OXM 4 - dokončili jsme boj

Halo 3, Stranglehold, MoH: Airborne, NHL 08, Two Worlds, Moto GP 07. To je pouhý letmý náznak obsahu recenzí nového OXM. A recenze pochopitelně nejsou vše. Chcete si přečíst tři rozhovory s herními tvůrci? Dozvědět se spoustu zajímavostí o původním Xboxu? Zajímá vás, jak je hlučný Elite? Kdy se dočkáme Live v ČR? To si rozhodně nenechte ujít čtvrté číslo Oficiálního Xbox 360 magazínu.
Kapitoly článku

Bylo by bláhové předpokládat, že obálce čtvrtého OXM bude dominovat kdokoliv jiný než Master Chief. Opak je pravdou, vydání jedné z nejočekávanějších her podzimu jsme oslavili kromě recenze, soutěže a tematických článků i speciální stylovou obálkou.  Pravda, málem bych zapomněl na plakát s motivem Halo 3. Ovšem nové OXM nabízí i záplavu dalších informací.

Zajeli jsme si do sousedního Německa na výstavu Games Convention a přivezli s zpátky hromadu nových poznatků o nejočekávanějších hrách, jako bonus jsme si popovídali s producentem hry Devil May Cry 4 – Hiroyuki Kobayashim. Ostatně rozhovorů se v tomto čísle urodilo povícero, stačí zmínit jméno Hironobu Sakaguchi.  Mimo to nabízíme nejčerstvější dojmy z her jako je Assassin’s Creed, Army of Two či Boarderlands.

Nabitá podzimní sezóna začíná, což dosvědčuje i rubrika recenze, kde najdete zhodnocení her Stranglehold, Medal of Honor: Airborne , Two Worlds, NHL 08, Geon: Emotions, Super Puzzle Fighter II Turbo HD… je toho skutečně spousta. Přidali jsme i novou rubriku věnující nejzajímavějšímu bonusovému obsahu pro hry stažitelnému přes Xbox Live. Ostatně Xbox Live se věnujeme i v našem tématu, ve kterém se snažíme získat odpověď na otázku, kdy přesně se vlastně dočkáme oficiálního spuštění této služby u nás. Podívali jsme i na zoubek konzoli Elite a změřili, jak přesně je hlučná v porovnání se svými předchůdci. Nechybí ani tradiční komentář a další bohatá porce informací ze světa Xbox 360.

Halo 3 – dobrý voják Master Chief

První dva díly série Halo takříkajíc prodaly původní Xbox. V tento okamžik sice netušíme, zda se to podaří i třetímu dílu (ačkoliv je to velmi pravděpodobné), ale zato máme jasno. Halo 3 je rozhodně podařená hra. Pokud chcete vědět víc, rozhodně nesmíte minout recenzi doplněnou o pár dalších tematických článků.

 

Games Convention 07 – na skok do Německa

Po uzavřené a „komorní“ E3 se konala další herní akce, lipská Games Convention. Ta má oproti své zámořské kolegyni několik výhod, za prvé je takříkajíc za humny, za druhé je přístupná i veřejnosti a za třetí se v jejím rámci koná i úžasný koncert herní hudby. Nemohli jsme na ni pochopitelně chybět.

 

Mafia 2 – opona se rozevírá

Na GC se konečně v podobě traileru konečně objevily první konkrétnější obrysy chystaného pokračování jedné z nejlepších tuzemských her. Pravda, zase tolik toho tvůrci neprozradili, ale to nám nezabránilo napsat vše, co víme a doplnit to i trochou spekulací.

Assassin’s Creed – kryjte si záda, zabiják se blíží

Letošní podzim přinese celou řádku slibných herních titulů a jako diamant se mezi nimi leskne nové dílko od tvůrců Prince of Persia. Stejně jako načančané princátko, i zabiják Altair dokáže předvádět triky hodné cirkusového akrobata. Ovšem kromě tělesné průpravy nabízí i další trumfy. Jaké? Dočtete se v našich prvních dojmech.

 

Hironobu Sakaguchi – rozhovor s legendou

Spoluzakladatel legendární společnosti Square a muž stojící za Final Fantasy. Hironobu Sakaguchi je prostě pojem a pokud vás zajímá, co chtěl říci prostřednictvím Blue Dragon či co mu nabídl odchod ze Square?

Stranglehold – čas na Tequilu

Kdoby si pomyslel, že pokračováním filmu se může stát hra? Stranglehold je přesně tento případ, akční biják Johna Woo Hard Boiled se přesunul na herní disk a Chow Yun Fat opět roztáčí se svými pistolemi valčík smrti. Co na tom, že je tentokrát virtuální.

   

Elite – testujeme černou krásku

Xbox 360 Elite dorazil i do našich obchodů a v OXM to pochopitelně nemůžeme ignorovat. I když jsme už o nové verzi konzole již psali, nic nám nezabránilo v tom se na Elite zaměřit ještě z trochu jiného úhlu.

 

Bioshock – nemůžete se nadechnout?

Rapture je úžasné místo, ovšem také velmi smrtící. Pokud vás podmořská akce Bioshock zahnala do úzkých, nevěště hlavu. Čtyři stránky tipů a triků vám určitě dokáží podat pomocnou ruku, abyste se vyhnuli vlhkému hrobu.

 

Retro: Microsoft Xbox – něco pro pamětníky

Kdysi dávno, kdy elektřina byla jen slovo ze slovníku, a po zemi pobíhali mamuti, existovala černá krabička s nápisem Xbox. No, teď trochu přeháním. Každopádně pokud vás zajímá, jak vypadal předchůdce našeho milovaného Xboxu 360 a co jeho příchod nabídl, nenechte si ujít naše podrobné téma.

  

Páté číslo OXM najdete na stáncích 19. října!

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,