Padne Guinessův rekord?

Tak jako takřka každoročně, i letos probíhá o tomto víkendu souboj těch nejvytrvalejších – probíhá pokus o zdolání současného rekordu v Guinessově knize v nonstop hraní. Podařilo se nám získat i několik prvních fotografií.
Je to tak – parta nadšenců ze Slaného se spolu se sponzory, které představují společnosti Autocont a JRC, domluvila na velice zajímavé akci – pokus o překonání rekordu v nonstop hraní počítačových her; současná hodnota činí přibližně 65 hodin. Nám se zatím podařilo získat první fotografie z doby, kdy se již pár hodin hrálo, neboť souboje začaly již včera v deset hodin ráno. Dovolte mi tedy uvést vás více do děje. Původní záměr pohovořit si s organizátory akce vyšel vniveč, neboť v době příjezdu již všichni zarytě hráli, pročež se zdálo nevhodné je obtěžovat vysilujícími otázkami a komentáři.

Hrají se všechny možné hry – k zahlédnutí byly jak strategie, kterých bylo dlužno podotknout k vidění opravdu mnoho, tak i ryzí 3D akce ve smyslu Unreal Tournament, jenž na několika počítačích rovněž probíhal. Nejčastěji hranou hrou byl Starcraft, který i přes drobný časový krok má stále co nabídnout.

V době, kdy píšu tyto řádky, je velice nejisté, jak vše dopadne – nevím, zda rekord padne nebo zůstane nezdolán, stejně jako to neví organizátoři a hráči. Pokud by se podařilo rekord překonat, hraní by mělo skončit v časných ranních pondělních hodinách. Zatím nezbývá než dodat, že držíme palce a k dokumentaci bojového ducha přikládáme několik ilustračních fotografií. O výsledku akce vás budeme pochopitelně ihned informovat – stay tuned.

Diskuze (15) Další článek: Jane’s F/A-18 - zatím jen pár screenshotů

Témata článku: , , , ,