Oznámeno nové RPG od tvůrců Dungeon Siege

Americká divize společnosti SEGA dnes oznámila, že ve spolupráci s uznávanými vývojáři z Gas Powered Games (Dungeon Siege, Supreme Commander) vyvíjí akční RPG Space Siege, které se objeví jen a pouze ve verzi pro stolní počítače. Vydání hry samotné je pak naplánováno na první čtvrtletí následujícího roku, avšak jedná se pouze o předběžný odhad.

Ve hře se ujmete role Setha Walkera, jednoho z posledních zástupců lidské rasy, který ještě s několika ostatními skončil na palubě vesmírné lodi Armstrong, která odletěla ze Země těsně před tím, než na ni zaútočila, a kompletně ji zničila, neznámá mimozemská rasa. Vaším úkolem se tak nestane nic jednoduššího, než nalézt nový domov a zachránit lidské plémě.

Ve vašem nelehkém poslání by vám ovšem mělo pomoci nejrůznější kybernetické vylepšení, které si budete moci v průběhu hraní koupit. Budete se však muset umně rozhodovat, zda-li  vám za vylepšené schopnosti stojí ztráta dalšího kousku lidskosti vašeho avatara. Pokud by se vám to vymklo z ruky, je možné, že se ze Setha stane mechanický zjev, jehož se budou chtít „originální“ lidé zbavit.

To vše by mělo být doplněno o údajně unikátní příběh, který se bude v průběhu hraní neustále měnit, a dynamicky přizpůsobovat vašim rozhodnutím. Dočkáte se tak stovek nejrůznějších NPC postav, které budou uvěřitelně reagovat na dění kolem sebe, a především aktivně přizpůsobovat své odpovědi. Nemělo by se tak prý stát, že by vám ta samá postava na tu samou otázku odpověděla pokaždé stejně.

Inu, jak se zdá, parta okolo populárního Chrise Taylora si pro nás chystá další zajímavě vyhlížející projekt, který by mohl hranice daného žánru opět o kousek posunout. Bohužel, na to jak to všechno dopadne si budeme muset ještě chvíli počkat, ale už nyní vám můžeme slíbit, že jakmile se objeví nějaké nové informace hned vám dáme vědět.

Související informace (Space Siege):
Platforma: PC
Žánr: RPG
Výrobce: Gas Powered Games (
http://www.gaspowered.com/)
Vydavatel: neznámý
Předpokládané datum vydání: Q1 2008

Zdroj: TZ

Váš názor Další článek: Onlineoví Piráti z Karibiku se zpozdí

Témata článku: , , , , , , , , , ,