Oznámen Sherlock Holmes: Chapter One pro PC a konzole

Je čas čelit minulosti a stát se legendou, jakou jste zrozeni se stát.

V této strhující příběhové detektivce si zahrajeme za samotného Sherlocka Holmese a naším cílem je se znovu zabývat okolnostmi smrtí naší matky. Tato stará, stále pulzující rána nás přinutí znovu vrátit se zpátky na pobřeží Středozemního moře a zabrousit do minulosti.

Jeden by řekl, že město poblíž pobřeží je zcela normálním městečkem. Pod rouškou tepajícího městského života však zjišťujeme, že nic není, jak se zdá a že toto místo je opředeno mnoha záhadami a plné plíživých nebezpečí, číhajících na každém kroku. Je to město plné korupce, zvrácených myslí a zvláštního vnímání spravedlnosti a morálních hodnot. 

Jako geniální leč vzpurný Sherlock Holmes je vaším úkolem tato tajemství rozkrýt, objasnit veškeré okolnosti smrti vaší matky a tento případ rovněž vyřešit. V arzenálu najdete jen vaši schopnost geniální dedukce a širokou škálu sofistikovaných klamů – ani násilí pro vás nebude překážkou.

Celý příběh bude složen z vašich rozhodnutí, učiněných na cestách po otevřeném světě hry. Je na vás, zda se vydáte cestou hrubé síly či cestou důvtipu. Je na vás rozhodnout, jaká řešení jednotlivé situace vyžadují. 

Klíčové vlastnosti

  • Doba před legendou: Jako mladý dvacetiletý kavalír Sherlock na přelomu dospělosti získáte svůj věhlas cestou, jakou neznáte z jiných her či příběhů. Nikdy jsme neměli možnost vidět kultovního Sherlocka v dobách plných jeho mladistvé arogance a naivity. Nejsme tou slavnou legendou, ale budeme jí.
  • Vyšetřujte: Nikdy není zcela jasné, kdy se objeví další vodítko případů, na kterých děláte. Prozkoumejte a odhalte město z celé jeho pravdivé strany. Hledejte stopy, naslouchejte fámám skrytým v různých přestrojeních. Pátrejte ve svém paláci mysli a spojte jednotlivá fakta dohromady.
  • Slabiny nepřátel: Najděte slabá místa nepřátel pomoci svých pozorovacích schopností. Využijte prostředí k usmrcení těch, jenž vám stojí v cestě či se klasicky chopte zbraní a jděte na to postaru.
  • Odlišný Jon: Ještě před Johnem Watsonem Sherlock znal jiného Jona – člověka, který byl váš nejlepší a jediný přítel. Kdo ale doopravdy je?
  • Temná strana mince: Otevřený svět pulzujícího ostrova Středozemního moře by se jednomu zdál jako ráj na zemi. Politická korupce a zločinnost však nikdy nespí, obyvatelé ostrova zase ctí jejich tradiční zásady a nikoho cizího zde nechtějí. Vaše práce tedy bude ještě o něco obtížnější.
  • Pravda a lži: Každá mince má dvě strany a hrdí ostrované mají své vlastní představy pravdy a spravedlnosti. Je na vás rozhodnout se, zda odhalit pravdu způsobí více škod než užitku a tato rozhodnutí formují člověka, jakým budete.

Sherlock Holmes: Chapter One vyjde v roce 2021 pro PC, současnou i novou generaci konzolí.

Váš názor Další článek: Ve stínu pyramid: deck-building ze starověkého Egypta | Recenze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,