čekalo – poněkud zmateně prezentovaný příběh, přílišná obtížnost a nepěkná animace chůze postavy jsou jedny z nejpalčivějších problémů tohoto velmi očekávaného titulu. Mnohem lépe dopadla první z akčních her, zaměřených na hrátky s psychokinetikou – Psi-Ops: Mindgate Conspiracy dostala od Jirky Pavlovského krásných 8/10 za slušný příběh i vtahující hratelnost a výborné nápady.

Spider-man 2 dopadl na PS2 mnohem lépe než na PC (jde o rozdílné hry), takže si také odnesl osmičku – a fanouškům rozhodně udělá radost rozhovor s Kirsten Dunst včetně půvabné pózy na fotografii. Zajímavý, ale poněkud méně akční titul Combat Elite nabízí druhou světovou válku ve zpracování známém z Baldurs Gate Dark Alliance. Překvapením měsíce jsou rozhodně autíčkové závody Mashed, které dokonale vykrádají staré dobré Micro Machines a s hodnocením 8/10 si odnášejí doporučení redakce OPS2 jakožto perfektní zábava pro více hráčů. Hyper-realistická Richard Burns Rally oproti tomu rozhodně není pro každého, i když fanouškům jistě sedne také její osmičkové hodnocení.Catwoman je smutně průměrná (5/10), uvidíme jak dopadne stejnojmenný film.

Autorův tip: Psi-Ops pro každého fanouška konspirací a zajímavých příběhů

DVD: tohle má být Killzone?

Zatímco hratelné ukázky z her Splinter Cell: Pandora Tomorrow nebo Hitman: Contracts udělají radost zřejmě každému (podobné šance jistě mají i dema Mashed, Smash Court 2 nebo Formula One 04), nejsem si tak docela jistý sekcí videa. Ano, vynikající trailer na akci Death By Degrees s Ninou s Tekkena je božský, zaujme také Getaway 2 nabité designovým stylem á la Half-Life 2. Ale co ta Killzone?

Killzone je zřejmě nejhypovanější hra v historii OPS2 a i když obrázky vypadaly vždycky zajímavě (naprosto realistický design spáleného válečného světa je daleko před jakoukoliv konkurencí od Call Of Duty po Halo 2) stejně jako popisy chytře vymyšlených misí v ulicích i přírodě, tohle 15ti minutové video mne lehce řečeno vyděsilo. Chybějící zvuky chápu, ale strašlivé cukání nikoliv. A ne, není to mojí PS2 – video jsem schválně přehrával na dvou různých přístrojích. Doufejme, že jde o velmi ranné záběry ze hry, protože jinak bude hra křečovitá a pomalá, přičemž ani ty originální a zajímavé prvky v hratelnosti, kterými loňský 10ti minutový trailer na Halo 2 přímo sršel, zde nenajdete.

Další sladkosti

Filmová rubrika ostří na speciální DVD edici filmu Pitch Black (Černočerná tma), jehož druhý díl Chronicles Of Riddick uvidíme brzy také v našich kinech. Vin Diesel jakožto nevypočitatelný vrah je nezapomenutelná postava, stejně jako celý tento vynikající sci-fi horor, první, který dosáhl na příčku nastavenou před deseti lety Vetřelci 2. Z dalších filmových tipů lze doporučit klasický western Hodný, zlý a ošklivý nebo složitou erotickou detektivku Piková trojka.

V rubrice zpětného ohlížená za dřívějším hodnocením hry se snese výjimečná chvála na Kingdom Hearts (já vám to říkal, jen se mrkněte na dobovou recenzi na Doupěti:-)), řezník ve své rubrice nadává na nesmyslně sezónní přístup vydavatelů k uvádění her na trh. V Nezapomenutelných okamžicích si tentokrát připomeneme úvodní skok z mostu George Washingtona v MGS2, rubrika Rodokmen rozpitvá původ super-hrdinských her. Dopis měsíce v rubrice Dopisy vám připomene, jak riskantní je kupovat hry na dálku na inzerát. Příští OPS2 slibuje přinést obří tématický článek o chystané desítce očekávaných her s automobily v hlavní roli, deset stran o novém dílu Golden Eye a hlavně: hratelnou ukázku Silent Hill 4!

Diskuze (1) Další článek: Warcraft 3 a spol. nefungují s WXP: SP2?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,