Overwatch už vám nedovolí kupovat v Belgii loot boxy

Konec se blíží.

Belgičané dostáli svým slovům a po čtyřech měsících od přezkoumání celé záležitosti opravdu začínají mizet loot boxy z her, které je obsahovaly. Zatím se legislativě snaží vyhovět pouze Bizzard, ale dá se očekávat, že počet her bude postupně narůstat. Momentálně si placené krabičky nekoupíte ve hrách Overwatch a Heroes of the Storm.

Ve stopách CS:GO 

Blizzard také vytvořil na svých fórech téma, které se týkalo tohoto rozhodnutí a vysvětlil, proč sáhl k takovému řešení. Za hazard prý loot boxy nepovažuje. "V Blizzardu jsme byli překvapení tímhle rozhodnutím a samozřejmě nesdílíme stejný názor. Nicméně jsme se rozhodli podřídit se jejich interpretaci zákona. Proto nám nezbývá nic jiného, než loot boxy pro hráče v Belgii znepřístupnit," stojí ve vyjádření Blizzardu.

FIFA se bude snažit zákon obejít

Kromě her od Blizzardu a CS:GO prohlásila herní komise v Belgii za hazard také balíčky pro FIFA Ultimate Team. EA si zatím ale stojí za svým a tvrdí, že balíčky v jejich sportovní hře nejsou hazard. Autority se o tom snaží přesvědčit mimo jiné i tím, že do FIFA 19 implementuje novinku, díky které uvidíte procentuelní šanci na získání určitého obsahu z balíčku. Rozmůže se stejná legislativa i v ostatních státech Evropy a světa?

Diskuze (2) Další článek: Onimusha: Warlords dostane nový kabát, chystá se remaster

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,