Osmý Silent Hill na pultech příští rok

Je to už dlouho, co jsme se dočkali toho 'pravého' Silent Hillu. Bylo to v dobách, kdy žebříčkům vévodila konzole Playstation 2 a my se těšili, že se série dočká zářné budoucnosti. Bohužel, pak šly věci k ledu a značka postupně klesala, až narazila na obávané dno průměru.

Konami se do nových dílů moc nechtělo a tak dávalo jejich vývoj na starosti někomu jinému, takže např. o Silent Hill Origins se postaralo studio Climax a o Homecoming studio Double Helix. Přestože se první kousek relativně podařil, druhý naopak sklidil kritiku.

Fanoušci začali doufat, že se do dalšího dílu konečně pustí Team Silent, bohužel marně. Konami se stále nechce a tak se o nadcházející konzolový Silent Hill starají čeští vývojáři z týmu Vatra. I přes naše rozpaky prezident Konami Shinji Hirano ujišťuje, že budeme spokojení.

VIDEO: 3161 'Silent Hill 8 - Trailer'

"V úctě k bohaté historii Silent Hillu a jeho oblíbenosti tvrdě pracujeme na nové generaci hororové hry, kterou si fanoušci zaslouží. Tento Silent Hill představí zbrusu nový příběh a unikátní evoluci v herních mechanismech, která staví na inovacích a úspěších z nejlepších hororů poslední dekády."

Máme se těšit na těžké hádanky a odporné příšery, na jejichž zneškodnění budeme muset použít běžné předměty, jako jsou skleněné lahve, židle apod. Taky narazíme na vedlejší úkoly, které se budou měnit hernímu stylu - pokaždé by tedy mělo jít o jiný zážitek.

Uvidíme, podobné fanfáry byly vytrubovány i minule a nakonec skutek utek. Vatra má šanci zazářit, ovšem jedno jim chybí už teď - zvrácené (a zároveň mazané) japonské mozky. To samozřejmě neznamená, že jim úspěch nepřejeme. Hra je ohlášena na příští rok a vyjde pro X360 a PS3.

Zdroj: CVG
Dostupné pro: X360, PS3
Žánr: Adventury, Akce | Survival horor
Výrobce: Vatra Games
Začátek prodeje: 13. března 2012
Diskuze (3) Další článek: Návštěvnost PAX se zastavila u 70 tisíc lidí

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,