OXM 3 - stáhne vás pod hladinu

Třetí číslo OXM najdete na stáncích. Co nabízí? První české recenze herních pecek Bioshock a Blue Dragon. Rozsáhlou nálož informací z E3, podrobnosti o zlevnění Xboxu 360, rozhovory s tvůrci Call of Duty 4 či Stranglehold. Dojmy z hraní Halo 3 z Amsterodamu. Nesmím zapomenout ani na DVD v češtině. A to je pochopitelně jen pouhá ochutnávka.
Kapitoly článku

Co jiného by mohlo ovládnout obálku třetího OXM, než Big daddy, nejdrsnější protivník a zároveň maskot podmořské akce Bioshock. Masivní recenze, návod, jak natrhnout Big daddymu skafandr, popis tohoto mohutného sympaťáka, plakát a dokonce soutěž… Bioshock se prostě stal hrou tohoto čísla. Zajímavá vás, zda jsme též dali absolutní hodnocení jako naši kolegové v britském OXM či recenzenti serveru Eurogamer? Nechte se překvapit, každopádně českou recenzi si zatím přečtete jedině v Oficiálním Xbox 360 magazínu.

I když nám dobrodružství v hlubinách nenechalo nadechnout, rozhodně není jedinou hrou, které jsme se tento měsíc věnovali. Naopak jich bylo víc než dost! Konala se totiž největší herní výstava E3. Vlastně její ořezaná verze. Byli jsme na místě, zahráli si ty nejočekávanější pecky, co Xbox 360 chystá a vypáčili z tvůrců nejčerstvější informace. O čem píšeme? Mohu zmínit třeba Sid Meier’s Civilization Revolution, Halo Wars, Rock Band či Call of Duty 4 nebo Fallout 3. Rubrika recenze pak nabízí například recenzi na očekávané japonské RPG Blue Dragon, další recenze, kterou si v češtině přečtete zatím jen u nás.

Ovšem OXM nejsou jen recenze a preview, ale i spousta dalších zajímavých informací. Přinášíme rozhovor se závodní legendou Sirem Sterlingem Mossem, tvůrci akční hry Stranglehold i se slavným režisérem Johnem Woo. Nechybí ani komentář, tentokrát se zamyslel Randy Pitchford z Gearboxu nad tím, proč hry podle filmu nestojí ani za zlomený joypad. Nebo vás spíš zajímá, zda Xbox zlevní i u nás? Víme kdy, víme za kolik. A to pochopitelně není vše. Pokud vás náhodou přestane bavit číst ty záplavy informací, zkuste si zahrát některou z hratelných ukázek na DVD. Doporučujeme demo na Beautiful Katamari, i když má časový limit tři minuty, dokáže pobavit na dlouhé hodiny.

Nová E3 – tak jak se povedla?

Nová, menší, na jiném místě a v jiném čase. Nejznámější herní výstava E3 si prožila přerod a stala se „komornější“ záležitostí. To ovšem rozhodně neznamená, že nic neukázala. Naopak. V časopise najdete hned několik článků se speciální ikonou indikující, že jsme si daný titul vyzkoušeli na vlastní ruce a víme o něm nové informace.

Bioshock – vítané osvěžení v horkých měsících

Nebude to dlouho trvat a duchovní nástupce Systém Shocku vrazí s ničivou silou do obchodů a tím zároveň skončí i zatím poněkud herně líné léto. Podmořské město Rapture otevírá své přetlakové komory a vítá všechny dobrodruhy, kteří si zde říkají o trochu mokrý hrob. Malé sestřičky brousí injekční stříkačky, Velcí taťkové zase svoje průmyslové vrtáky. Připravte se, bude to peklo! Ale bude se vám líbit.

Tony Hawk vs Skate

Hned dvě skejtové hry hodlají už zanedlouho zkřížit kolečka a my se podívali, co přinášejí, jak se liší, jaké jsou jejich silné a slabé stránky, komu jsou určeny… prostě na všechno, co by mohlo zajímat milovníky virtuální extremní zábavy. Takže co je tedy lepší? Tony Hawk nebo Skate? Ale no tak, přeci si nemyslíte, že vám to teď prozradím?

Xbox 360 zlevňuje – jak to bude u nás?

V Americe už konzole od Microsoftu zlevnila, ale co my? Snažili jsme se vyhrabat všechny důležité informace a slavili jsme úspěch. Víme, na kolik asi ceny klesnou a kdy k tomu s největší pravděpodobností dojde. Kromě toho jsme se podívali na několik starších prognóz různých analytiků ohledně snížení ceny a okomentovali jejich úspěšnost předpovědi.

Resident Evil 5 – zombie v pravé poledne

Resident Evil patří mezi nejznámější a nejlepší survival horrory a pokud jste viděli některý z trailerů na připravovanou pětku, rozhodně víte, že to bude stát za to. Pátý díl po vzory špičkové čtyřky opět boří zažité konvence diktující, že oživlé mrtvoly se plíží jenom po nocích či za mlhy husté jako krupicová kaše. Kdepak zombie v pětce vás roztrhají na kusy přímo během slunného dne a to takovou rychlostí, že si ani nedočtete preview v novém OXM.

Reklama ve hrách – ovládne nás nadobro?

Reklama je dnes prostě všude, hry nevyjímaje. A jak je nám v televizi ukradená a přepínáme během komerčních přestávek na jiné programy, v našem oblíbeném zábavním médiu nás rozhodně zajímá. Proto jsme odvětví, které je přeci stále v plenkách, věnovali masivní téma, jež vás seznámí o všem, co jste snad o reklamě ve hrách ani vědět nechtěli.

Blue Dragon – modrá je dobrá

Japonské RPG Blue Dragon bylo primárně vytvořeno, aby podpořilo slabé prodeje konzole Xbox 360 v Japonsku. Nelze se snad divit, že se jmény tvůrců jako Hironobu Sakaguchi, Nobuo Uematsu či Akira Toriyama se to do velké míry povedlo. Ale dokáže zaujmout Blue Dragon i evropské hráče? Přesvědčte se v recenzi. Ale vězte, že rozsáhlejší dobrodružství budete na Xboxu 360 jen těžko hledat.

The Darkness – nevíte jak dál?

Hrajete akční pecku The Darkness, která zdobila obálku prvního čísla OXM a zasekli jste se? Nevadí, máme pro vás čtyři strany doslova nacpané tipy, triky a nejdůležitějšími radami, které by vám měly pomoci Jackieho dobrodružství dotáhnout do zdárného konce. Nechybí ani seznam těch nevypečenějších achievementů, kompletní sbírka všech skrytých telefoniích čísel atd.  

Čtvrté číslo OXM najdete na stáncích 21. září!

Kapitoly článku

Témata článku: , , , ,