Pán Prstenů - chystá se realtime strategie

Pán Prstenů hýbe předvánočním světem. Premiéra má přijít už za pouhých pár dnů a miliony fanoušků po celém světě se nemohou dočkat. Tohoto času využila společnost Black Label Games, aby oznámila, že ve spolupráci s Liquid Entertainment vytváří realtime strategii s názvem The Lord of the Rings: The War of the Ring.
Hra určená (zatím) pouze pro PC platformu je založena přímo na původních knihách legendárního spisovatele J.R.R. Tolkiena. Nikoliv tedy na filmech, jak tomu bylo kupříkladu u nejnovějšího herního kousku podle Pána Prstenů jménem Lord of the Rings: Two Towers (recenze). Společnost Liquid Entertainment byla pro vývoj nové realtime strategie vybrána zejména pro svůj poslední počin, taktéž realtime strategii, Battle Realms (recenze). Že kvalita titulu je už v podstatě předem zajištěna, to dosvědčují slova Eda del Castilla, jednoho ze zakladatelů Liquid Entertainment:

"Neustále jsme v kontaktu s Black Label Games a Tolkien Enterprises a probíráme s nimi každičký aspekt naší hry. Museli jsem to předem všechno naplánovat pěkně od začátku až do konce. Stále řešíme nějaké záležitosti s Black Label Games a vizuální styl naší hry je plně sjednocený s vizuálním stylem ostatních her, které Black Label Games vydávají."

"Svět, který v naší hře uvidíte, bude něco, co jste dosud neměli možnost vidět v jakékoliv jiné hře tohoto typu (to musím zaklepat)."

Hráči dostanou možnost zahrát si za obě strany epického příběhu - Dobro i Zlo. Vývojáři slibují dosud nevídanou míru detailu. Nebudou po vás sice chtít, abyste svým vojákům kupovali nové boty, když už se ty staré proděravějí, ale podrobnosti zaběhnou například až tak daleko, že každé zvíře získá své vlastní charakteristiky - co loví, jak se pohybuje a také kdy (noční dravci vycházející ze svých skrýší pouze v noci). Po bitvě se pak nad bojiště snesou mraky supů a začnou přebírat "co zbylo".

Ve hře objevíte nepřeberné množství jednotek, opět se má jednat pokaždé o unikátní stvoření se svými vlastními zbraněmi, brněním, upgrady, výhodami, nevýhodami a nakonec i jménem.

Koncept hry bude samozřejmě podobný takovým klasikám jako Command & Conquer nebo Warcraft, ale právě míra detailu by měla získat maximální počet hráčů. Boj, ekonomika, povyšování jednotek, magie, pokud možno realistická grafika, možnost online hraní, to jsou základní specifikace, které zatím byly oznámeny.

Další podrobnosti mají být uvolňovány postupem času, kterého je více než dost - vydání je připraveno až na rok 2004.

Výrobce: Liquid Entertainment (http://www.liquid.to/)
Vydavatel: Black Label Games (http://www.blacklabelgames.com/)

Váš názor Další článek: Warcraft 3 - hratelná demoverze

Témata článku: , , , , , , , ,