OPS2, srpnové číslo – Tony Hawk a jeho výlet do GTA

Srpnové číslo Oficiálního Playstation 2 magazínu nabízí neztenčený nášup novinek, nezdá se, že by ztráta konkurence příliš ublížila úrovni časopisu. Dočtete se tedy o kombinaci vesmírné akce a FPS či křížení Tony Hawk´s Skateboarding s GTA, navíc si tyto perly vychutnáte v hratelném demu či videu. Pojďme nyní spolu prozkoumat 17. číslo OPS2 pečlivěji.

Kdybyste se snad nevyznali na obálce „sedmnáctky“, vězte, že se díváte na divokou a graficky odvážnou reklamu pro nový díl populární série skateboardingu v hlavní roli s Tony Hawkem. TH: Underground přinese do celé série víc, než jen svěží vítr: explorační a akční prvky, díky kterým se budete prakticky volně pohybovat po městě (mimo jiné v autě)… až se člověk nedokáže vyhnout přirovnání k hitu GTA.

Úvodník se nese ve stejném duchu, jako celý svět PS2 tento měsíc: milovaná PS2 konečně vidí! Za pomoci kamerky láskyplně přezdívané Eye Toy, připojené k Playstation 2, můžete odložit ovladač a hrát hry pouze pohyby vlastního těla. V Anglii je tato hračka (za stejnou cenu jako běžná hra, přičemž součástí kamerky je přibalená dvanáctka slušných miniher) prodávanější než cokoliv jiného pro PS2, pochopitelně včetně nové Lary.

DVD - do vesmíru nejen ve Futuramě

Největším trhákem sedmnácté DVD přílohy OPS2 je nepochybně Mace Griffin: Bounty Hunter, jehož hratelná ukázka nabízí jednu misi ve vesmíru a jednu na povrchu planety. Vesmír a budoucnost však můžete prozkoumat i v demu povedené adaptace nejlepšího kresleného seriálu všech dob Futurama. Autor Simpsonových vytvořil kult, ze kterého snad vzejdou lepší hry, než z jeho předchůdců. Dále si můžete zahrát automobilovou akci Starsky & Hutch nebo několik starších klasik (mimo jiné Final Fantasy X). Videa nabízí pohled na TH: Underground, Jak 2: Renegade nebo diskutovanou Eye Toy.

Co se na nás chystá tyto vánoce

Mezi novinkami jistě zaujmou informace o PSX, což je nová podoba Playstationu 2,5 pro nejnáročnější (a nejbohatší) uživatele. Nový stroj umí kromě jiného vypalovat DVD, má pořádný pevný disk a vůbec – jde o kouzelnou krabici, která však bude nepochybně pořádně drahá… uvidíme koncem roku 2004. Novinky se dále zabývají netrpělivě očekávaným třetím dílem Pána prstenů (podle kterého má být na PS2 v listopadu VELMI povedená hra ve stylu Two Towers z loňska), fámami opředeným Halo-killerem Killzone, NHL 2004, originálním využíváním posunů v čase ze hry Prince Of Persia: Sands Of Time, neuvěřitelně realistickými vychytávkami nového Resident Evil: Outbreak nebo třeba Project Zero 2, pokračováním slavného japonského hororu, kterému se dostalo podstatně vyššího rozpočtu.

Rubrika Monitor zaostřuje na nejočekávanější hry, v čele s True Crime (další velmi slibný „klon“ GTA) a dalšími hity, jako jsou plošinovky Jak 2: Renegade nebo Sphinx, válečná akce Great Escape podle slavného filmu, přejmenovaná akce Freedom Fighters, pokračování Headhuntera (který si svého času brousil zuby na MGS), filmová strategie AvP: Extinction, simulátor psa Dog´s Life a další. Tématický článek je věnován již zmiňovanému Tonymu v pokračování s podtitulem Underground, v němž budete moci cestovat po městě třeba i autem nebo po svých a plnit různé úkoly. Další dva tématické články se věnují novému Bondovi (Everything or Nothing) a Colin McRae Rally 4.

Natočte si s PS2 vlastní video!

Recenze samozřejmě zahajují hrátky s kamerkou Eye Toy. Dozvíte se, že hrát může bez návodu nebo znalosti angličtiny úplně každý, kdo může alespoň trochu hýbat rukama – tedy váš nejmladší bratránek i vaše babička. Navíc je možné Eye Toy používat k nahrávání krátkých videoklipů do paměťové karty a v neposlední řadě můžete po propojení s videem nahrávat přes PS2 vlastní filmy. Za cenu okolo 1.500,- Kč by to měl vyzkoušet každý!

Další recenze hodnotí tituly jako Starsky & Hutch (automobilová akce v duchu GTA) nebo zřejmě geniálně hratelnou akci z vlastního pohledu s hvězdně-válečným názvem Mace Griffin: Bounty Hunter, ve které budete střídat vesmírné souboje ve stylu Colony Wars s klasickou akcí typu Medal Of Honor na povrchu různých planet - přechody jsou plynulé! Recenze pokračují za pomoci stylové akce Dynasty Warriors 4, Devil May Cry klonu jménem Chaos Legion, Max Payne klonu Death To Rights a řadou dalších titulů. Následuje přehled platinových (zlevněných) novinek v čele s Final Fantasy X a testy atypických ovladačů - pistole G-Con 2 a volantu Thrustmaster 360 Modena Force GT.

Bonusy a budoucnost

Recenzím filmů na DVD vévodí klasická „detektivka“ Fargo a velkolepý střet světových kultur i událost roku ve světě anime zároveň: Animatrix. Ne jedné stránce můžete nalézt i pár tipů na hudbu nebo zajímavou knihu. Rubrika s návody vám pomůže s novým Tomb Raiderem a Wolfensteinem, Hulkem a Dynasty Warriors 4. V rubrice dopisy se tentokrát nijak zvlášť nepobavíte, soustředí se na návrhy čtenářů pro zlepšení časopisu. Příští OPS2 by měla nabídnout recenzi údajně nejlepší bojovky všech dob (Soul Calibur 2) a především nové materiály o SSX 3 i Metal Gear Solid 3, včetně příběhu posledně jmenované senzace. Dočkáme se již za pár dní, konkrétně 20. srpna.

Diskuze (2) Další článek: Nový týden: nový Tomb Raider podruhé

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,