OPS2, zářijové číslo – odhalení MGS3 a další sladkosti

Koncem srpna nastala informační bouře ve světě her – dva velké světové veletrhy přinesly odhalení nových titulů i čerstvé informace o těch, které již nějakou dobu netrpělivě vyhlížíme. OPS2 kromě jiného odhaluje příběh MGS3, nový díl populární série SSX3, Need for Speed Underground nebo Colina 4. V sekci recenzí najdete především „dokonalou hru“ Soul Calibur 2.

Sympaticky modré obálce osmnáctého čísla Oficiálního PlayStation 2 magazínu vévodí ještě sympatičtější sportovně založené děvče z nového dílu populární snowboardingové série SSX. Úvodník vás nezapomene upozornit na skutečnost, že nejočekávanější hrou současnosti je právě Metal Gear Solid 3, takže článek rozebírající pozadí a příběh nového dílu veleslavné série doopravdy tvoří zlatý hřeb čísla.

Otvírák (graficky a koneckonců i obsahově odvázanější pokračování úvodníku) tentokrát nabízí zajímavé výsledky průzkumu mezi čtenáři OPS2, který kromě jiného šokuje průměrným věkem PS2 hráče v ČR: rozmezí 20 – 29 let jsem vážně nečekal, ale rozhodně jde o výmluvný důkaz stále popírané pravdy, že hry nejsou zábava (pouze) pro puberťáky, ale dospělý zábavní průmysl i svébytná kultura digitálního věku zároveň.

Novinky z království Sony

Mezi novinkami nepochybně nejvýrazněji provokuje maximální hype FPS hry jménem Killzone, která má být nejen Halo – killer, ale dost možná i mnohem více. Obrázky rozhodně vypadají... neuvěřitelně. Novinky dále ostří na další hry s Harrym Potterem, Jamesem Bondem, Maxem Paynem a jinými hvězdami. Na nové hry, vybrané čtenáři hlasujícími na webu www.ops2.cz , se soustředí rubrika Monitor. Pokocháte se tedy obrázky i informacemi o hrách Need For Speed Underground, Prince Of Persia: Sands Of Time, Colin McRae Rally 4, Gran Turismo 4 a další. Zajímavé bude jistě sledovat FPS titul Fire Warrior na motivy veleúspěšné stolní hry Warhammer 40.000.

MGS3 setřásá roucho tajemství

První z velkých tématických článků rozebírá pokračování slavné PS2 série SSX, která činí ze snowboardingu maximálně nádhernou a zábavnou činnost, narozdíl od opravdového sportu snadno dostupnou každému. Zdaleka nejzajímavějším počtením je ale několik stran hustě popsaných rozbory MGS3, kde se dozvíte mnoho zajímavých informací (a spekulací, samozřejmě) o příběhu, prostředí, i herních mechanismech hry, která je nepochybně tou nejočekávanější vůbec, minimálně ve světě PS2 a mém:-). Součástí článku je celostránkový rozhovor s tvůrcem, Hideo Kojimou, který mluví v hádankách lépe než jeho nepopiratelný vzor (Kuřák z Akt X). Poslední a největší tématický článek dokumentuje cestu OPS2 po Los Angeles, kde ve studiích Sony shlédli připravované pecky ze stáje Sony, aby nové informace nabídli svým čtenářům. Odhalení novinek se tedy dočkáte u her Ratchet And Clank 2, Syphon Filter: Omega Strain, Rise To Honor, Everquest, Jak 2 a především True Crime (další aspirant na post konkurenta Vice City).

Nejlepší mlátička všech dob

Recenze zahajuje Soul Calibur 2, mlátička, která překonala všechny ostatní - přesto si v OPS2 vysloužila „pouze“ 9/10, jelikož se „nejedná o totální revoluci“. Další devítku si odnesla maximálně atmosférická válečně-taktická akce Freedom Fighters. Jeden bod z deseti vybojovala neuvěřitelná splácanina Charlie´s Angels (ale film stojí za vidění:-)). Mezi další, průměrnější tituly lze zařadit Great Escape nebo Indiana Jones And Emperor´s Tomb. Recenze platinových reedicí upozorňují na GT Concept nebo prvního Onimushu, což jsou hry, které za těch necelých 1.000,- Kč nepochybně stojí.

Další sladkosti

Rubrika hardware nabízí pohled na optickou myš od Logitechu nebo sestavu reproduktorů Inspire 5.1 od Creative. Hlavní filmouvou recenzí je DVD s novým Bondem – Dnes neumírej. Mezi dalšími najdete například Dvě věže, které jistě zlákají opravdové fandy k dvojímu nákupu – teď a posléze, až vyjde prodloužená verze. Návod vám pomůže s novým Tomb Raiderem, Dead To Rights nebo Mace Griffinem. Rubrika dopisů se tentokrát musela obejít bez mistra Rybky, přesto si díky čtenářům a jejich výplodům udržela mimořádné kouzlo, které nejlépe vyzařuje dopis měsíce, nabízející další neuvěřitelnou historku, jak chudý studentík k PS2 přišel (aneb Chceš? Našetříš!).

Obsah DVD

Každý z vás si zřejmě mezi výběrem víceméně klasických titulů najde to své nejlepší demo měsíce, ať už to bude MGS2 (speciální anglické demo, lišící se od toho japonského, které bylo součástí ZOE), Wolfenstein, Great Escape, Splinter Cell, Ratchet And Clank nebo WRC2. Osobně jsem byl *velmi* zklamán nekvalitní konverzí Die Hard: Vendetta, která vypadá asi o polovinu hůře, než na domácí GameCube. Mezi videi stojí za zmínku prezentace Eye Toy, která vám vysvětlí, jak vlastně hraní skrz kameru místo ovladačem funguje v praxi, pěkná je také upoutávka na pokračování legendární plošinovky Jak 2.

Pokračování příště

Příští číslo OPS2 by mělo být mimořádné především bezprecedentní DVD přílohou, která nabídne 14, slovy čtrnáct hratelných ukázek z nejnovějších titulů (Soul Calibur 2, Colin 4, Freedom Fighters, ZOE2 nebo True Crime) – tohle DVD budeme hrát déle než lecjakou hru! Navíc nás čeká definitivní odpověď na souboj Vice City vs True Crime v podobě recenze. Nezbývá, než se připravit na dlouhou noc až říjnový OPS2 17. září vyjde.

Váš názor Další článek: Další záběry z dobrodružství francouzské bojovnice Johanky z Arku

Témata článku: , , , , , , , , , , ,