Ovladače: další snůška užitečností

Pokud sledujete novinky v ovladačích pravidelně, víte, že nejčastěji se objevují nové ovladače pro karty s čipy nVidia. Ani tentokráte tomu není jinak, k tomu navíc přidáváme i nejnovější drivery pro Voodoo3 a Voodoo5, nechybí ani Savage4, nový PowerStrip a OpenGL ovladač pro karty s čipy Voodoo WickedGL.
Pokud sledujete novinky v ovladačích pravidelně, víte, že nejčastěji se objevují nové ovladače pro karty s čipy nVidia. Ani tentokráte tomu není jinak, k tomu navíc přidáváme i nejnovější drivery pro Voodoo3 a Voodoo5, nechybí ani Savage4, nový PowerStrip a OpenGL ovladač pro karty s čipy Voodoo WickedGL.Protože je právě okurková sezóna a vývojáři ovladačů mají dovolenou, nejsou nové ovladače žádným letním hitem. Objeví se tu a tam, sporadicky číhají za rohem. Konečně se objevily nové ovladače pro Voodoo3 – verze 1.05.00 pro Windows 95/98 a betaverze 1.01.03 pro Windows 2000. Škoda jen, že 3dfx ustalo s vývojem pro Voodoo Graphics, Voodoo2 a Voodoo Banshee; pravděpodobně už není co vylepšovat. V sekci 3dfx najdete také další betaverzi 1.00.00 ovladače pro Voodoo4/5 pro Windows 2000.

Nezklamala ani nVidia a po verzi Detonatoru 5.32 pro Windows 95/98 uvedla tuto verzi také pro Windows 2000. Když už nic jiného, byla vylepšena podpora FSAA a přidána GeForce 2 MX. Na stránkách nVidie se také objevilo nové demo Gothic Chapel, což je velmi hezky provedená gotická katedrála z pohledu GeForce, které demonstruje sílu hardwarového T&L. Pro řadu GeForce je na Doupěti dostupná také nová verze prográmku GeForce Tweak 0.75, který je určen (jak z názvu vyplývá) pro nastavení různých parametrů karet s čipy GeForce 256 a GeForce 2, které byste jinak museli ručně hledat v registrech.

Majitelé jakékoliv karty s čipem Savage4 budou potěšeni novými ovladači pro svého herního miláčka – verze 8.20.22 pro zvlášť pro Windows 95 a pro Windows 98.

A konečně se nám rozšířila rubrika Utility. Sem jsme přidal další verzi balíčku VIA 4n1 4.23, který je určen pro všechny majitele základních desek s čipsety VIA a ovladač ALi AGP 1.68e, který by si zase měli nainstalovat majitelé čipsetů ALi. Domov zde našla také další verze 2.70 známého PowerStripu, programu, který umí nastavit všechny možné parametry grafických karet, nastavení zobrazení DirectX a OpenGL, frekvence, ovládání, nástroje, monitorování, apod. Je to základní pomůcka pro všechny uživatele a přetaktovávače, neměli byste minout.

Potěšeni budou také majitelé karet Voodoo, neboť světlo světa spatřil nový herní ovladač pro OpenGL, WickedGL 2.12, který najdete také v sekci utilit. V některých hrách dokáže tento ovladač zvýšit výkon. Instalace je snadná, po ní se pak rozhodnete, do které z podporovaných her se má WickedGL přidat.

Váš názor Další článek: Jak si hrát i v práci...

Témata článku: , , ,